Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (187)

Astaroth12 odpad!

všetky recenzie používateľa

ÚVOD-Začalo to solídne,muž z rozdvojenou osobnosťou zabije manželku,a ďalších ľudí a chce aj svoju dcéru,pritom je zastrelený a v sanitke zázračne ožije a sanitka havaruje.Po 16 rokoch na mieste,kde je vrak sanitky decká usporadúvajú niečo ako zahnanie vraha do rieky,ale to je len hra pre ich namyslené ksichty.JADRO-Už to punc solídnosti stratilo,jasné že to hra nie je a decká začínajú zomierať,a už začína byt iste že ich vraždí niekto s ich radov.ZAVER-Už to nadobudlo punc koko...y,veľmi nelogické správanie deciek-napr.za jednou s tých holiek uteká namyslený debilko,a nie žeby utekala niekde k ľuďom a ona utiekla do lesa,a že zomrie no keď je sprostá tak jej treba.A tých totálných nelogickostí,je tam omnoho viac.Jeden z tupých vyvražďovákov bez kúska logiky a s dehonestujúcim hereckým obsadením a totálne trápnymi dialógmi.Keď zomriem a tam hore mi budu chcieť uložiť trest,tak im poviem že všetko zvládnem len nech ma nenútia zas pozerať tento trápny film o ničom. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Wes Craven si po rokoch opäť natočil horor. Mnohí možno čakali niečo špeciálne či originálne, no on ponúkol "iba" obyčajný teenagerský slasher, ktorý zľahka ozvláštnil svojím scenárom. V úvode sa predstaví značne vyšinutý sériový vrah, ktorý sa doma vyblbne a následne sa jeho osud stane neistým, až kým sa po 16 rokoch nezačne v meste diať niečo podozrivé. K tomu je tu partia teenagerov, ktorí majú s vrahom spoločný dátum narodenia, a niektorí zrejme aj niečo viac... Vzhľadom k značne kritickým reakciám som k filmu pristupoval so zvedavosťou, ktorá mi nakoniec vydržala po celú dobu minutáže. Áno; film ma zaujal, väčšinu času som sa nenudil, bolo tu pár vydarených ľakačiek, občas ma aj trochu mrazilo a bol som zvedavý ako sa to skončí. Úvodná desaťminútovka je luxusná, atmosférická a je škoda, že film nepokračuje v rovnakom duchu. Namiesto toho sa následne takmer na hodinu zmení na všedný teenagerský slasher, ktorý trochu zbytočne otravuje blbými postavami a detskými problémami. Správna atmosféra sa prinavráti až v záverečnej polhodinke, kedy sa to opäť pekne rozbehne a ani záver nie je až taký predvídateľný ako by sa mohlo zdať. Mne sa to celkom páčilo, nechápem tie ultra negatívne hodnotenia a tak hodnotím kúsok vyššie. Časom sa k filmu pravdepodobne vrátim - pozrieť si aj jeho 3D prevedenie. ()

Reklama

Oktavianus 

všetky recenzie používateľa

Lehce podprůměrný slasher (určitě ne tak špatný, jak se tu píše, jsou daleko horší), který sráží dolů hlavně jedna věc: nevadí mi, když jsou hrdinové slasheru šestnáctiletí, vadí ovšem, když vznikne slasher pro šestnáctileté. Tedy s minimem krve a násilí (vraždy většinou mimo záběr kamery), s naprostou absencí sexu a nahoty a příšernou hudbou. Vrah je sice je totálně nezajímavý, ostatně stejně jako všichni hrdinové z Rivertonské sedmy, což bych tvůrcům odpustil (tak jako díry v logice a pitomém chování postav, to už ke koloritu slasheru tak nějak patří), kdyby to byla jízda a dalo se na to koukat a bavit se. Jenže když právě chybí pořádně zábavné krvavé a sexuální scény a nevyužije se ani schizofrenickej potenciál, vlastně se jenom čeká na odhalení, kdo bude vrahem, i když mě to v závěru už vlastně nezajímalo. A to je chyba. ()

Crawler-D 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála hororů, kde divák musí vysloveně fandit vrahovi a dopředu mu vybírat nejvhodnější objekty vraždy, protože to, jak se chovají aktéři téhle šarády, je neopakovatelné. Nejde o to, že by nabíhali vraždícímu maniakovi na nůž, ale v rámci svého malého univerza středoškolského dramatu jednají jako kokoti, mají hysterické záchvaty a staví se do pozice všichni jsme blázni a nikomu to nevadí. A pointu jsem v té neumětelské režii a scénáři přehlédl. Je tam a vím, v kterém momentu, ale zauzlení mi bránilo přijmout, co se to ty dvě hodiny dělo. ()

hladass 

všetky recenzie používateľa

No, co si budeme nalhávat, My Soul to Take se Cravenovi vůbec nepovedl... Vraždy jsou neinvenční, chování postav směšné (hlavně ten dívčí "gang", ten mě dostal), děj víceméně žádný, zato pořádně natahovaný... Ale na druhou stranu, začátek byl velmi slušný a párkrát jsem se i zasmál... Ale co už, Carven je pro mě prostě hororová ikona a i když se mu ne vždy podaří natočit slušný horor, tak jsem rád, že mi ukázal, že i Hory mají oči, jaké je to bydlet v Posledním domě nalevo, jak vypadá Had a duha a hlavně, že v Jilmové ulici se opravdu nevyplatí usínat... To by vás pak mohl ve snu navšívit sympatický vtipálek se spáleným obličejem v červeno-zeleném svetru, kloboukem na hlavě a s rukavicí s břity na ruce... A to už byste se ani nemuseli probudit... ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)

Reklama

Reklama