Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pán Peabody je všestranný génius, novodobý Einstein, James Bond, Sherlock Holmes, Oscar Wilde aj Indiana Jones. Zároveň je svetová celebrita, držiteľ Nobelovej ceny a dvojnásobný olympijský víťaz. A navyše je pes. Keď si však pán Peabody adoptuje malého chlapčeka Shermana, ktorého našiel v škatuli na ulici, zistí, že výchova detí je jedná disciplína na svete, ktorú neovláda. Aby uspokojil synovu túžbu po poznaní histórie, pán Peabody zostrojí úžasný prístroj menom Časomat. Vďaka nemu sa môžu voľne pohybovať v čase a na vlastnej koži tak prežívať historické udalosti, ktoré menili dejiny. Spoločne prežívajú nepredstaviteľné dobrodružstvá, ale len do chvíle, kým roztopašný Sherman nevezme na divokú jazdu históriou svoju spolužiačku Penny, na ktorú chce urobiť dojem. Nechtiac tak premiešajú niekoľko najdôležitejších udalostí svetových dejín a pán Peabody ich musí zachrániť, skôr než navždy zmenia minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Spoločne sa všetkým trom cestovateľom podarí zanechať v dejinách svoj nezmazateľný odtlačok. Nakoniec však pán Peabody čelí výzve najväčšej - musí prísť na to, ako byť dobrým rodičom. To je totiž jediná činnosť, ktorú náš génius poriadne neovláda... (TV JOJ)

(viac)

Videá (13)

Trailer 1

Recenzie (320)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku mi to vůbec nesedlo, ale nakonec to bylo celkem fajn. I tak se to nudě neubránilo a celkový dojem na víc než průměr rozhodně nevidím. Žádná z postav mi nevadila, ale ani jsem si tady žádnou vyloženě neoblíbil, zápletka nebyla nejhorší, ale bůhvíjaký dojem na mě taky neudělala, navíc mi ve finále přišla už přehnaně překombinovaná. Co se humoru týče, párkrát jsem se pousmál, ale jinak nic víc. Pro děcka možná i fajn výukový materiál ohledně pár věcí z historie lidstva, ale pro mě osobně poněkud průměrný animák. Jsou i lepší. Mnohem lepší. 3* ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Film je zábavný a má skvěle vytvořené postavy, které si udržují svůj charakter celou dobu. Nemám rád cestování v čase, protože se používá až moc často a přes míru ale v tomhle provedení top nakonec bylo snesitelné a pro zápletku celkem funkční, už jen proto, že s tou vědou se v důsledku vlastně až tak do hloubky nešlo. Myslím, že tohle je animák snesitelný i pro dospělé. Taková ta současná rodinná klasika, kdy si tam každý najde něco. ()

Reklama

GILLWANDER 

všetky recenzie používateľa

Zábava ako sa patrí. Od samého úvodu skvelý animák, ktorý rozhodne mal čo ponúknuť. Chytrý pes a adoptovaný chlapec, ktorý sa všetko učí od svojho otca - psa. To sú Mr. Peabody a Sherman. Veľká jazda od prvých sekúnd, prístroj na cestovanie časom neostal na ocot, Egypt, Da Vinciho Florencia, Trója, to všetko musel stroj času uskutočniť. A ešte k tomu sa stretávame s veľkými osobnosťami celej éry ľudstva či už s Einsteinom, DaVincim je tu aj samotná Mona Lisa, ktorá sa ani za Boha nechcela usmiať, Tutanchamon a jeho nevydarená svadba. Všetci sú ešte humorne sparodovaní takže sa dá zasmiať skoro na všetkom. Stroj času je znovu najväčším lákadlom filmu, cestovanie v čase? Kto by nechcel. No všetko sa začína opäť komplikovať keď nie je pes chytrák na obzore. Spanilá jazda v časopriestore a rôzne zvraty a nečakané komplikácie, útek do prítomnosti, ktorý skoro nie je možný. To a ešte oveľa viac ponúkne tohtoročný hit, ktorý vás obkľúči nesmierne bohatým arzenálom. Stačí skočiť do kina alebo počkať na BluRay a môžte to roztočiť. Veľký kandidát na animák roka. Ja mu držím palce. 80% ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Animák o cestování v čase? To tady ještě nebylo! Malej kluk, který má za tátu psa? Také ne! Tedy co se týče nápadu, tak super, pánové vymysleli zcela nový a jedinečný příběh pro animák. K tomu všemu perfektní animace. Ovšem příběh je fajn jen do té doby, než nastane zmatek s časem. To už je pak tak nepřehledné a nerealistické, že i děti z toho musí být mimo. Ale postavy celkem fajn, i ten chytrej pes byl dobrej. Jediná postava, která mě celý film vytáčela, byla ta holka, ta mi nehorázně vadila. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Nebýt toho dějepisu, tak by to byly dobré čtyři hvězdičky. Takhle je to plná palba, protože to byla skvělá jízda plná úžasných vtipů pro všechny věkové kategorie. Nemůžu si pomoct, ale jako předloha prostě musel sloužit Phineas a Ferb, protože ten rukopis byl hodně čitelný. Příjemné překvapení a hodně slušná sranda. 90% ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (6)

  • Skladba, jejíž úryvek hraje pan Peabody na didgeridoo, se jmenuje Těžká radost a pochází z alba Didgeridoo Solo Ondřeje Smeykala, českého profesionálního hráče na tento nástroj. (D.Moore)
  • Ačkoliv Spartacus, nápadně podobný Kirku Douglasovi, prohlásí památnou repliku: "Já jsem Spartacus!", v originální filmu Spartakus (1960) je Spartacus jediný mezi otroky, kdo tuto větu nepronese. (Kaston)

Súvisiace novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama