Reklama

Reklama

Vraždy na Shetlandech

(seriál)
Trailer 3
Veľká Británia, (2013–2023), 42 h 42 min (Minutáž: 53–60 min)

Predloha:

Ann Cleeves (kniha)

Hudba:

John Lunn

Hrajú:

Douglas Henshall, Steven Robertson, Gemma Chan, Alexander Morton, Alison Peebles, Anthony Flanagan, Martin Wenner, Jordan Young, Lewis Howden, Kari Corbett (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(44)

Obsahy(1)

Kriminální seriál podle novel Ann Cleeves. Jimmy Perez je detektiv na skotských Shetlandech, odlehlém souostroví, kde se téměř všichni znají. Polovina obyvatel má nejbližší sousedy za kopcem, dveře se tu nezamykají, a když dojde k vraždě, je pravděpodobné, že někdo z malého policejního sboru je příbuzný oběti, a kdekdo z obyvatel má za to, že ví, kdo je vrah. (noby)

(viac)

Recenzie používateľa *CARNIFEX* k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2013) (S01) 

Nádherné prostredie v kombinácii so severským počasím, dodáva samotnému deju tu správnu, pochmúrnu atmosféru. Príbeh ako taký, síce nie je nijak extra pútavo podaný, že by bol divák vďaka napätiu primontovaný k fotelke, no je dostatočne realisticky odprezentovaný, čo už v dnešnej dobe ani z ďaleka nie je pravidlom. Ľahký nadpriemer. ()

Série 2 (2014) (S02) 

Tento krimi seriál pôsobí tak “normálne” a všedne, že mám doslova dojem, akoby sa do tejto doby moderných projektov ani nehodil. Ja osobne zbožňujem tieto reálne poňaté kriminálky, i keď ani z ďaleka neponúkajú také tempo a dynamiku, ako by sa možno občas žiadalo. Inak tri príbehy obsiahnuté v dvoch epizódach. Nadpriemer .. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Nie je to tématicky úplná šálka mojej kávy, no stále je to normalizovane vyrozprávaný krimi seriál, ktorý kvalitatívne spĺňa úroveň nadpriemeru. Šesť epizód je podľa mňa veľa, nakoľko samotné spracovanie v danej téme sa nevyhlo hluchý pasážam. ()

Série 4 (2018) (S04) 

Doposiaľ najlepšia séria. Tematicky pútavá, vzťahovo poprepletaná, pričom divák do poslednej chvíle netuší: kto klame, kto hovorí pravdu, kto je páchateľ. Veľmi vydarené .. ()

Série 5 (2019) (S05) 

Po 3 epizódach to vzdávam, lebo tento projekt sa z pohľadu krimi seriálov viezol na tak neuveriteľne normalizovanej vlne, že človek ani nedúfal, že sa s niečom takým môže ešte stretnúť. Lenže to, čo zdobilo prvé 4 série, je v doposiaľ poslednej (chystajú sa ďalšie dve), totálne potlačené do úzadia, pričom tento scenár sa prezentuje prevažne striedaním nelogických rozhodnutí a dejových zvratov, vhodných skôr pre nejakú lacnú, narýchlo zbúchanú produkciu. Ďalší faktor, ktorý mi vyslovene vadil, boli dialógy, ktoré miestami doslova extrémnym spôsobom tlačili na pílu. Fakt škoda, no toto je za mňa nečakaný, prudký pád ku dnu .. ()

Série 6 (2021) (S06) 

Najprekombinovanejšia séria zo všetkých. Odbehnite si na 5 sekúnd od obrazovky a ste “v lese”. Fanúšikovia Pereza budú veľmi spokojní, ostatok tiež. ()

Reklama

Reklama