Reklama

Reklama

Pod zemou

  • Slovensko Smrtiace katakomby (viac)
Trailer 1

Túžbe nájsť legendárny Kameň mudrcov a pokračovať tak v odkaze svojho nebohého otca neváha archeologička Scarlett (Perdita Weeks) podriadiť úplne všetko. Aj preto sa spolu s kolegom a expriateľom Georgeom (Ben Feldman), dokumentaristom Benjim (Edwin Hodge), sprievodcom Papillonom (François Civil), jeho priateľkou Souxie (Marion Lambert) a ich kamarátom Zedom (Ali Marhyar) bez najmenšieho zaváhania vydá po jedinej naozaj sľubne vyzerajúcej stope vedúcej hlboko do parížskych katakomb – netušiac, aké nepredstaviteľné šialenstvo ich tam dole, v dosiaľ neprebádanom labyrinte z kostí, všetkých čaká. Mesto mŕtvych totiž ukrýva temné tajomstvo – a jediná cesta z neho von... Vedie nadol! (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (604)

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|20%| Ach jo, tak co tu máme ? Jednu velkou nudu. Musím si ale sám sobě vynadat, že jsem netušil, že to bude natočeno stylem ruční kamery. Tyto typy filmů moc nemusím. Třeba u Patroly mi to nevadilo, ale u hororů mi to vadí. Respektive, film natáčený stylem ruční kamerou není prostě horor. První půlka je totální nuda. Co se týče druhé půlky filmu, tak se teda něco děje, ale je to teda porod. Nějaká ta krev menší, zranění, smrt atd, ale co z toho mám, když to vůbec nepůsobí hororvě a vůbec se nezaleknu, ani mě netíží žádná scéna, atmosféru to nemá, hudba je tvůrcům ukradnutá, no já se z toho zblázním. Podobně jako Ouija je tohle nesnesitelná nuda, zde už to zavání i odpadem, ale nakonec jsem tu jednu hvězdu s vypjetím všech sil udělil. Nejhorší možnou. U mě je 1 hvězda procentuálně od 13-29% - holt jsem přísný. Takže 2 důvody proč jsem nakonec tu hvězdici dal. Zaprvé: Nemám rád filmy točící se ruční kamerou (což už jsem zminoval). Zadruhé: Nemělo to velkou chybu, něco se aspon dělo, ikdyž pro mě se nedělo ve filmu vůbec nic. Ztráta času a krátká stopáž mi přišla jak promarněný celý den. ()

Peytl 

všetky recenzie používateľa

Je třeba zvolit úhel pohledu, kterým budeme na peklo nahlížet a pochopitelně i zohlednit pevnost svého svěrače. Kupříkladu taková Dorota Máchalová by jistě raději pětkrát strhla Heřmánkovi váhu, než aby zažila pět minut v pařížském podzemí, opačně by se cítil hrdina pekla kulhánkovského, ten by tuto kanálovou exkurzi bral jako romantický výlet s partou kámošů, kdy má občas někdo smůlu. Já, jakožto znalec obou zmíněných pekel a bonusově též pekla werichovského, kdy Čupera, tedy převtělený svatý Pytlík, bojuje s démonem alkáčem, musím konstatovat, že peklo je zkrátka věc neuchopitelná a pro každého má diametrálně jiný význam, což je v pořádku, je třeba se něčeho bát. No, a já se bál, vskutku. Vlastně hned na začátku, kdy se parta vnořila do katakomb oblečena jak na motejly a s jednou čutorou, ale s třemi kilometry lana, po kterém se dostanete bez přírazu ze sto metrové studny rychleji, než výtahem do druhýho patra v paneláku v Novodvorské č.p.15. Co už... První půlhoďku jsem naprosto vážně myslel, že já vocas stáhnul jinej film. Horor? No, ani omylem. A když se konečníkově začalo dít to, proč se hrdinovi jako jsem já dostává záhadně prostěradlo do prdele, tak se už blížilo kvapem trošku nalblé finále, které to, chcát nechcát, malinko posralo. Ale co, při záplavě ultratupých krváčků to vůbec nebylo špatný, už vzhledem k tomu, že za tak evidentně nízký rozpočet by takovému Bredu Pičovi v cateringu nenamazali ani kedr s máslem. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Je zrejmé, že Dowdle má už niečo v tomto žánri za sebou a servíruje nám poctivý horror s dobrou atmosférou, ktorému však chýba efekt prekvapenia a lepší scenár. Snaha sa o niečo nové sa ale cení, rovnako ako oceňujem dobrú prácu s kamerou a niektoré podarené ľakačky - meniť spodné prádlo však musieť nebudete. 60%. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Konečne horor, ktorý som po veľmi dlhej dobe ohodnotil plným počtom. A veľmi rád. Film mi ponúkol to, čo mám na hororoch najradšej a preto som sa bavil od začiatku až do konca, žiadne prestoje ani slabšie chvíľky. Aj samotná príprava pátrania po "poklade" a riešenie záhady sa mi páčilo. Skrátka ide o atmosferickú, hororovú megabombu, čo mňa ako pocitového diváka vynieslo do hororového neba, pričom niektoré scénky ma riadne vystrašili. Je jasné, čím sa scenár inšpiroval, a to Danteho peklom. Samozrejme, nie úplne a do dôsledkov, tie sú odlišné, ale motív prechádzky v podzemí je podobný. Bližšie sa o tom nebudem rozpisovať, nechcem spoilovať. Jediné, čo mi do tejto koncepcie nezapadlo je ten kameň mudrcov (inak tvarovo a farebne podobný ako z H. Pottera :D) a Nicolas Flamel. Ale ako dejové spestrenie potešilo aj to. Kto si zakladá na atmosfére si určite príde na svoje a bude chrochtať blahom. Odporúčam pozerať sám a v noci. Kľudný spánok zaručený :). ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Seriem na nejaké filozofovanie nad nedomyslenými kravinami typu - kto bol ten / tá, čo sa tam objavil(a), prečo kameň najprv fungoval a potom nie, a prečo postavy konali ako konali a neviem čo ešte. Pretože bezpochyby sa (podľa mňa) ZATIAĽ jedná o najlepší tohtoročný horor, je ešte síce pár kúskov, ktoré by ho prekonať mohli... uvidíme. A to hovorím aj napriek tomu, že found footage už pekne dlhú dobu neznášam. Sú postavy sympatické? Áno, sú. Odohráva sa to v desivom prostredí? Áno, odohráva. Vydesí to / sú ľakačky funkčné? Jednoznačne! Pri jednej som zvrieskol, až sa mi helljahve v kine smial. Ha, ha, veľmi vtipné. A čo hudba a zvuky? No, tam to bolo podľa mňa dokonalé na 100%, už si totiž ani nepamätám horor, v ktorom by bola tak precízne vytvorená atmosféra ako tu. Ľakal som sa, bál som sa, nenudil som sa, bavil som sa. A basta, mám v piči všetko ostatné! Sprdol by som iba záverečné rozuzlenie, kde som čakal trochu viac, no na plných 5 mi to bohato stačí. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (9)

  • Herec Ben Feldman v skutočnom živote trpí klaustrofóbiou, preto musel častejšie využívať prestávky pri natáčaní. (BoredKid)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 78. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama