Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Veľká Británia Robin Hood
Veľká Británia, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrajú:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (153)

T2 

všetky recenzie používateľa

Dnešná asi dosť ťažká doba a televízna produkcia, to my nejde do hromady to čo v 80. ale i v 90.rokov dokázali výborne zvládnuť a náležito aj v peknom balení divákovi predať, dnes to už je len ako keby zo slabým prevarením odvarom poňaté, akoby si mysleli naši drahý tvorcovia že stačí len natočiť mnohokrát premieľaný príbeh a tým to končí, po všetkých stránkach je toto len odpackaná rozprávka. Je to kvázy povrchné od nevýrazného castingu až po slaboduchú nevýraznú réžiu. "Veru zlatý Robin Hood s konca 80.rokov veru zlatý!" ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

Nové zpracování slavného hrdiny. Mě se to líbí je to i místy humorné. Robin není žádný namachrovanec ,ale obyčejný mladík. Nemůžu si pomoc ,ale tenhle seriál zraje jako víno. Musím změnit hodnocení na plný počet. Nej postava je šerif něco tak bezpáteřního a zákeřnějšího se smyslem pro černý humor jsem ještě neviděl.Spoiller!!! Seriál končí poněkud jinak než je člověk zvyklí a to smrtí Mariany (škoda jí) A vlastně to skončilo bez konce ,tak že by se dalo pokračovat dál... ()

Reklama

cure 

všetky recenzie používateľa

Veľké sklamanie pre veľké očakávania. Ak by to dávali cez víkend doobeda v neškodnom čase a náhodou to človek zapne tak si poviem, že celkom príjemná americká haluška na Robina. Ale tie očakávania z toho, že sa jedná o anglickú produkciu a naviac z dielne BBC boli obrovské a o to väčšie je aj sklamanie. Ono nevie čo to chce poriadne byť. Keby to natočili ako paródiu s čiernym anglickým humorom, tak by som sa určite bavil a nevadili by mi ani tie kostými ala Lacoste zo štrnásteho storočia, nevadili by mi ani tie nepriestrelné telá, ani príšerný kasting (predstaviteľ hlavnej postavy Robina v podaní Jonasa Armstronga by sa viac hodil do pokračovania Trainspotingu), ani............Takto keď to pozerám neviem či sa smiať alebo plakať. Ambície samotných tvorcov boli určite väčšie, ale nejak sami nevedeli čo chcú natočiť. Za Sherifa a snahu, ktorá tam určite bola dávam nateraz dve hviezdy za 40%. Uvidím ako to pôjde ďalej a prípadne neskôr prehodnotím. Kde je koniec tomu zábavnému a mystickému Robinovi zo Sherwoodu? ()

FoxxX 

všetky recenzie používateľa

Slavná BBC se tímto "historicko-dobrodružným" seriálem opravdu vytáhla. Legenda o Robinu Hoodovi je skvělý námět pro film či seriál, ovšem jen pokud z něj tvůrci neudělají přiblblého hrdinu a la pokémon, jak se to "povedlo" v tomto zpracování. Neohrožený klaďas Robin se svou bandou dalších neohrožených klaďasů statečně bojuje proti neuvěřitelně podlému šerifovi. Téměř každá epizoda je jen o tom, že šerif vymyslí další způsob, jak zlikvidovat ty otravné pobudy z lesa, kteří mu stále brání v terorizování nebohého civilního obyvatelstva. Ale hrdina Robin mu to samozřejmě překazí a ještě získá srdce nadpozemsky krásné Marion. Děj většiny epizod je navíc vymyšlen tak, aby se příběh celkově nikam neposunul a tím pádem může následovat libovolné množství dalších pokračování. Ani s dobovými reáliemi si tvůrci příliš hlavu nelámali. Jediným světlým místem je prvních několik epizod, které sice nejsou nějak převratné ale jejich úvodní děj je zajímavý a navíc v nich hrdinové jsou ještě "neokoukaní". Za těchto několik epizod dávám ubohou jednu hvězdičku, zbytek seriálu už nestojí opravdu za nic. ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem trošku více akce, trošku více rozjetosti a ne jen stálé schováváni v Sherwoodském lese s bandou lidí co jsou prohlášeny za mrtvé. A Robin Hood, který se neustále vzdává a sebeobětovává za vesničany, které chce tak bránit bez prolití krve, co si budem povídat, není to ono. Protože se neustále zachraňuje on, místo toho aby zachraňoval vesničany jediným možným a nejjednodušším způsobem a to je šípem mezi oči spoustě vojáků nebo přímo šerifovi! A přitom jsem se tak těšil, protože mám Robina jako osobnost rád tak za tři. ()

Galéria (221)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)

Reklama

Reklama