Reklama

Reklama

Harsh Light of Day, The

všetky plagáty
Veľká Británia, 2012, 78 min

Obsahy(1)

Daniel Shergold (Dan Richardson) je spisovateľ, ktorý sa práve vracia domov zo slávnostného uvedenia jeho novej knihy o okultizme. Do domu mu vtrhnú lupiči, ktorí jeho ženu ubijú na smrť a jeho samého nechajú na mieste paralyzovaného a bezmocného. Otrasný zážitok v ňom ešte prehĺbi jeho strach z verejných priestranstiev a on sa odsťahuje do svojej chaty v opustených vidieckych končinách. Tu oplakáva smrť svojej ženy, pričom sa o neho stará domáca sestrička Fiona (Sophie Linfield). Postupne sa dozvedá, že polícia zlyhala v pátraní po vrahoch jeho ženy, a preto prijme návštevu záhadného cudzinca, ktorý tvrdí, že jeho túžbu po pomste uspokojí. V okamihu, kedy Daniel s cudzincovou ponukou súhlasí, sa navždy stane súčasťou zvláštnej a desivej temnoty. Po premene sa s novými silami vydáva pomstiť vraždu svojej ženy. Otázkou iba je, čo ho to bude stáť... (Incantator)

(viac)

Recenzie (2)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Nemám nič proti nízkorozpočtovým hororom, práve naopak, a toto mohla byť celkom dobre sledovateľná jednohubka - síce s nezaujímavým dejom, ale dobrou hudbou, v rámci možností zvládnutou kamerou či štipkou fajnového gore v závere. Flashbacky to však totálne pochovali, doslova ma otrávili a znechutili mi celý film. Keď sa objavil prvý / druhý / tretí, tak som to ešte ignoroval, keď piaty, prevracal som očami, pri desiatom som už škrípal zubami a pri pätnástom som už búchal päsťou do stola. Jediné šťastie, že to malo len niečo vyše hodiny, lebo keby pridali ešte povedzme 20 minút, asi by som vybuchol už úplne a šmaril to tam, kde slnko nesvieti. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Iba taká slabšia, nízkorozpočtová variácia na rokmi prevarenú "Death Wish" tému, v ktorej však hlavný hrdina už nemal gule (ani nohy) na vykonanie pomsty za mŕtvu manželku a tak sa musel stať upírom. Miestami úsmevné, miestami nudné, ale celkovo ma to moc nebavilo a navyše ma otravovala akási nadbytočná snaha o filozofovanie. Krása býva často v jednoduchosti a v tomto prípade som mal pocit, že sa film snažil zbytočne komplikovať, aj keď na to nemal (talent ani prostriedky). ()

Reklama

Reklama