Reklama

Reklama

Bankový lupič Franck Adrien utečie z väzenia, aby ochránil svoju rodinu a zastavil bývalého spoluväzňa, pedofila a sériového vraha Maurela, ktorý mu uniesol dcérku a nastražil naňho stopy svojich nových zločinov. Polícia, ktorá je Franckovi v pätách, neverí jeho odkazom a považuje ho za verejného nepriateľa číslo jeden. Čo sa stane, keď zúfalý väzeň na úteku, polícia aj šialený pedofilný vrah prekročia všetky hranice a zájdu priďaleko?
Franck Adrien si vo väzení odpykáva trest za vylúpenie banky. Keď sa dozvie, že jeho manželka je vo finančnej tiesni, zverí sa svojmu priateľovi, s ktorým zdieľa celu, kam uložil korisť zo svojej poslednej lúpeže. Spoluväzeň Jean-Louis Maurel, ktorého majú čoskoro prepustiť na slobodu, mu sľúbi, že sa o jeho rodinu postará a finančne jej pomôže. Franck si myslí, že mu môže dôverovať. Až neskôr sa dozvie, že Maurel je psychopat, pedofil  a sériový vrah, ktorý presvedčil súd o svojej nevine a ten ho oslobodil. Začne sa báť o bezpečnosť svojej manželky a dcérky. Rozhodne sa z väzenia utiecť a Maurela zastaviť. Lenže Maurel nie je žiadny hlupák a všetky stopy svojich ďalších zločinov nastraží tak, aby viedli k Franckovi. Policajný tím na čele s Claire Linnéovou je Franckovi neustále v pätách. Franck sa  snaží Maurela vypátrať a očistiť svoje meno, ale polícia jeho odkazom neverí a myslí si, že práve on - väzeň na úteku - je verejný nepriateľ číslo jeden. Napokon príde k najhoršiemu a Maurel unesie Franckovu  dcérku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

Dr Lizal 

všetky recenzie používateľa

Velmi mě v téhle docela nadupané akční běhavce překvapil Albert Dupontel. Netušil jsem že má za sebou stejný výcvik u Treadstone jako Jason Bourne... Narozdíl od něj však Alby ví proč a kam jde. Škoda toho amerického konce, ale jinak dávám (pouze kvůli sympatické policistce Claire Linné ) horší 4 *. ()

Kangaxx odpad!

všetky recenzie používateľa

Ale zasmial som sa statočne :-) Scenáristi museli ku koncu zapíjať ťažké drogy mrkvovou šťavou. Najlepší bol hlavný záporák, ktorý mal perfektnú vlastnosť, a to že nikdy nebežal a aj tak všetkých dobehol. Normálne pred ním utekáte cez les rýchlosťou 20km/h a ttrtko spraví tri kroky, upečie si špekáčky a ešte vás aj dobehne. Hlavný klaďas zasa ignoruje fyziológiu, dostane guľku do hlavy a normálne ide na hríby a ešte aj nájde tri praváky. Fakt namakaný film. ()

Reklama

vander19 

všetky recenzie používateľa

Mám slabosť pre francúzske filmy z dôvodu, že nekončia vždy Happy Endom ako je to pri väčšine amerických a v poslednej dobe sa im daria pekné kúsky. Po hodine pozerania som mal chuť to pretočiť až na záver a zistiť čí toho slizkého spoluväzňa dostane.Akčnosť tohto filmu nemala chybu, ani sekundu som sa nenudil....Klasické už mi príde vo francúzskych filmoch, že asi každý správny Francúz je parkurista a preskakovať z budov, vlakov, idúcich áut je ich národný šport, ktorý ak neovláda herec tak si nezahrá, ale inak dobrá oddychovka na dovolenkový večer ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Francouzský kriminálky si prostě drží vysokej standard, vždycky to má nějaký svoje kouzlo (a nemusí to být zrovna francouzštinou) a je to něčím jiný oproti americkým odrhovačkám. Úchyláckej padouch je tady přímo ukázkovej, klaďas je zároveň antihrdina a sličná vyšetřovatelka se nebojí jít proti proudu. Pak nezbývá, než to celý dobře uchopit, posadit do příjemnýho prostředí a máme z toho velice solidní snímek. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Francouzská elegance došla vrcholu, neboť dokázala z kriminálníka udělat hrdinu a vzor ctnosti. A navíc nesmrtelného, protože během těch sta minut by i kočka chcípla tak šestkrát. Ovšem, nehledě na kvalitu a spád celé té jízdy, za tu pravou nebezpečnou kořist považuju Alici. Kdybych takovouhle Alici měl v naší ulici, roztrhám pas, spálím krosnu a do deseti minut by ze mě byl usedlík. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)
  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)

Reklama

Reklama