Reklama

Reklama

Viola

Trailer

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

Traffic 

všetky recenzie používateľa

Nedokázal bych ten film spolehlivě vysvětlit, ale po řadě formálně předvídatelných záležitostí to byl svěží vítr. Ve svojí podstatě je to indie vztahovka, ve které se hromadí spousta fikčních vrstev. Zacyklené opakování shakespearovských replik bylo to nejhypnotičtější, co jsem v poslední době ve filmech viděl. ____ Pěkný text k filmu, který mě navnadil na to podívat se na něj někdy znovu: http://reverseshot.com/article/viola ()

boogieman 

všetky recenzie používateľa

Nepochybujem o tom, že bez znalosti Shakespeara tento film stráca na sile. Pre našinca ktorý neovláda španielčinu, ide obzvlášť v prvých minútach o text heavy film so zložitým jazykom Shakespearových diel, a je ľahké stratiť sa - o to ťažšie sa venovať aj titulkom, aj dianiu na obrazovke. Po pár minútach sa však v tejto oblasti povolí a rozvinie sa nám príjemný film o vzťahoch, ktorý v krátkej minutáži predkladá množstvo drobných detailov, ktoré sú nepochybne známkami sebavedomého režiséra s víziou. 65 minút ubehne ako voda a sú tu minimálne dve skvelé scény pri ktorých som sa prichytil nadšený. Možno keby si viem film lepšie zaradiť do Shakespearovského kontextu, šiel by som s hodnotením ešte vyššie. Takisto mi príde, že v They all Lie bol Pineiro nespútanejší a hravejší, práca s divákom a postavami bola v tomto snímku ešte o úroveň vyššie. Napriek tomu je Viola osviežujúci kus kinematografie, ktorý mi len potvrdil, že Pineiro je jedným z režisérov ktorého sa oplatí do budúcnosti sledovať. 3.5* ()

Reklama

Pevek2 

všetky recenzie používateľa

Krasna ukazka toho, ze staci napad a schopnost rezirovat prirozene a uveritelne. K absolutnu mi chybel jen jakysi vymezenejsi bod, ke kteremu se ty nuance mohly vztahovat. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama