Reklama

Reklama

Post

(študentský film)
  • Česko Post (festivalový názov)

Obsahy(1)

Príbeh osamoteného muža, ktorý sa krátko pred Vianocami rozhodne navštíviť poštu. Jeho konanie však nezmení život iba jemu. Hraný film Post sa zameriava na vzťah partnerskej dvojice a rozvrat rodinného života, ktorý sa sčasti zavŕši v osudnom dopoludní 20. 12. 2012. Zároveň však sociálno-kritická dráma mapuje stav spoločnosti deň pred avizovaným kolapsom civilizácie, čím vytvára obraz hodnôt a ukazuje status quo súčasnej podoby ľudstva. Autor Cornon J. Kedro predstavuje krátkometrážny nezávislý film Post ako svoj plnohodnotný debut. Ten sa dodatočne stal tiež jeho absolventským výstupom na FTF VŠMU v Bratislave. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (1)

Galéria (10)

Zaujímavosti (6)

  • V priebehu produkčnej fázy filmu došlo kuriózne k prepadu pošty v režisérovej rodnej obci. Ozbrojená lúpež sa odohrala, rovnako ako v prípade filmu, len pár minút pred dvanástou hodinou – čiže takisto krátko pred zatváracou dobou. Reálny aj filmový lupič mali oblečené čierne nohavice, čiernu mikinu a kapucňu na hlave. Námet sa teda dodatočne a celkom nečakane zaradil do kategórie "podľa skutočných udalostí", hoci na plátne stelesňuje postavu páchateľa práve režisér filmu. (TomBar)
  • Film bol dokončený len pár hodín pred zahájením medzinárodného študentského festivalu Áčko 2013 v Bratislave, kde sa konala jeho exkluzívna predpremiéra. (TomBar)
  • Rozpočet filmu činil 1 700 eur. Výraznú väčšinu financií tvorili osobné vklady režiséra a zároveň producenta filmu. (TomBar)

Reklama

Reklama