Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Holandsko The Human Centipede (First Sequence) (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (702)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nápad stojí za deravú bačkoru, pretože aj rýchlokurz rýchlej pomoci pri robení vodičského preukazu dáva človeku lepšie znalosti z medicíny, ako sú tie, podľa ktorých sa riadil svetovo uznávaný chirurg v tomto filme. Takýto brak hodiť len diváckemu psovi, ktorý sa vyžíva v brutalite a násilnostiach, a tých je teda vo filme požehnane. Som rád, že divácka verejnosť ešte nie je natoľko zdeformovaná, aby začala uznávať aj takýto druh filmov. Naozaj sa mi dvýhal žalúdok a to znesiem veľa! Pár zimomriavok mi ale v záverečných minútach predsa len prebehlo po tele, pár scén totiž konečne vykazovalo známky a prvky horrorovej atmosféry. Herecky chladný Dieter Laser tiež odviedol dobrú prácu, zvyšok však patrí do septiku. 20%. ()

obitus 

všetky recenzie používateľa

Nápad je určitě zajímavý a správně ujetý a představitel hlavní role byl v minulém životě minimálně dozorcem v koncentračním táboře, nicméně to je vše, co ve filmu stojí za řeč. Děj je řidčí než můj vlasový porost a ostatní herci opravdu tragičtí (celá první třetina filmu je tak jen a jen k smíchu). Na další díly se fakt netěším. ()

Reklama

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

Konečne som sa dočkal tohoto filmu, na ktorý som sa tak tešil. A mal som sa prečo! Je dobré vedieť, že aj v tejto dobe sa ešte natáčajú odporné, oplzlé a hnusné exploiťáky, ktoré sadnú len zopár ľuďom. Mne sadol dokonale. Za tú stopáž 90 minút som sa vynikajúco bavil. Film má veľmi rýchli rozjazd, 10 minút, ani sa nenazdáte a dievčatá už ležia u záporáka v dome. Fakt neviem, kde pán režisér toho záporáka zohnal, ale ja by som do jeho domu nevstúpil, ani keby vonku padali valašky. Potom okrem toho hnusného nápadu, ktorý je veľmi pekne odprezentovaný záporákom prichádza aj scéna, kde je kopec napätia. No Ďalej už nebudem prezrádzať, ale je to fakt sila. úplne som sa počas filmu vžil do úlohy každej postavy ("článku") a ostal som maximálne znechutený. K tomu je koniec ešte presne taký ako ho mám ja rád, veď sami uvidíte. Čo sa týka hudby, tak sa mi páčila, nevtieravá, len taká podvedomá, ale dobrá. Herecké výkony sú dosť rozmanité, najlepší bol samozrejme záporák a s ostatnými postavami je to horšie. Tento film môžem jednoznačne doporučiť! ()

bassator 

všetky recenzie používateľa

Skvělý nápad toť vše... Začalo to "úžasným" dialogem ohledně píchlého kola, pokračovalo "velmi logickým" hledáním pomoci uprostřed hlubokého lesa, následovala návštěva u velmi "věrohodného" dr. Heitera a vše skončilo "velmi profesionálním" zásahem policie... Nevím v jaké fázi filmu jsem rostl nejvíce, jedna byla totiž "lepší" nežli druhá... - 35% ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Tak začátek s těma holkama byl docela trapný. Dialogy a chování bylo jak z hororů osmdesátých let. Pak už je to občas nechutná zvrácenost, které jsem se občas i zasmál. "Potřebuju srát" :D Konec se mi celkem líbil. Nebylo to tak špatný, ale já nejsem zase až tak zvrácený člověk, abych tohle mohl nějakým způsobem ocenit. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (27)

  • Film je opravdu 100% lékařsky přesný. Tom šel přímo za otcem své přítelkyně, holandským chirurgem, který mu (ač po prvotním odporu vzhledem k jeho lékařské přísaze) po pár dnech poslal přesnou rozsáhlou chirurgickou zprávu o provedení lidské stonožky, protože se mu líbil ten nápad, a navíc je to také velký filmový fanoušek. (headcrab)
  • Inšpiráciou pre postavu chirurga Heitera (Dieter Laser) bol známy nacistický zločinec, doktor Josef Mengele, ktorý počas vojny v koncetračnom tábore Osvienčim uskutočnil desiatky sadistických lekárskych experimentov na väzňoch. Jeden z jeho experimentov mimo iné zahrňoval aj pokus spojiť šitím dohromady dvoch ľudí a vytvoriť tak siamské dvojčatá. (Jello Biafra)
  • V úvodnej scéne mal Dr. Heiter (Dieter Laser) na sebe slnečné okuliare. Tieto okuliare patrili režisérovi filmu Tomovi Sixovi. (ShortyIC)

Súvisiace novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (viac)

Reklama

Reklama