Reklama

Reklama

Möbius

(festivalový názov)
  • Česko Moebius (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Žena (Eun-woo Lee) vie o nevere svojho muža s mladou predavačkou. Nenávisť k manželovi prenesie na syna (Young-ju Seo), ktorému spôsobí strašnú ujmu na zdraví s následkami do konca života. Otec (Jae-hyeon Cho) cíti vinu, a tak hľadá riešenie a východisko z nezávideniahodnej situácie... (sochoking)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (40)

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Kimo sa opätovne zasekol do prízemne naturalistickej réžie, ku ktorej si sám navrhol sfilmovať ošemetnú súčasť života, ktorá poznačí ako rodinu, tak aj každého jej člena. To osobité spracovanie traumy každého zo zúčastnených zanecháva dósledky, ktoré sú grom celého snímku. ˇFalusovo úchylný " scenár si nezaslúži verejnosvojprávny záujem, lebo na stoličke mal sedieť MIIKE, no ten to už má so svojím "Q" hlboko odskúšané.Ostáva takto len obligátne J-familiárne trio, ktoré si v striktne dodržiavaných spoločenských normách brutálnou formou usporiadava svoje...ehm tradičné návyky. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá dráma od Kim Ki-Duka. Má pomerne dobrý príbeh o jednej neobyčajnej rodine, v ktorej manžel pohŕda svojou manželkou a radšej ju podvádza s mladšou, miestnou predavačkou, čo už žena nemôže zniesť a keďže ju to psychicky veľmi ovplyvnilo, túži po pomste. Rozhodne sa mužovi odrezať jeho penis, čo sa jej ale nepodarí a tak to urobí synovi a odíde. Muž svoje správanie oľutuje a chce urobiť všetko preto, aby synovi pomohol viesť plnohodnotný život. Spracovanie síce mohlo byť ešte o niečo lepšie, ale aj tak som dosť spokojný. O nejakom skutočnom príbehu sa tu moc hovoriť nedá a to aj na pomery Kim Ki-Duka, čo ale rozhodne nepovažujem za problém, skôr mi to príde až moc jednotvárne, jednoducho väčšinu času sa film venuje hlavne extrémnej sexuálnej tématike, či už rôznym spôsobom uspokojovania alebo sebatrýznenia. Ale aspoň to pôsobí dosť originálne a tak som bol celý čas zvedavý, čo si ešte Kim Ki-Duk pripravil, pričom tých rôznych extrémov je tu nespočet, hlavne na ten originálny sex vo dvojici a dá sa povedať, že aj v trojici s nožom v ramene ešte dlho nezabudnem. Navyše sú tu výborné postavy a vzťahy medzi nimi, hlavne medzi otcom a synom a predavačkou a synom. Všetci si vystačia úplne bez slov, čo pritom film vôbec nenarušuje, ani nespomaľuje, vždy je všetko jasné a sadol mi aj záver. Takže po celý čas je to mimoriadne zaujímavý zážitok. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, je tu prakticky len päť výraznejších postáv a všetky sú dostatočne zaujímavé a aj to zahrali úplne ideálne. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, v tomto ohľade ma tentoraz Kim Ki-Duk trochu sklamal, chýba mi tu tá jeho špecifická atmosféra a ani umelecký dojem nie je taký kvalitný, ako u neho býva bežné, ale ten potrebný štandard to splní. Takže Moebius rozhodne nie je film, ktorý by som mal v pláne ešte niekoľkokrát pozrieť a Kim Ki-Duk má na svojom konte viacero o dosť lepších filmov, tentokrát mám pocit, že jeho hlavným cieľom bolo šokovať, ale zároveň je to stále dostatočne zaujímavé a celkom originálne dielo s výbornými postavami, pri ktorom som sa ani na okamih nenudil a tak nemám dôvod dávať horšie hodnotenie. 74% ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,VŠECHNO BYLO NAJEDNOU JASNÝ. BYLO TO JAKO ZJEVENÍ. NEMŮŽU DĚLAT OTCE 533 DĚTEM. TO PROSTĚ NENÍ MOŽNÝ… ALE MŮŽU BEJT JEJICH STRÁŽNEJ ANDĚL.“… /// Dramatický drama vo jednom čurákovi. Beze slov. Tak nějak bych si představoval antickou tragédii. Podvědomě čekám na nějaký slovo… místo keců však přichází příběh o rozpadu manželství, ztrát mužství, orgasmů bez penisu a bolesti. Tohle beru jako filmovej kumšt a ne jen jako vobyčejnou uchylárnu. Nemusí to bavit každýho, ale ti, kteří ,,ho“ maj, si ,,ho“ pak budou víc vážit. Stejně tak se uspokojí festivalový obecenstvo, rejžovi příznivci, drobní sexuální devianti a všichni, kterým chybí Emanuella. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že s uřízlým vocasem se v Koreji nikdo moc nepáře. 2.) Nemám ho. 3.) Pasti, pasti, pastičky byly moc ukecaný. 4.) Thx za titule ,,lepros“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Je víc než jasné, že Kim už neví coby. S Pietou se vrátil na festivalový vrchol (podle mě ne zvlášť zaslouženě), tak teď je třeba pokořovat i nějaké další mety. Němý film o rodinných kastracích zní jako dobrý nápad. Upřímně to bylo měkčí, než jsem čekal (pro Kima běžná hranice nahoty a násilí, řekl bych), korejské cavyky nemají daleko k hysterčení okolo von Triera, jen tentokrát bez pořádného finiše. Na rozdíl od Nymfomanky totiž Moebius není hrátka s diváckým očekáváním, ale v podstatě jeho naplnění - jde o typický ki-dukovský film přesně takový, jak si ho člověk představí. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dalsi krasny dokaz, preo ignorujem korejsku a cinsku kinematografiu. BROJLER! Chlap podvadza zensku a ta mu ma za to smiknut pohlavne organy? Potom sa zacnu siahodlhe filozoficke blaboly, u ktorych som si nie isty, ci im dotycny vobec rozumel! No akoze ... LOL. KONIEC BROJLERU! Rezia je nudna a nevyvazena, herecke vykony su priserne a takmer vobec sa tuna nerozprava, len reziser si zvolil metodu mlcanliveho vypravania. No akoze zas LOL. Nic, zas som doplatil, ze kukam na kadejaku koninu, co sa mi pripletie do cesty. 5 % ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (3)

  • Během celého filmu není vysloveno jediné slovo - ve filmu se nemluví. (vojacekr)
  • K dokončení natáčení došlo zkraje roku 2013 a filmařům trvalo takřka celé dva týdny. (Conspi)
  • První červnový den roku 2013 obdržel snímek od korejské filmové organizace Korea Media Rating Board status R (restricted). To taktéž znamená, že filmy s tímto hodnocením mohou být v Jižní Koreji promítané jen ve speciálních kinosálech. Do této doby se zde žádné takové zařízení ovšem nenachází, snímek tak utrpěl vážné ořezy a korejským divákům není promítán v originální podobě. V kinech se tak objevuje pouze ořezaný snímek, a to bez přístupu mladistvých. (Conspi)

Reklama

Reklama