Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a mrtvý spolužiak (E43)

(epizóda)
  • Česko Maigret a mrtvý spolužák (viac)

Minister vnútra odporúča Maigretovej pozornosti istého, veľmi vplyvného muža. Jedná sa o majiteľa mnohých mäsiarstiev, bývalého Maigretovho spolužiaka, Ferdinanda Fumala. Už ako chlapec bol Fumal všetkými nenávidený podrazák. A v tom sa nezmenil. Fumal tvrdí, že sa mu niekto vyhráža v anonymných dopisoch a žiada, aby mu polícia poskytla ochranu. Vzápätí ale za Maigretom prichádza Fumalova osobná sekretárka Luise Bourgeová s informáciou, že pristihla svojho šéfa, ako si dopisy píše sám... Fumal sa chová ku všetkým vôkol seba celkom bezohľadne.  Práve teraz priviedol na mizinu veľkoobchodníka Gaillardena a neplatia na neho mužove prosby, aby mu počkal so splátkami. Keď je jedného dňa Fumal vo svojej pracovni zastrelený, ponúka sa Maigretovi hneď celá rada prípadných podozrivých... Motív k vražde by mal totiž hocikto. Dokonca i brat pani Fumalovej, opilec Emile Lantin, ktorému žena poskytuje tajne prístrešie v malej komôrke v ich obrovskom dome. Vzápätí Maigret zistí, že otca paní Fumalovej dohnal jej muž k sebevražde a brata priviedol na mizinu. Maigret kontaktuje i Fumalovu milenku, istú Martinu Gillouxovou. Tá jediná snáď proti Fumalovi nič nemala, aj napriek tomu, že ju zatváral v dome, aby nemohla chodiť von a nedala mu prípadne dôvod k žiarlivosti... (RTVS)

(viac)

Recenzie (7)

filmmovier 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tady tentokrát plný počet. Jeden z nejlepších dílů s jednou z nejhnusnějších postav, jaká v tomhle seriálu kdy byla. Pro Maigreta poměrně osobní zápletka, herecký koncert, skvělá atmosféra. Tuhle sérii je prostě radost sledovat. 90%. ()

mosem 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka a herecké výkony. Nicméně se závěrem, nad kterým si musíte klást otázku, zda je výsledkem Maigretova osobního zadostiučinění, výsledkem toho že Maigret se staví nad zákon či zda se Maigret v tomto případě prostě zachoval svinsky. Bez ohledu na to, že lze mít pro něj pochopení lidsky, je výsledkem ztráta iluzí. No, i když je to jen literární postava. ()

Reklama

Snorlax 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Svině svinutá dostala, co si zasloužila, po mrtvém nikdo netruchlí. Ale Maigert svědomitě vyšetřuje vraždu svého bývalého spolužáka. A jak se již mnohokráte slavnému komisaři přihodilo, viník je sice odhalen, leč není zatčen. C`est la vie. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama