Reklama

Reklama

Kráľ Aztékov

  • Česko Tyranosaurus: Zhouba Aztéků (viac)

V ráji na zemi přežijí jen ti nejvznešenější.
Píše se rok 1518 a španělský dobyvatel Ernesto Rios se chystá prozkoumat odlehlé údolí v Mexickém zálivu. Tam žijí Aztéčtí bojovníci v křehké harmonii s neuvěřitelnými tvory, mezi něž patří i Tyranosaurus Rex. Dobyvatelská touha po hojnosti ale naruší tuto symbiózu a Tyranosaurus spustí vražedné běsnění. Rios tak musí spolu s krásnou aztéckou princeznou zničit tyto obry, aby se sami nestali jejich potravou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (204)

S.Kok.i 

všetky recenzie používateľa

Kráľ Aztékov má jeden veľký nedostatok, ktorý podľa mňa netreba konkrétne pomenúvať. Každý kto film videl, určite tuší, alebo vie, aký nedostatok mám na mysli. No aj napriek tomuto technickému hendikepu, si dovoľujem tvrdiť, že titul 30. najhorší film je pre tento počin trošku krutý a zaslúžil by si kapánek viac percent. Napr. na IMDb má 29%, čo je skoro 2,5x lepšie hodnotenie. Áno chápem, nie je to ten tip filmu, pri ktorom budete mať otvorené ústa a tlieskať od nadšenia, no zároveň to nie je ani niečo, čo by malo patriť medzi top300 odpadov Československej filmovej databázy. Aj napriek jednoduchému scenáru a viacerým mínusom, ktoré film obsahuje som sa počas celú dobu pozerania celkom bavil a myšlienkami som ani raz nevybočil. Hercov by som tiež nehádzal do jedného vreca, mne sa väčšina výkonnostne pozdávala a na môj vkus hrali v rámci možností celkom uveriteľne (vadili mi len scénky, kde niekto umieral, tie boli absolútne bez emócii). Niektorí herci si získali aj moje sympatie (čo sa mi nestalo SKORO ani pri jednej časti Final Destination), napr. krásna Dichen Lachman hrajúca postavu Ayacoatl. Za zmienku však stojí aj herec Jack McGee hrajúci postavu Gria. Scénky s nim sú takým odľahčujúcim spestrením filmu a každa jedna ma bavila. Tento komentár pôsobí možno až moc pozitívne, vzhľadom k môjmu hodnoteniu, ale pri tom počte negatívnych komentárov som nechcel byť ďalší hejter a pokúsil som sa to napísať inak. Ak chcete zistiť negatíva filmu, na to je tu ďalších cca 180 komentárov :-) Moje hodnotenie: 35%, 4/10. ()

fiLLthe3DD 

všetky recenzie používateľa

„Vcelku seriózní historický snímek" napadlo mne v prvních dvou minutách - na(ne)štěstí "Tyranosaurus" se objevil začátkem minuty třetí a dle jeho digitálního zpracování šlo lehce odhadnout, do jakých vod bude zbytek tohoto filmu směřovat... Jedná se o klasickou, nenáročnou a nechtěně zábavnou béčkovou zhovadilost s minimálními ambicemi, u které se navíc vcelku slušně pobavíte, nečekáte-li tedy zrovna "Jurský park"... Jediné, co bych tak filmu vytkl je absence většího počtu krvavých scén... hodnotit kvalitu digitálních efektů by vzhledem k nízkému rozpočtu bylo nefér... naopak kladně hodnotím náznak příběhu (vzpomněl jsem si na Tomb Raider a boj s T-Rexem), scénář (dialogy mi přišly snesitelnější než v hollywoodských filmech "Kong: Skull Island" nebo "Godzilla: King of the Monsters") a chování postav (nikdo mě vyloženě nes*al)... 40% a velmi, ale opravdu velmi slabé tři hvězdičky, holt mám pro brakovou tvorbu slabost :) ()

Reklama

rakovnik odpad!

všetky recenzie používateľa

Nádherný odpad tohoto filmu čiší na dálku. Bez peněz se opravdu nedá točit dobrodružný historický film s veleještěrem k tomu! Ubohá animace Tyranosaura, kde pro ušetření některé záběry opakovali, v každé scéně maximálně 5 lidí, ubohoučké chuďoučké kulisy, miniaturní betonová pyramidka, hrozné paruky, odpadní "herecké" výkony...no prostě odpad jako vyšitý. Jízlivě bych moh dodat, že neměli filmaři ani na oblečení indiánů, ale nakonec spoře oděná děva byla to jediné, na co se jakžtakž dalo koukat. Nejlepší scéna: dobyvatel omámený houbami se potácí po louce, pak tam přiběhne indiánka s knězem a nakonec přijde Tyranousaurka. Její kroky zní jako mlácení bucharu v továrně. Lidi před ní utíkají, Tyranosaurka za nimi jde počítačovým krokem nad terénem, lidi se schovají mezi větve stromu, chvíli bojovník mává kordem a pak si vezme indiánku. Pak hned vylezou, protože Tyranosaurka zmizela. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Tady se dá snad jen poděkovat skrz bezvadně digitálně vymazlenýho TýRexe, za nostalgickej návrat zpět do klukovských let, kdy byla v devadesátkách podobná vizuální podívaná v gamesách na PS jedničkách... Možná bylo občas i pěkný kouknout na polonahou Dichen, nicméně prostě i ty její krásný dlouhý štíhlý kozy, ten dinosaur s přehledem zastínil! Fakt supr zábava! 15% ()

fefo odpad!

všetky recenzie používateľa

O nieco slabsie jak klasicke Asylum filmy. Ono sa to snad snazilo tvarit vazne. Spanielska vyprava v pocte sedem ludi, vedena Stevom z Beverly Hills v parochni, dobyva aztecke udolie, ktore obyva 5 domorodcov a dvaja Tyranosauri. Klasicky dej, megatrapne efekty, staci pozriet galeriu k filmu. Jedina rekvizita k filmu je smiesny oltar o rozmeroch 2x3 metre, kde sa odohra vsetko podstatne. Vsadepritomna debilita... co je vlastne plus :) Hodnotenie v ramci zanru 2* ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)
  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)
  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)

Reklama

Reklama