Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 1
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrajú:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(6) / Epizódy(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Recenzie používateľa BrooksW.Here k tomuto seriálu (9)

BoJack Horseman (2014) 

BoJack nie je seriál, BoJack je život... Začína to ako obyčajná konina a končí to ako majstrovské dielo! Tlieskam! 👏❤️ ()

Série 1 (2014) (S01) 

"Life is a series of closing doors, isn't it?" _____________ Zo začiatku som mal celkom problém naladiť sa na tú správnu nôtu – animácia mi moc nesedela, kombinácia ľudí a zvierat ma trochu zmiatla a príbeh ma v prvých epizódach nijako obzvlášť neoslovil... Neskôr som si však na toto všetko už dokázal zvyknúť a od nejakej šiestej alebo siedmej epizódy ma BoJackov svet konečne poriadne chytil! Paralely a prepojenia na náš svet mi začínali pripadať čoraz viac geniálne a dômyselnejšie a ku koncu som si sledovanie tohto seriálu už skutočne užíval (bonusovú, vianočnú epizódu nepočítam)! Prvej sérii dávam 7 písmen "D" z 10 a aj napriek slabšiemu rozjazdu som naozaj zvedavý na to, ako bude BoJackov príbeh pokračovať! ()

Série 2 (2015) (S02) 

"There is no shame in dying for nothing. That's why most people die." _____________ O kus lepšie ako prvá séria! Postavy pôsobia komplexnejšie, príbeh je záživnejší a konečne som si začal uvedomovať skutočnú hĺbku a výpovednú hodnotu tohto seriálu (ktorá je oveľa väčšia, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať!), pri čom na mňa BoJack Horseman poprvýkrát zapôsobil aj po emocionálnej stránke (a zároveň som sa začal cítiť tak, že prežívam príbeh spolu s postavami!). Okrem toho mi príde úplne šialené, že divák sa môže stotožniť takmer s kýmkoľvek v tomto seriáli... Dávam 9 lodí z 10 a hneď idem pokračovať v pozeraní ďalšej série, ani nemôžem uveriť tomu, ako veľmi ma to chytilo! ()

Série 3 (2016) (S03) 

"And one day, you're gonna look around and you're gonna realize that everybody loves you, but nobody likes you. And that is the loneliest feeling in the world." _____________ Už je to jasné - svet BoJacka Horsemana je trojrozmerný, komplexný, živý a nápaditý, pri čom ma v každej epizóde dokáže prekvapiť niečím úplne novým. Poriadne sa mi to dostalo pod kožu a väčšinu času som sa nedokázal odtrhnúť od obrazovky... Okrem toho, práca s postavami a rozličnými motívmi a témami (na ktoré si väčšina tvorcov netrúfne!) je úplne neskutočná a ohromne geniálna! Bez váhania dávam 9,5 planetárií z 10... PS: Štvrtá a jedenásta epizóda sú úplne inde a oblúkom prekonávajú všetko, čo som v tomto seriáli doteraz videl! ()

Série 4 (2017) (S04) 

"And so the dance of life continues." _____________ Ohromná jazda a z môjho pohľadu zatiaľ najlepšia séria! Robí mi obrovskú radosť, keď vidím, že BoJackova kvalita stúpa stále vyššie a vyššie a v podstate každá jeho séria mi príde lepšia ako tá predchádzajúca... Väčšinu hlavných postáv som si už úplne zamiloval, užíval som si takmer všetky dejové línie (pri čom tá s Hollyhock mala úplne šialené a neskutočne prekvapivé vyvrcholenie!) a vo finále ma to po emocionálnej stránke zasiahlo ešte dvakrát viac ako kedykoľvek predtým! Okrem toho, záblesk niečoho pozitívneho v poslednej scéne ma úprimne potešil a po všetkom, čo sa v tejto sérii udialo ma to aspoň trochu zahrialo na srdci... ___ Henrietta odporúča túto sériu všetkými desiatimi! ()

Šíp času (2017) (S04E11) 

Dokonalé v každom ohľade... Doteraz možno aj najlepšia epizóda... Fakt nemám slov, toto ma úplne odrovnalo! ()

Série 5 (2018) (S05) 

"How to make something right, when you've made it so wrong you can never go back?" _____________ Neviem, či má ešte zmysel sa k tomu nejako rozsiahlejšie rozpisovať... Kvalita a úroveň tohto seriálu sú stále šialene vysoké, celé je to ohromne záživné a každú epizódu si už vyložene užívam! Štvrtá séria mi síce prišla o kúsok lepšia, ale to nemení nič na tom, že aj v tomto prípade sa jedná o geniálnu, nápaditú a veľmi realistickú jazdu, ktorá si zaslúži aspoň 9,5 churro z 10... Fakt nemám slov, ide sa do finále! ()

Churro zdarma (2018) (S05E06) 

Jedna z najgeniálnejších seriálových epizód všetkých čias! Scenáristická dokonalosť, ktorá posúva úroveň televízneho rozprávania na šialene vysokú úroveň a v závere je niekoľkonásobne pôsobivejšia a údernejšia ako väčšina psychologických drám za posledných 10 rokov! Fakt nechápem, ako sa tvorcom podarilo vytvoriť epizódu pozostávajúcu v podstate iba z jedného neskutočne pravdivého monológu, ktorý v rámci seriálovej tvorby nemá akúkoľvek konkurenciu! Klaniam sa... Toto bolo fenomenálne!_____________ "My mom died and all I got was a free churro." ()

Série 6 (2019) (S06) 

Perfektné zakončenie jedného z najkomplexnejších a najprepracovanejších seriálov televíznej histórie! Príbeh každej jednej postavy sa svojim spôsobom uzavrel (až na jedinú výnimku, pri ktorej to tak je asi najlepšie), pri čom sa v ňom geniálne poprepájali súčasné udalosti s tými z predošlých sérií... BoJack naposledy dokazuje, akým výnimočným seriálom v skutočnosti je - toľko životných právd som ešte nikdy v žiadnom filme alebo seriáli nevidel! Bude mi to neskutočne chýbať, všetky dobré veci však musia niekedy skončiť... Určite odporúčam všetkými desiatimi! Bola to ohromná jazda, tak ako aj život samotný... _____________ "It was nice while it lasted, right?" ()

Súvisiace novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (viac)

Reklama

Reklama