Reklama

Reklama

Keď začnú po celom svete miznúť vzácne šperky vrátane legendárneho diamantu Ružový panter, je šéfinšpektor Dreyfus (John Cleese) nútený zapojiť Clouseaua (Steve Martin) do vyšetrovania ako člena medzinárodného tímu detektívov a odborníkov, povereného dolapením zlodeja a navrátením odcudzených šperkov... Po boku Stevea Martina sa objavujú Jean Reno (v roli jeho pomocníka Pontona) a Emily Mortimer (ako Nicole, objekt jeho svojrázne sa prejavujúcich vášní). Členov medzinárodného tímu špičkových detektívov stvárnili Andy Garcia, Alfred Molina, Yuki Matsuzaki a bollywoodská hviezda Aishwarya Rai Bachchan. (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (342)

Dubro 

všetky recenzie používateľa

S hlbokým zármutkom v srdci oznamujem diváckej verejnosti, že Peťo Sellers sa dnes točí v hrobe ako ventilátor, pričom do prvých otáčok sa zrejme dostal v čase, keď Róbertko Benigni, vedený samotným Blake Edwardsom, sa pokúsili priživiť na sláve Ružového pantera. Priaznivci tohto kultu sú určite zhrození a miestami až zhnusení pri pohľade na neschopného Martina, ktorý je dokonca aj spolupáchateľom scenára. Dvojke nepomohla ani perepúť známych ksichtov a Reno by si zaslúžil dútku s výstrahou. Pri dvoch či troch ako tak zvládnutých scénkach sa záchvat smiechu nedostaví, iba ak záchvat zúrivosti. Jednoducho ďalší nedôstojný parazit. 50% max. ()

somnar 

všetky recenzie používateľa

Je smutné, když musí nedostatek vtipů v hollywoodské vysokorozpočtové komedii kompenzovat český překladatel, který Clouseauovo šišlání transformuje do rádoby vtipných zkomolenin. Steve Martin není marný (jeho první dialog s Alfredem Molinou nad ukradeným Růžovým panterem a lekce etikety s Lily Tomlin jsou dokonce vtipné!) a jeho vatikánských eskapádám jsem se zasmál, jako celek se ale Růžový panter neskutečně vleče (zvlášť po příjezdu z Říma), standardní dějové čachry standardně nudí a zbytek humoru zejména destrukčního charakteru fungoval už jen na spolusedícího 11 letého bratra. Ale dík za Jeremyho Ironse. 50% ()

Reklama

dawe04 

všetky recenzie používateľa

Nejvíce, čím mě Panter 2 zaujal, bylo jak neskutečně balancoval na hranici naprostého trapasu a příjemné snesitelnosti. Je třeba ale varovat, že od jedničky šla kvalita příběhu (větší počet logických chyb a nesmyslů než známých hvězd (???) v hlavních rolích - čili HODNĚ) i vtipů (opravdu vydařené byly možná tak čtyři) a absence koukatelné krásky (umělá Aishwarya Rai fakt ne, kde je Bey?). 30% s tím, že nebýt tak milé společnosti se mnou v sále, tak bez diskuze 1 hvězda. ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Je to stejné jako jednička. To je právě ta velká slabina. Nic nového se nebude dít. Je tu velký problém a Clusoe ho musí vyřešit. Všude jen padá, žvatlá a nakonec ho vyhodí. Pak přijde vše objasní a je hrdina. Celé by to sotva vydrželo na jeden 20 minutový díl seriálu, ale dalo by se to vydržet. Jenže těch 92 je neskutečně nudný,natahovaný a většina foru zrecyklovanější více než lahváč. Jestli tohle bude mít pokračovaní tak to opět bude to samé a ještě více nudnější. Za celý film jsem se uchichtl dvakrát. Film je zakončený hláškou Low Battery. Přesně to celá nová série má. Vybité baterie humoru! P.S.: Krapet mi bylo smutno z herců jako John Cleese,Alfred Molina anebo Jean Reno. Mají tohle zapotřebí? ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Ružový panter 2 je formálne o triedu lepšia jednotka pri stabilne nevzrušivom hereckom výkone Steva Martina. Po jednotke som si povedala nikdy viac. Dvojka sa ku mne priplietla viac menej náhodou a očakávala som gýčové postavy, plochý silený humor, dementne vyznievajúce scény a pár ďalších pokusov o vtip, na moje prekvapenie pokračovanie ružového partnera bolo síce rovnako gýčové a silené, no o triedu lepšie. O niečo sviežejšie, farebnejšie a miestami sa vtípky naozaj vydarili. Človek proste musí porovnávať s pôvodnou sériou Panteroviek, tieto chabé groteskné pokusy sa na originál nechytajú ani zďaleka. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (15)

  • Keď príde Clouseau po krádeži diamantu na miesto činu, zvalí všetky tyčky s červeným špagátom. V nasledujúcom zábere však jedna tyčka stojí pred ostatnými vyšetrovateľmi. No keď sa ide Clouseau zoznámiť s Andy Garciom, tyčka tam už nie je. (Johnny.ARN)
  • Aishwarya Rai velmi ráda přijala roli Sonii Solandresové, protože vyrostla jak na filmech o Růžovém panterovi, tak na filmech Steva Martina. Také věděla, že si tento film určitě užijí rodiny a dobře se u toho zasmějí, hlavně neteř a synovec jejího manžela Abhisheka Bachchana. (HappySmile)
  • Lowell Ganz a Babaloo Mandel byli najati v lednu 2007, aby přepsali/vylepšili scénář. Ovšem v titulcíh je nenajdete. (HappySmile)

Súvisiace novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (viac)

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (viac)

Reklama

Reklama