Reklama

Reklama

Odumieranie

(festivalový názov)
  • Česko Odumírání (festivalový názov) (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Janko sa vracia do svojej bohom opustenej dedinky v horách po niekoľkých rokoch života v Belehrade, kde musel ťažko pracovať za mizerný plat. Z jeho rodnej hrudy sa medzičasom stalo prázdne a zúfalé miesto. Janko má v úmysle predať svoju zem a odísť do Švajčiarska v nádeji, že sa konečne vyhrabe z finančných problémov a nájde svoje miesto na slnku. Jeho osamelá matka Milica však po celý ten čas dúfala, že Janko sa domov vráti s manželkou a založí si tu rodinu. Je pripravená urobiť aj nemožné, aby ho primäla zmeniť názor a pokúsiť sa žiť z toho, čo mu nadelí jeho pôda, no Janko nehodlá zmeniť svoje plány.
„Všetko odumiera, no predovšetkým ľudskosť sa vytráca," hovorí režisér Miloš Pušić. „Kultúra, život v provinčných mestách, priemysel a podnikanie – na čokoľvek z toho môžeme použiť slovo „odumieranie" a nebudeme ďaleko od pravdy." (IFF Bratislava)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1)

viktor.danek 

všetky recenzie používateľa

Na srbske pomery netradicne depresivni poloha. Silne drama na motivy uspesne divadelni hry. Hlavni hrdina musi kvuli sve budoucnosti na zapade spolknout svou balkanskou hrdost a zavrhnout sve koreny. Nadherne exteriery i hudba a silne herecke vykony, hlavne postava Jankovy matky a jejich souseda. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama