Reklama

Reklama

Skupinka mladých turistov vyráža spoznávať krásu nórskych hor. Narazia na opustený hotel, ktorý chcú preskúmať a prespať v ňom. Po chvíli však menia názor a volia radšej stanovanie v prírode. Na to je už ale neskoro a po tom, ako dvaja z nich bez stopy zmiznú, zisťujú, že vôjsť do hotela nebol ten najlepší nápad. (TomX2)

Recenzie (126)

TomX2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Skupinka mladých turistov vyráža spoznať krásu nórskych hor. Narazia na opustený hotel, ktorý chcú preskúmať a prespať v ňom. Po zvážení všetkých názorov sa rozhodnú z neho odísť a uprednostniť radšej stanovanie v prírode. Na to je ale neskoro a potom, ako zmiznú dvaja z nich zisťujú, že vojsť do hotela nebol práve najlepší nápad. Celkový dojem: Aj keď nie vždy sú prequely dobré ako originál, pár prequelov kvalitu originálov dosahujú. Ani nie tak "Ľadová smrť 3" je však presným opakom. Keďže sme sa v prvých dvoch dobrých častiach nedozvedeli takmer nič o minulosti vraha, nebolo by na škodu natočiť prequel, ktorý ukazuje príbeh vraha, kde sa nachádzal, čo robil a prečo vôbec vraždil. Nakoniec sa z toho bohužiaľ stal len hrozný slasher, ktorý by sa mohol kľudne volať aj "Pach krvi 4". Prvé dve časti sa mohli chváliť svojou atmosférou, napätím a strachom, ktoré mohli diváka znepríjemniť a uložiť pod perinu takmer každé 3 minúty. Prequel sa však nemá (okrem prírody, ktorá "trochu" zmenila svoj smer) chváliť vôbec ničím. Neznámi herci hrajú príšerne, postavy sú nesympatické, vraždy sú na veľmi chabej úrovni a klišé scenár (ktoré mali aj prvé 2 časti) sa tú dokonca 5-krát viac znásobil a teda zhoršil. Postavy znovu niekde šliapli (škoda len že nie do svojej moči, ktorú už niekoľko krát museli vypustiť von pre svoje potešenie), zlomili si nohu, prepichli si ju a kto vie čo ešte (viem, že toto by sa nestalo absolútne nikomu, kto má oči a vidí). Ešte by som doplnil tú chybu, ktorá sa už niekoľko krát vyskytla v prvých dvoch častiach - postavy majú xxx príležitostí k tomu, aby zabili vraha no radšej niekde utečú. Tuna ale scenárista ukázal dobrý vrchol: Predstavte si, že (máte IQ 15) idete s kamarátmi niekde do hôr a tam vás niekto začne terorizovať, pričom viete veľmi dobre o tom že vrahovia vám nemilosrdne zavraždia kamarátov. Keď sa dostanete do teritória, máte v ruke nabitú brokovnicu a spolu s dvoma kamarátmi obkľúčite jedného NEOZBROJENÉHO vraha, čo urobíte? Každý múdry človek by ho bez žmurknutia oka zabil. Čo ale spravili hl. "hrdinovia"? To by radšej inteligentný človek ani vedieť nemal - hromadných samovrážd by tu ale bolo. Môj celkový dojem? Toto je jeden z najhlúpejších, najdebilnejších a vôbec najhorších filmov, ktoré som kedy videl. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Haremhabzial seria Fritt Vilt /nassky Ledova Smrt/ ubera v klasicky vychodenych hororovych slapajach : najlepsia je jednicka, slusna, ale slabsia dvojka a primitivna trojka. Akurat, ze Fritt Vilt 3 nie je az tak primitivne. Lesna vyvrazdovacka po norsky stale funguje, zamrzi len, ze strasidelna atmosfera je tatam, a po hereckych vykonoch ani chyru, ani slychu. Skoda, Fritt Vilt z roku 2006 sa mi pacila. 65 % ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Päť, štyri, teraz tri, natočia ešte dva diely a klesneme hviezdičkami až k nule. Je to škoda, pretože táto časť nemala s predchádzajúcimi dvoma okrem názvu takmer nič spoločné, a tak je škoda, že pokazila tejto sérii celkom fajn reputáciu. Veľmi slabá réžia, atmosféra takmer nulová, herci na ochotníckej úrovni, hudba bez budovania napätia. To sú elementy, ktoré najviac podkopávali nohy tomuto, inak pomerne svižne ubiehajúcemu horroru. Zápletka klasická, nemotorná, scenár sterilný, bez nápadu, tak ako aj niektoré bu-bu-bu scény, takže jediné, čo tento film udržiavalo ako-tak nad vodou sú niektoré fajnšmekrovské brutalitky a celkom prekvapujúci záver. 55%. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Fritt Vilt 2 byl kasovně velmi úspěšný, takže by byla chyba v tom nejlepším přestat. Vždyť i Norové chtějí mít svou vlastní hororovou sérii, a to i za cenu ztráty kvality. Nakonec se potvrdilo to, čeho jsem se nejvíc obával. Třetí část je pouze slabým odvárkem, studenou polévčičkou v porovnání s předchozími bratříčky... Jelikož minule přišel zabiják o hlavu, vracíme se logicky do časů minulých ještě před jedničkou, konkrétně do 80. let. Tady se vrah s kapucou tentokrát vypořádá se šesticí nesympatických spratků, co mu zkříží cestu. Jenže činí tak dost nezáživně, nudně a hlavně mimo kameru. Mění se i prostředí, zasněžené hory tu vystřídají lesy plných řek a skal, což přímo vybízí na slušnou honěnou, ale kromě jedné slušné naháněčky bylo docela nevyužitý. Snímek postrádá tu správnou atmosféru a napětí z jedničky, z dvojky pak chybí nápadité vraždy a dravost čistého slasheru. Přesto nemůžu tvůrcům upřít snahu být IN a zároveň se lišit, viz scéna úkrytu v chatě nebo překvapivý závěr. Ale na očekávaný prequel je toho pohříchu málo, sakra. ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Kolikrát mi to přišlo jako remake jedničky a dvojky dohromady. Ale časově bych tipoval, že to asi bylo před jedničkou noo, těžko říct. Každopádně, na to že mohlo bejt 6 obětí, tak většina padla za bílýho dne a navíc prostě jednoduše. Narozdíl od prvních dvou dílů, kde si víceméně každýho vychutnal. Jednoznačně slabší odvar. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama