Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatá dcéra súdneho zástupcu pomože utiecť ženám z koloniálneho väzenia. Pri putovaní austrálskym vnútrozemím sa k nim pridá domorodkyňa, ktorá ich učí ako prežiť v divočine a žiť slobodne v súlade s prírodou. Bohužiaľ, šťastná idylka nemá dlhé trvanie, keď ženy dostihne neúprosná minulosť. (Pekisan)

Recenzie (2)

Pekisan 

všetky recenzie používateľa

Dovolim si trochu nesuhlasit s Karlosom, ktory si sam protireci. Hovori o sablonovitom wipku, hoci sa to vo vezeni skoro vobec neodohrava. Zeny z vazenia (skor ohrada z kolov) hned na zaciatku utekaju. Vacsinu filmu ich tak sledujeme putovat po krajine a ich zivot niekde uprostred buse. Taky ten klasicky utek pred civilizciou a hladanie slobody a sameho seba. Na konci sa to zvrhne na revenge movie s celkom vydarenym finishom. Je pravda, ze tam toho vela nenarozpravaju a ani nenahraju. Proste tradicna australska filmova skola - pomala, roztahana a sama priroda. A este, ze tam asi nahnali jedine zenske, ktoreboli ochotne sa vyzliect na poziadanie a bez okolkov. Ono sa totiz zda, ze su vsetky aktivnymi clenkami mojho oblubeneho hnutia FreeTheNipple a asi odpolovice su minimalne polonahe. Celkovo je to drsne natocene a podla mna aj celkom vydarene. Z tych zenskych filmov pre muzske publikum to radim medzi to lepsie ()

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé nízkorozpočtové ale i tak trochu experimentální australské WIP exploitation se značným feministickým podtextem. 19. století, skupina 9 žen vězněných v koloniálním vězení, kde jsou fyzicky a psychicky zneužíváni místními strážci, utíká pod vedením Elizabeth Harringtonové (June Pritchardová), bohaté mladé ženy, dcery soudního zástupce. Ženy najdou úkryt někde ve vnitrozemí Austrálie, kde žijí v divoké harmonii s místní přírodou, učí se přežít a hlavně osamostatnit od můžu, kteří je měli jen jako otroky, tedy alespoň na čas.Toť krátký SPOILER!!! WIP jak podle šablony, avšak samotnému věznění z úvodu se film věnoval skutečně jen pár minut, většinu času se to celé odehrávalo na útěku, poté v táboře, který si ženy za pomoci indiánského válečníka vybudovali. Ženy jsou ve filmu povětšinu času nahé a špinavé, než se tedy stačí umýt, hraní jednotlivých osob je mizerné, dialogy nezáživné, většinou je slyšet pouze smích, řev ale i radost..Konec filmu je hodně krvežízniví! Australská raritka, moc podobných filmů z tohoto období skutečně nenaleznete, navíc wip odehrávající se někde na konci 19. století to je pro mě zatím také úplná novinka..Podobný film: Wake in Fright.. ()

Reklama

Galéria (12)

Reklama

Reklama