Reklama

Reklama

Po úspešnom zásahu kapitána Damiena Tomasa proti bossom drogových  gangov mu zločinci prisahali pomstu a nachystajú pascu.  Polícia mu podhodí v kuchyni tri kilogramy heroínu a potom ho falošne obviní a zatkne. Medzitým skupina tínedžerov náhodou nafilmuje kamerou špinavú akciu skorumpovaných tajných agentov vedenú Rolandom (Pierre-Marie Mosconi) z bezpečnostnej agentúry, ktorí vystrieľali posádku policajného auta a a zanechali ho v 13. okrsku, aby z tejto masakry mužov zákona falošne obvinili gangy a rozpútali v gete občiansku vojnu. Po týchto udalostiach skorumpovaný šéf bezpečnostnej agentúry Walter Gassman (Daniel Duval) dostane vysokú províziu od magnáta Harriburtona, ktorý chce v gete postaviť komplex budov. Situáciu chce zneužiť na to, aby prinútil francúzskeho prezidenta súhlasiť s použitím atómovej zbrane proti obyvateľom kriminalitou prerasteného 13. okrsku. Tínedžera, ktorý nafilmoval vraždu policajtov a skutočných páchateľov pri čine, naháňa polícia, ale chlapcovi sa podarí včas odovzdať pamäťovú kartu Leïtovi. Práve vtedy mu zavolá špeciálny policajný dôstojník Damien a opäť ho požiada o pomoc. Dvojica priateľov spolupracuje s bossmi piatich nebezpečných gangov, aby spoločne zozbierali dôkazy a dokázali prezidentovi, že ide o vražedné sprisahanie vplyvných podnikateľov proti  obyvateľom geta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (329)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Klukům to jde pořád pěkně od ruky, David Belle je přímo utíkací mág a Cyril Raffaeli mu v tom zdatně sekunduje. Příběh to už je jiná písnička. Je hodně přitažený za vlasy s provařeným poselstvím, že v jednotě je síla a když se nebitkaří je snímek doslova vycpaný hluchými místy. Teď jde krásně vidět jaký byl Morrel pro první díl požehnáním. ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Trošičku slabší než jednička,ale přesto to byla pořádně nadupaná jízda.Dvojka mi připadala v mnoha chvílích svižnější než jednička,vše se ale vyrovnávalo horším příběhem.Leita s Damiánem jsem si docela oblíbil a jejich psí kusy mě nepřestávaly udivovat.Francouzi opět potvrdili,že v akčních filmech jsou na tom alespoň stejně dobře jako Američané.Také se mi v obou dílech líbilo to prostředí,které tomu dodávalo tu správnou atmosféru.Mohli by natočit trojku,ale zase si říkám,jestli by to bylo dobré.Hodnocení:70% ()

Reklama

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý začátek s kamerou a proplétání se mezi částmi v okrsku 13, kde v každá rasa má své území. Film se drží ve stále slušném tempu až do konce, kde jsem si myslel, že scénárista musel být pod vlivem nějaké drogy, protože konec degraduje film na pohádku. Spojí se cikáni, asiati, skinheadi, arabové a černoši a všichni táhnou za jeden provaz a na konci se vlastně nepřímo dozvíte, že oni jsou hodní a jen si semtam překupují drogy, zabíjejí se a tak, ale jinak jsou strašně hodní a jsou vlastně jako my a je to prostě fajn parta. Ovšem nejlepší je vůdkyně asiatů, která svým copem rozsekne i dubové polínko a je prostě cool holka, která je pro rodinu. Prostě hrůza. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Ultimátum dosť podarene nadväzuje hlavne čo sa réžii týka na jednotku, vtip síce ubudol, úvod kazí hlavne blbé maskovanie Tomasa a celkovo filmu chýbajú štýlový a brutálne charizmatický záporáci ako v jednotke K2 a Taha. Napriek tomu film je nonstop akčný, akčné scény perfektne natočené (choreograf akčných scén a hlavný hrdina Cyril Raffaelli fakt umí) a tak kto má rád jednotku Ultimátum ho nemôže sklamať. ()

Dubro 

všetky recenzie používateľa

Kupujem pivo v umelohmotnom balení v 1,5 litrovej fľaši. Ja viem, je to barbarské, ale cenovo výhodné. Nevýhodou tohto balenia je tá skutočnosť, že pokiaľ občan nevypije jeho obsah ihneď po otvorení a odloží si zbytok na druhý deň, hrozia problémy zažívacieho traktu a to problémy spojené minimálne s hnačkou ak nie priamo s úplavicou. Tento prípad sa zrejme stal aj pánovi menom Luc Besson a to v čase písania scenára k Okrsku dvojke. Viem si ho živo predstaviť, nepretržite lietajúceho ako odtrhnutý vagón od notebooku na toaletu a späť. Chudáčisko, v takom stave sa tvoriť nedá a ak sa aj čosi podarí, tak len demencia značného kalibru. Dúfam, že sa podobným situáciám v budúcnosti vyvaruje, alebo dá scenár naškriabať niekomu, kto na to má. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama