Reklama

Reklama

Skupina mladých Američanov bráni svoju krajinu pred útokom severokórejských vojakov a snaží sa ukoristiť ich novú tajnú zbraň, ktorou zaútočili na Spojené štáty. Príbeh sa inšpiroval filmom Červený úsvit z roku 1984 s Patrickom Swayzem v hlavnej úlohe... Počas jedného pokojného dňa zasiahne malé americké mestečko v štáte Washington absolútne nečakaná severokórejská vojenská invázia. Akcia agresora sa odohrá tak bleskurýchlo, že obyvatelia nemajú čas zistiť, čo sa vlastne odohráva. Pozorujú len surrealistické obrazy vojenského výsadku nepriateľa, ako ozbrojení vojaci na padákoch klesajú z oblohy na ich mesto. Nevedia, že je to okamžitá odveta za americkú inváziu v Severnej Kórei, ktorá sa odohráva v tom istom čase. Bez varovania sa tak Američania stanú zajatcami a väzňami nepriateľa vo vlastnej krajine. Malej skupinke študentov - patriotov sa však podarí zachrániť pred internáciou. Rozhodnú sa, že si svoju slobodu nedajú len tak vziať a okupačným jednotkám sa odvážne postavia na odpor. Ukryjú sa v okolitých lesoch, trénujú a pripravujú sa na partizánsku vojnu. Ich cieľom je získať novú tajnú zbraň, ktorou Severná Kórea zaútočila na Spojené štáty, oslobodiť svoje mesto a získať späť slobodu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (20)

Trailer 1

Recenzie (280)

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Bradley je totalne bez fantazie. Jeho kopirak je uz tolik opotrebovanej, ze se proste rozhodne ukrast i ten samotnej kopirak nekomu jinemu. Namet, ktery se v 80. letech dal s jistou nadsazkou povazovat za originalni, je dnes dementnejsi nez samotna mimika Joshe Pecka, jehoz oblicej rozhybe snad jen spatny televizni prijem na obrazovce. Nejvtipnejsi na tom celem je, ze z originalu prelepil ruskou vlajku vlajkou severokorejskou. Tedy statem, ktery se ve svych vyzkumnych ustavech stale zaobira problematikou propojeni dvou monitoru ve windows 98, by dost tezko logisticky zvladl v cracklych officech pripravit toliko narocnou operaci. Normalne by se jeste ted zabyval problemy nastaveni obrazku na plose. ()

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Film jako zrozený do současného světa. Konflikt Ameriky se Severní Koreou na západním pobřeží. Kecy nebo nemyslitelná akce? Zprávy ze světa, z toho opravdového, hovoří, že se něco takového může klidně stát. V tomto případě ale ne takovým způsobem, jakým to podal Dan Bradley. Chápu, že se snažil držet hlavních rysů původního filmu se Swayzem a nahodit to do moderní doby, ale vidět, jak parta středoškoláků vyřídí celou severokorejsou armádu ve stylu Ramba, to bylo komické. Neviděl jsem původní film, ale takto by to určitě nešlo. Přestřelky a akce byly sice natočeny svižně, dalo se na ně celkem zábavně koukat, v tu ránu ale přichází další knockout. Že by byli Korejci až tak hloupí a že by jich přistálo tak málo? Mě to někdy přišlo, že na půlmilionový Seattle byla vyčleněna hrstka vojáků a jeden tank. A tady se už pohybujeme ve světě fantasy. Když si odmyslím všechny tyto zásadní drobnosti, fIlm to není nejhorší, ale osobně raději sáhnu po druhém nebo třetím Modern Warfare. ()

Reklama

Macejko 

všetky recenzie používateľa

"Pew pew pew, this is 'Merica." Nudné, blbé a podpriemerne natočené béčko. Číňania sa hrajú na Kórejcov a vôbec im to nejde, neustále sa trápne tlačí na patriotistickú strunu a čo sa týka hercov, tak buď je Red Dawn prvým komerčným filmom, ktorý do jednej z hlavných úloh obsadil šušľavého chovanca z nejakého treťotriedneho zariadenia pre mentálne retardovaných, alebo je Josh Peck najhoršie herecké poleno, aké som mal možnosť vidieť za posledné roky. Jediné, čo stojí za pochvalu, je Chris Hemsworth a jeho nezlyhávajúca charizma, a tiež ako tradične parádny Ramin Djawadi, ktorý si dal na svojom heroickom soundtracku záležať oveľa viac, než si to táto kravina zaslúžila. ()

GILLWANDER 

všetky recenzie používateľa

Film o udalostiach, ktoré sa neudiali ale za istých okolností sa v blízkej budúcnosti udiať môžu, o rozpore medzi kultúrno rozdielnymi národmi, ktoré na seba vyrukujú s hocičím aby zastavili svojho mocného protivníka a nastavili svoj takpovediac anarchický rozkvet, v ktorom by im nikto nebránil, ani najsilnejšia krajina planéty. USA chcelo asi týmto filmom pozdvihnúť svoju domovinu, miesto, kde sa generácie rodia dobrí a hrdinní ľudia, ktorí sú ochotní za blaho svojej zemi urobiť čokoľvek. Do popredia autori vsunuli pár obyčajných ľudí, ktorých vedie vojenský zdatný človek, vie sa v danej situácií zachovať rozumne, vie ísť ďalej a z nastolenej situácií vyťažiť potrebné. Predovšetkým vie vhnať do stratených duší potrebnú iskru, ktorá ich urobí omnoho odolnejšími. Film sa mal stať nosným pilierom amerického národa, mal v ňom vzbudiť nádej a samozrejmosť, že ak by sa takéto niečo aj v skutočnosti stalo a nepomohla by ani ťažká demontáž proti silnému súperovi, mal by svoju odhodlanosť ísť za každú cenu vpred. Žiaľ, film sa nestal pilierom, svojim zovňajškom nijak zvlášť neprekvapí, no možno Unreal scénami, kde slečinky bez problémov držia v rukách protipancierové strely a pália po húževnatých rákosníkov, alebo ako sa z detí stanú chladnokrvné beštie, ktoré preciťujú v tých najnevhodnejších chvíľach a fakt, že si skúsené kórejsko-vojenské sily nevedia dať rady s bandou tupých hulvátov je už okraj kýbľa plných nezmyselných pasáži. Scenár je tak poameričtený, že to v istých chvíľach začína byť neskutočne neznesiteľné. A predovšetkým neznášam reči, kde niekto hovorí do vnútra človeka, o tom ako si ma chrániť svoj domov a ukázať votrelcom kde patria...bla, bla, bla... Počul som už dosť. Pre mňa extra nereálna záležitosť veľmi amerického rázu, ktorá sa opäť radí medzi filmové prešľapy. 30% ()

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

A tak vznikl odboj a poslali žluťáky do pekel! Je to nadsazené jak prase, to beze sporu, ale v rámci jakési moderní, akční a značně naivní variace toho, jakbychom se mohli zachovat v případě invaze korejců, mě to bavilo až běda! Bradley zvládá akci levou zadní. Úvodní 15 minutovka je poutavá a akční jak drak, potom to trošku drhne ve střední části se zbytečnými proslovi a nekonzistentním a zbrklým vyprávěním děje s pár divnýma střihama, ale konečná půlhodinka je opět velmi solidní akční paráda. Děcka v odbojí střílí kulomety, bazukami, odpalují C4 a Bradley je kočíruje opravdu dívatelně a se svižným drajvem po celou dobu. Navíc to má několik opravdu silných momentů, které mě překvapily. Originál jsem neviděl, ale tahle přestřelená, logiku postrádající, náctiletá jízda mě opravdu bavila, i když to z mentálního hlediska drhne. Chtěl jsem dát 3*, ale ten konec mě překvapil a značně bavil, takže střílím po 4*. Red Dawn není žádný skvost, ale je to sympatická akčňárna se zajímavou hlavní sestavou, která mě v konečném výsledku opravdu bavila. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (9)

  • Film byl natočen a dokončen už v roce 2009. Původně měl snímek mít premiéru v druhé polovině roku 2010, ale skrze finančních problému studia MGM byl odložen. V postprodukci se pak změnila invazní armáda Číny na Severní Koreu, aby film mohl v Čině více vydělat. Veškeré vlajky, propagantistické plakáty a jiné insignie tak musely být v postprodukci digitálně změněny. (sir-dave)
  • Původní plakát k filmu obsahoval rudou hvězdu s čínským znakem a nápis v čínským písmem. Po změně Číny za Severní Koreu byl nahrazen standartnějším se skupinkou herců. (p3tris)

Reklama

Reklama