Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (158)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Nechce sa mi verit, ze sa na scenari spolupodielal aj Frank Darabont, pretoze tak ako dopadol zaver filmu ma dost sklamal. Namet bol fajn - "aky otec, taky syn", v podstate bolo zaujimave aj to, ze nie monstrum je zaporak filmu, ale prave ludia, ktori si Martina ponechali ako pokusneho kralika na akesi vlastne vedecke ucely, avsak to sa im aj napokon vypomstilo. Pacila sa mi smutna scena zo zohavenym psom, pri ktorej hudba Christophera Younga zabrala. Zaver by som ako scenarista napisal daleko dramatickejsie, toto mi pripadala ako akasi rozpravka. Chris Walas podpisany ako reziser ani reziserom vlastne nie je, ale spolupodielal sa na specialnych efektoch v jednotke, za ktoru v kategorii najlepsie masky dostal Oscara. _________ Eric Stoltz - (Martin Brundle) +++ Daphne Zuniga - (Beth Logan) +++ Lee Richardson - (Bartok) +++ John Getz - (Stathis Borans) +++ Jeff Goldblum - (Seth Brundle - len na videu) +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to úplne priemerný horor, ktorý je pokračovaním kultovej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je synom vedca z predchádzajúceho dielu a tak je tiež výrazne ovplyvnený DNA muchy, čo má za následok, že je nadpriemerne inteligentný, ale nanešťastie aj starne výrazne rýchlejšie, ako by mal a tak je stále pod dohľadom vedeckého inštitútu, kde sa o neho celkom dobre starajú a pokračujú s experimentami, s ktorými začal jeho otec. Ale keď zistí, že v skutočnosti len čakajú na to, kým sa premení, aby ho mohli študovať, rozhodne sa utiecť a vrátiť to všetkým, ktorí za tým stoja. Spracovanie je ale sklamaním, nie je úplne zlé, ale chýba tomu akákoľvek výnimočnosť. Celú prvú polovicu sa prakticky nič nedeje, mladík je neustále zatvorený v inštitúte, k tomu nejaké tie testy a výskum, ale celé to pôsobí príliš obyčajne, z celej tejto časti ma zaujal iba vzťah so psom, druhá sa už síce trochu rozbehne, hlavný hrdina sa začne meniť, ale chýba tomu potrebný náboj a aj z celého akčného finále sa dalo získať omnoho viac, takže celý čas sa na to dá pozerať, ale pocitu zbytočnosti sa neubránim. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak síce o atmosfére alebo napätí sa opäť hovoriť nedá, ale chválim aspoň vydarené masky a krvavé efekty. Ale mohli viac popracovať na samotnej premene, ktorá je dosť nevýrazná. Až tak moc ich nanešťastie nie je a napríklad toho psa si radšej mohli odpustiť, aj keď svoj význam pre dej to má, ale hlavne vo finále sa už nájde aj pár zaujímavých úmrtí, obzvlášť skvelá scéna s výťahom. Herecké obsadenie je iba priemerné, nikto neprekáža, ale chýba tu akákoľvek aspoň trochu charizmatická postava, nevýrazný hlavný hrdina, podobne je na tom aj jeho priateľka, záporáci to isté, obyčajný priemer. Réžia nie je ničím výnimočná, ale aspoň technická stránka je na tom dobre, obzvlášť už spomínané masky a krvavé efekty. Ako film na jedno pozretie môže byť, ale aj tak je to len zbytočné pokračovanie po všetkých stránkach vydarenejšie jednotky. 58% ()

Reklama

Dan9K 

všetky recenzie používateľa

Mně to přišlo docela dobré. Začátek s růstem chlapečka poutavý, závěr krásně nechutný a béčkový. Hororová klišé jasně, ale co je v osumdesátkách nemělo. Tohle fakt na Cronenberga neztrácí, dvojka je alespoň nové rozvedení tématu. Cronenberg byl prostě jen remake s větším podílem hnusu od verze z 50. let. To ovšem nic nemění na tom, že do teleportu mě nikdo nikdy nedostane a nemůže za to moucha. ()

PKD 

všetky recenzie používateľa

Myslete si co chcete, já to žeru. Také i díky comicsovému pokr. z 2014- THE FLY: Outbreak, které všem hororářům, vládnoucích angličtinou, důrazně doporučuji. Scénář, dvorní režisér tv Kingovek, autoři Riddicka a Darabont v době, kdy mě ještě nebetyčně nenasral tou Mlhou. THE MOUCHA II.  Hudba 90% ()

matestlust 

všetky recenzie používateľa

Celkem příjemné pokračování kultovní The Fly. Film má dlouhý rozjezd, hodně to pak ale zachraňuje druhá polovina filmu, zejména pak poslední půl hodinka, podpořena sérií solidně krvavých scén a celkově slušných efektů. Nečekal jsem moc, o to víc jsem byl překvapený. Moc nechápu zdejší, slabší, hodnocení, podle mě se druhý díl nemá za co stydět. ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčelo se od 30. dubna do 19. července 1988 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Súvisiace novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (viac)

Reklama

Reklama