Reklama

Reklama

Horton je celkom normálny slon v dobrej fyzickej i psychickej kondícii, a tak ho celkom prekvapí, keď mu pod nos spadne smietka, ktorá rozpráva. Celkom logicky sa domnieva, že chyba, teda vlastne hlasy, väzí v jeho hlave a jednoducho sa zbláznil. Lenže Horton sa nezbláznil a tá smietka naozaj hovorí. Je v nej totiž ukryté malé mestečko Kdosice, v ktorom žijú malí Kdovíci. Medzi nimi aj Starosta – zaslúžilý obyvateľ, ktorý má niekoľko desiatok dcér, spokojný život a pred sebou veľkolepú oslavu storočnice svojho mestečka. A je tiež jediný, ktorý počuje Hortona. Aj Starosta si najskôr myslí, že mu preskočilo, ale našťastie mu včas dôjde, že neblázni a že Kdosice sú vo vážnom ohrození. Dostali sa totiž zo svojho starého a bezpečného úkrytu a ich osud teraz závisí od toho, či sa Hortonovi podarí Kdovíkom pomôcť s hľadaním nového domova. Horton je však trochu zmätkár a zo svojich nových kamarátov má takú obrovskú radosť, že sa o ňu rýchlo podelí s ostatnými zvieratkami zo svojho pralesa. Nikto mu to samozrejme neverí. Dokonca aj Klokanica to berie ako neprípustné správanie a zásah do dobrých mravov. Hortonovo „šialenstvo“ ju natoľko naštve, že sa rozhodne ďatelinový kvietok, na ktorom je smietka s Kdosicami, za pomoci zlého supa Vlada zničiť. Hortonovo dobrodružstvo sa začína... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (353)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Je fajn, že sa BlueSky Studios nepúšta do (trúfam si povedať vopred prehratého) boja o dospeláckeho diváka a ponúka animák, ktorý všetkými piatimi doporučím každému 10-ročnému decku. Ja som logicky nemal taký pôžitok s pastelových zvieratiek a všadeprítomných držkopádov infantilného Hortona, ale za výbornú myšlienku idúcu ruku-v-ruke s kvalitne vygradovaným finále hovorím, áno. Originálny, chytrý a náučný animák pre menších, akých je v pixelovej lavíne rovnako málo, ako kvalitných dopseláckych. 70% ()

packa odpad!

všetky recenzie používateľa

Fascinovaně zírám, jak tvůrcům animovaných filmů docházejí nápady a berou zavděk i úplně debilními náměty. Když k nim přimíchají tradiční koktejl z pitvořících zvířátek a absolutně průměrné animace, výsledkem je šlichta, která mě zase na dlouho vyléčila z touhy koukat na animáky jiných studií, než Pixaru. Dnes mám velmi špatnou náladu, chtěl jsem si ji vylepšit zábavným animákem, ale je mi ještě huř! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Klidně se věnujte svému knedlíčku, pane, a panikaření ponechte na mě!" Na Ježíška, čestnost politiků a mluvící slony již nějakou dobu nevěřím a ani Horton mě nepřesvědčil o opaku. Sice mluvil, ale měl přitom podezřele známý hlas, takže to byla jenom finta na diváka. Když jsem ji odhalil, tak jsem se mohl plně věnovat zachraňování světa ve smítku, ale musím smutně konstatovat, že kromě dovádivého chobotnatce jsem nepotkal další opravdu vtipnou postavu, za kterou bych mohl rozsvítit nějakou tu hvězdu. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

Mrňavý člověk je taky člověk…. Jsem trochu překvapen názory na tento animák. Ale co, mé hodnocení filmů PRO DĚTI je vždy maličko odlišné. Snad proto, že bývám DĚTMI ovlivněn.… Já tu viděl hodně gagů a nápadů, celé to bylo moc hezky barevné, místy mi to připomínalo tu roztančenou reklamu na Coca-Colu, jindy třeba Roboty nebo dokonce Grinche. A tempo bylo zběsilé. Také chválím (což se divím) dabing. Takže pokud se ještě dokážete rozpomenout na říkanky typu ,,mraveneček v lese, těžkou kládu nese“, nebo snad (nedej Bůh) máte děti, je na čase navštívit dobráka Hortona. A nezapomeňte si srandovní klobouk… ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak neviem. Veľmi rozpačitý dojem. Tento animáčik je vhodný hlavne pre tie menšie deti, staršie to až tak nemusí baviť. Viem to podľa mojich dcér, menšia bola spokojná, dokonca si vyžiadala opakovanie, staršia to ofrflala a išla si radšej kresliť. No a ja som bol spokojný, že bola spokojná aspoň tá mladšia, je však pravda, že sa mi od nudy skoro vykĺbila sánka. 50/100 ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (7)

  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)

Súvisiace novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (viac)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (viac)

Reklama

Reklama