Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(viac)

Videá (9)

Trailer 3

Recenzie (678)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Trocha slabšie ako jednotka, ale stále ide o slušnú zábavu. Film netreba brať vážne, ide iba o akciu, srandu, vtipné hlášky, lietajúce hlavy a končatiny, vystrekujúcu krv a pekné baby. Hralo tu veľa známych osobností, ale aj o nich som presvedčený, že to brali ako srandu a zábavu. Bol som zvedavý na Lady Gaga a musím konštatovať, že svoju postavičku zvládla celkom slušne. Žeby všestranná umelkyňa? :) Ch. Sheen sa nezaprel... klasika. Podľa mňa sa ani moc nemusel namáhať s herectvom. Asi nejak tak si ho predstavujem aj v skutočnom živote (odhliadnuc od funkcie prezidenta). S cigárom a babami v posteli :). Na záver jedna rada. Keď chce niekto vypnúť mozog, no nedajú sa mu z hlavy vyhnať myšlienky aby si rozum trocha odpočinul, pustí si Machete Kills - zaručený recept. 65/100 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to slabá akčná komédia od Roberta Rodrigueza. Má celkom dobrý príbeh o bývalom agentovi menom Machete, ktorý sa rozhodne prijať ponuku amerického prezidenta, aby v Mexiku zneškodnil nebezpečného šéfa zločineckej organizácie, ktorý má v pláne vystreliť na Washington raketu hromadného ničenia. Lenže na mieste sa situácia neočakávane skomplikuje a tak musí čeliť mnohým prenasledovateľom. Spracovanie je ale mimoriadne slabé, od tohto typu filmu sa samozrejme nedá očakávať nič premyslené a inteligentné, práve naopak, keďže je to zámerný brak, lenže problém je, že ani po jednej stránke to nemá vôbec čo ponúknuť. Miera uletenosti je v rámci svojej kategórie poriadne nízko, očakával som, že na tomto si dajú záležať, no tu sa až príliš držia pri zemi. A tak už od samotného začiatku cítiť úplnú bezradnosť, tu absolútne chýbajú nejaké nápady, len sa neustále strieda pár tých istých prvkov, takže už po chvíli to upadne do ťažkého stereotypu a z neho sa to až do konca nedostane. Našiel som tu iba jeden dobrý nápad a tak sa to dá dopozerať skutočne len so silným sebazaprením, lebo je to silná nuda prakticky od začiatku až do konca. Akcie je tu dosť, ale moc ma nezaujala. Síce na prvý pohľad poteší, že tu neustále lietajú hlavy, ale celé je to tak nezáživné, stereotypné a navyše aj so slabými efektami, že som sa nudil aj v akcii. No najhoršie je na tom humor, aby som sa v tomto žánri ani jediný krát nielen, že nezasmial, ale dokonca ani len nepousmial, tak sa niekde musela stať poriadne veľká chyba. Herecké obsadenie je bezpochyby hlavným kladom filmu, síce ma z neho bavila iba menšia časť, ale len predsa Danny Trejo sa tu hodí perfektne, k tomu Charlie Sheen ako americký prezident, Amber Heard a poteší aj Marko Zaror, ktorý má až prekvapivo dosť priestoru. Inak najväčším sklamaním je jasne Mel Gibson, od neho som čakal podstatne viac. Réžia a technická stránka sú mizerné, nechápem čo sa stalo, ale ani sa mi nechce veriť, že toto skutočne natočil Robert Rodriguez, tvorca niekoľkých kultových filmov podobnej kategórie. Nielen, že vizuál pôsobí až príliš lacno, ale tým zlým spôsobom, no hlavne tu vôbec necítiť tú lásku k žánru, ako by to točil z donútenia. Som poriadne sklamaný, síce ani jednotka sa mi moc nepáčila, no bral som to len ako náhodu, ktorú tento diel s ľahkosťou prekoná, no to sa nestalo. Síce filmy tejto kategórie nepatria medzi tie, ktoré vyhľadávam vo veľkom, ale rád si občas nejaký pozriem a väčšinou som spokojný, no toto je s prehľadom to najhoršie, čo som z tejto kategórie vôbec videl. 35% ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Mačete je zpátky a dělá si prdel ze starých Bondovek. Motivace hlavní postavy je tu v podstatě totožná s prvním dílem, stejně jako mnoho použitých lokací. I ten Danny Trejo je stejný. Rodriguez lehce navazuje na první nástřel a připravuje si půdu pro velké finále, které zahlédneme v závěru. Herecká plejáda je barvitá, ale nejvíce vyčnívá schizofrenický diktátor Demiána Bichira, který může za nejvíc zvratů ve filmu. Mel Gibson svoji roli megalomanického záporáka docela zvláštním způsobem fláká a Carlos Estevez se jako prezident Rathcock zapisuje do dějin jako jeden z nejschopnějších prezidentů filmového plátna. Akce slušně odsýpá, i když je místy na jedno brdo, ale hlavně jde o tu nezaměnitelnou atmosféru naprosté úleťárny. Už ať je tu pokračování! ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tohle byla hodně krátká a tupá mačeta. V porovnání s prvním filmem, který v porovnání s druhým filmem vypadá jako vzorový Machete film, je tenhle kousek dost slabej odvar. Chybí pořádnej závěrečnej vodvaz, kde by si nepřítel rozmašíroval pajšl olovem a stejně tak i chybí pořádnej bazénovej šukec, kde by Mačeta ukázal, jakej frajer to vlastně je, když dokáže svýmu nepříteli vojet naráz manželku s dcerunkou. Tady se prostě Mačeta moc neodvázal. Zabijačka je to sice slušná, ale na pořádný kombo to holt nestačí. Tři hvězdy dávám z čistých sympatií k Mačetovi...a doufám, že až bude ve vesmíru, tak se z toho všichni poserou. Včetně novinářů a kdejakých písálků, co nebudou rozumět jediné scéně a budou závěr téhle trilogie posílat do kytek s tím, že scénárista se v závanu agónie při psaní scénáře k poslednímu dílu, nadobro zhroutil. ()

RedAK 

všetky recenzie používateľa

Nejednou mi ze pár místních a především milých uživatelů oblažilo Poštu přemoudřelými litaniemi o tom, jak to dělám a jak bych to dělat měl. Kouzelně hravý byl ten poslední, jež mi nakrásně vnukl smysl bytí, a nezapomněl mi sladce připomenout, že bych se "nad sebou měl opravdu za myslet". Inu tedy, jsa dobrácky otevřen komunitě a jejím přáním, jsem se nad sebou během horentního sraní teda za myslel. Nicméně, fungovat dle svého standardního vzorce, napsal bych pregnantně: "Je to píčovina! Raději se nechte přejet vlakem. Klidně i dvakrát". Ovšem vzhledem k čistotě databáze, o kterou se stará výše zmíněný pičoidní skunk, budete momentálně nuceni si přečíst veškeré aspekty tohoto filmu, tak jak je vidím já. Takže, abych tak nějak začal; dojem: na píču! Kamera: píča píču přibrala! Předloha: neexistuje, protože neexistuje píča, jež by zplodila obdobnou píčovinu! Námět: píča se marně snažila zfetovat píču, aby píču napsala. Scénář: píča nakonec tu píču zfetovala. Atmosféra: píča blije ve vinohradu. Vinohrad: Zachytil jsem v listí pár píč. Listí: větších píčovin jsem nepocítilo. Píča: Sláva za prvního čuráka! ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (34)

  • Lady Gaga byla za svůj výkon nominována na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli (kubca008)
  • Ve scéně v 59. minutě, kdy se Machete (Danny Trejo) probere v "lázních" Voze (Mel Gibson), "leží" ve vode a horní část těla má nad hladinou, ale v dalším sníku, kdy se probouzí, je najednou ponořený zcela a liší se i hloubka vody. (bugfoot)

Súvisiace novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (viac)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (viac)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (viac)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (viac)

Reklama

Reklama