Reklama

Reklama

Cudzinka

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvorcovia:

Ronald D. Moore

Predloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrajú:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(91)

Je rok 1945, niekoľko mesiacov po ukončení druhej svetovej vojny, ktorá ich rozdelila na šesť rokov a zdravotná sestra britskej armády Claire Randallová so svojím manželom Frankom prežívajú druhé medové týždne na Škótskej vysočine predtým, než Frank začne pracovať v Oxforde. Randallovci prichádzajú do malého  hotela na začiatku pohanského sviatku Samhain s cieľom znovu oživiť svoj vzťah a Frank sa vydáva po stopách svojej rodiny v tejto oblasti. Keď Frank nájde dôkaz, že je príbuzným kapitána Jonathana „Blacka Jacka” Randalla, dôstojníka kráľovskej armády v roku 1840, ktorý sa zúčastnil na potlačení škótskych rebelov v týchto končinách, vikárova manželka, ktorá sa zaoberá veštením, predpovedá Claire v jej živote veľké zmeny... Po raňajšej návšteve starovekej štruktúry stojacich kameňov, aby si s Frankom pozreli rituál Samhain, sa Claire vracia na toto miesto a keď sa dotkne kameňa, stráca vedomie a preberá sa v 18. storočí tvárou v tvár práve Blackovi Jackovi Randallovi. Ocitá sa uprostred boja medzi britskou armádou a škótskymi rebelmi a snaží sa schovať, keď sa jej Randall, ktorý si je istý, že je prostitútka, snaží skrížiť cestu. Ale keď škótsky rebel Murtagh Fraser z Vysočiny vidí, ako ju chce znásilniť, udrie Randalla tak, že upadne do bezvedomia a zaženie sporo odetú Claire preč. V chalupe, kde sa rebeli schádzajú, Claire využije svoje schopnosti zdravotnej sestry na liečbu zraneného ramena Jamieho Frasera a potom ju prinútia pridať sa k nim a k ich vodcovi Dougalovi MacKenziemu a ujsť s nimi na konskom chrbte...Keďže sa snaží utajiť, že pochádza zo storočia v budúcnosti, snaží sa Claire varovať Dougala a jeho mužov, keď prídu na miesto, o ktorom vie, že tam kráľovská armáda nastražila škótskym rebelom pascu. Keď sa dostanú do paľby a musia čeliť britským jednotkám, Jamieho zrania a jeho záchrana leží na Claire. S podozrením vzhľadom na neznáme veci, ktoré Claire spomína o baktériách a infekciách a vzhľadom na jej vedomosti o pohybe britských oddielov, Dougal prikáže Claire, aby ich sprevádzala na hrad Leoch, domov statkárskeho klanu MacKenzieovcov, rušný veľkostatok na Vysočine, ktorý bol ešte včera ruinou, ktorú s Frankom navštívili. (TV Doma)

(viac)

Videá (44)

Trailer 2

Recenzie (190)

Laerry 

všetky recenzie používateľa

Deštivá skotská krajina osmnáctého století, kilty, dudy, nesrozumitelná gaelština... přesně moje krevní skupina:) Doposud jsem o knižní předloze neměla ponětí, což je asi dobře - takhle nebudu tušit, co se stane příště - a chytlo mě to docela silně (nj, připočtěte k tomu červenou knihovnu a ejhle, spadám do cílové skupiny...). Scottish hunk Jamie je prostě trefa do černého:)) ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Ano - o tomto seriálu jsem slýchávála od známé již dva roky....ale nikdy mě to nějako extrémně nelákalo..pak si zajedete na dovolenou do Skotska a ejhle dotazy, zdali jste tento seriál někdy viděly :D :D Dobře, tak jsem to zapla :D A ono - safra :) Jsem na začátku 2.série a jsem totálně v šoku ze závěru první série. Všechno je jinak než si celou dobu myslíte :D :D Je to tak silné, tak jiné a tak - safra jako vážně? :D :D Těším se na další díly a omlouvám se všem lidem ve fitku, když na páse budu zase trnout hrůzou co se tam děje a dávat to hlasitě najevo. Krajina je nádherná, oblečení - hmmmm - Skoti ;) ale ta myšlenka - je to opravdu možné? ;) ()

Reklama

Sammya 

všetky recenzie používateľa

Jsem z tohohle seriálu poměrně nadšená, až tak, že mám v plánu si přečíst knihu :D Británie a historie, to bylo vždy moje, a Skotsko 18. století je pro je ještě poměrně neprobádaná oblast, takže si to užívám. Co si budeme povídat, nejlepší postava je Jamie a zbytek se může jít zahrabat :D Claire je poměrně nemastná, neslaná, na zdravotní sestru ze 40. let je nějak znalá, ale rozhodla jsem se to přehlédnout. Druhá řada byla trochu slabší, hlavně díky poměrně nudné pařížské lince. Třetí řada je zatím výborná a začínám mít crush na Rogera :D Edit: Řada 7, Jamie ani Claire mě nezajímají, tým Bree a Roger forever :D ()

sallyann 

všetky recenzie používateľa

Takže vážení, tohle je láska na první pohled do Jamieho očí a pod jeho kilt (ano, trapný, infantilní fórek). Když se spojí historie, Skotsko a romantická zápletka, vznikne tato skvělá věc. Navíc soundtrack je naprosto epesní! A když se Vám ještě poštěstí narazit na skupinu dalších fanynek seriálu a vytvořit český fanclub, máte vyhráno! A to jsem ještě nezmínila fakt, že jsem se i dostala do těsné blízkosti hlavních představitelů, když natáčeli v Praze. :D ()

LuccinyFilmy 

všetky recenzie používateľa

Vydržela jsem polovinu první série. Mám ráda Skotsko, historii, intriky, konflikty podmaněných národů s Angličany ai cestování v čase. Co mi na seriálu ale velmi a neomluvitelně vadilo byla nesnesitelná hlavní hrdinka, evidentní self-insert autorky, se kterým se na oplátku asi máme identifikovat, která celý příběh sráží na úroveň laciné fantazie o tom, jak jedna emancipovaná a extrémně svůdná a inteligentní žena propadne do minulosti, kde se z ní všichni rovněž můžou posrat. ()

Galéria (2 766)

Zaujímavosti (49)

  • Gary Lewis, Graham McTavis, Sam Heughan a další skotští herci z klanu MacKenziů se před natáčením zúčastnili horalského výcvikového tábora, který muže sblížil a vytvořil jednotný tón prvních epizod. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • U hradu, kde Claire (Caitriona Balfe) a Jaime (Sam Heughan) seskočí z hradeb, ve skutečnosti žádné moře není. Herci skákali z metru a půl na žíněnku před zeleným pozadím.  [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Tato epizoda měla dle původního scénáře začít tím, že se Claire (Caitriona Balfe) jde nahá koupat do jezera, aby vzápětí do vody naskákali v gaelštině ječící a nazí horalové. Protože při natáčení mrzlo, došlo ke změně, a epizoda tak začíná tím, že Claire u jezera recituje báseň Johna Donna. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama