Reklama

Reklama

Girl on the Edge

  • USA The Secret Place (neoficiálny názov)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hannah Green (Taylor Spreitler) je dospívající dívka, která nemá problém lhát nebo podvádět. Bere drogy, pije alkohol a ustavičně jenom lže. Založí si na jedné online seznamce profil, kde si začne psát s o pár let starším klukem, který ji pozve k sobě na párty, hodí jí do pití drogy a zneužije ji. Následně je to právě on, kdo posílá po celém internetu její nahé fotky, které se začínají všude objevovat. Na Hannah začíná vyvíjet okolí tlak, kdy je terčem posměchu a pomluv, a tím se tak dostává do čím dál větších depresí. Její otec Jack (Gil Bellows) a nevlastní matka (Amy Price-Francis) objeví fotky na internetu a rozhodnou se pro radikální řešení. Hannah pošlou k Hanku Taylorovi (Peter Coyote), který vede rehabilitační tábor Maheo. Jedná se o speciální tábor, kde se dívky snaží dostat ze svých traumat. Hannah nejdřív nesouhlasí, dokonce se pokouší utéct od rodičů, ale hned se zase vrací a její rodiče ji dovezou právě do tábora Maheo. Zbaví se Hannah svého traumatu a najde sebe sama? (reich)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (3)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na vynikajúci námet zo sociálno-rodinného prostredia napokon trochu sklamanie. V podstate som očakával niečo na štýl Short Term 12, avšak napriek podobnej téme príbehu ma Girl on the Edge až tak nezaujalo. Pritom základ filmu a aj zápletka o bezradnej tínedžeke a ešte bezradnejších rodičoch boli veľmi dobré, no celé to prostredie nápravného centra mi skôr pripomínalo tábor, a nie polepšovňu. Neviem, ten dej mi prišiel strašne chabý a myslel som, že v tom bude o kus viac drámy. Išlo to všetko nejako príliš jednoducho a Hannah sa akosi ľahko podriadila a ukludnila, čo pôsobilo tak trochu rozprávkovo a nerealisticky. Takže tak... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Budem tu celkom úprimný. Myslím si, že filmy typu "Girl On The Edge" by mali určite vznikať. Pretože v dnešnej dobe sú tínedžeri oveľa zraniteľnejší než kedysi a vďaka internetu môžu mať veľmi jednoducho zničený celý život. Pretože o vašich prešľapoch môže vedieť každý. A presne to tu máme. Dievča, ktoré svojim životom došla do momentu, kedy urobila obrovskú chybu. A následne to spustilo jej psychické problémy, s ktorými sa v domácom prostredí nevie vyrovnať. A preto musí na niekoľko mesiacov odísť na liečebný ranč, kde sa musí znovu postaviť na nohy. Neviem ako lepšie by som toto miesto pomenoval. A musím povedať, že film veľmi dobre dáva lekcie do života, predstavuje nám postavy a rovnako musím pochváliť mladú Taylor Spreitler. Podala skutočne skvelý výkon a každú jednu emóciu som jej stopercentne uveril. A nakoľko sa film sústredí najmä na ňu, film je veľmi zaujímavý. Možno by občas potreboval menej odbočiek a flashbackov, a rovnako je tu aj scénka, kde ju bude chcieť matka násilím odviesť, ale potom ju už neuvidíme do konca filmu, ale koniec koncov, to nie je to, o čom film je. Hudba je príjemná, vizuálne je film dobre spracovaný a aj tento ranč funguje veľmi dobre. Osobne som sa pri filme cítil podobne ako keď som pozeral film Once I Was A Beehive. S veľmi dobrou atmosférou, dobrými postavami a slušne spracovaným príbehom s dobrou herečkou v hlavnej role. Myslím si, že na jedno pozretie je to dobré. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

filmový príbeh dievčaťa v polepšovni - taký americký jednoduchý miestami naivný prístup o tom "ako sa to dá, a ako pekne to skončí". Skutočnosť je podstatne zložitejšia. :( mňa slabá trojka. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama