Reklama

Reklama

Vojačka Jana

(festivalový názov)
  • Česko Vojín Jeannette (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Fanni má už po krk konzumného života, preto odíde z mesta. Anna má už dosť driny s ošípanými, preto opustí farmu. Fanni si novú životnú cestu vyberie podľa hodu kockami, Anna ale dvakrát nad tým, čo chce urobiť, nerozmýšľa. Obe ženy priťahuje odlišnosť a rozhodnú sa pre novoobjavenú slobodu. Film talentovaného rakúskeho režiséra je realizovaný nekompromisným nezávislým štýlom. Ide o film s výrazným osobným rukopisom, charakterizovaným čistou výrazovou estetikou, originálnym rozprávaním, ako aj filozofickou interpretáciou slobody. „Je to príbeh dvoch žien, ktoré sa vzoprú vžitým konvenciám každodenného života. Čelia tomu, čo sa zdá byť zabudnuté: Nerob to, čo nechceš robiť!" (Režisér Daniel Hoesl) (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (2)

psy.cho 

všetky recenzie používateľa

Paralela medzi dvoma životmi. Prvý dej sa odohráva okolo bohatej paničky, ktorá žije vo veľkomeste a chce sa zbaviť už tej ťažoby veľkého mesta, snobských ľudí a na strane druhej žena, ktorá žije na farme a láka ju prepych a mesto. Hoesl to poňal zaujímavým pohľadom. Páčili sa mi zdĺhavé scény a hudba. Vo filme nehrali žiadny veľkí herci. Farmár bol naozaj farmár, policajt bol naozaj policajt a všetko tomu dávalo taký reálny dych. Film, ktorý ma určite zaujal. ()

Pevek2 

všetky recenzie používateľa

Hoesl ma nezamenitelny styl, ktery jako kdyby se chvili odkazoval k Bressonovi, Akermanove ale hlavne k Seidlovi, kteremu delal asistenta. Jeho film je kriticky, ale i zabavny a Orsini-Rosenberg se snad pro tu roli narodila. Cerny kun Rotterdamu. ()

Reklama

Galéria (20)

Súvisiace novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (viac)

Reklama

Reklama