Reklama

Reklama

Malé americké mestečko Gunnison v Colorade žije svojím všedným pokojným životom. V jeho blízkosti však dôjde k nečakanej katastrofe, keď sa z neba prirúti poškodený vesmírny koráb a stroskotá v lesoch za mestom. Namiesto mierumilovných mimozemšťanov sa z jeho útrob vydriapu netvory, hybridní Votrelci, potomkovia dvoch hrozivých a znepriatelených vesmírnych rás: Votrelcov a Predátorov. Ich súboj nezostane bez ľudských obetí a nad mestom sa začínajú sťahovať mraky. Zabíjajú každého, na koho narazia, a v nedobrovoľných hostiteľoch hromadne produkujú svojich potomkov. Miesto, ktoré je doslova zamorené násilím, prichádza „vyčistiť" osamelý Predátor. Začína sa súboj na život a na smrť, bez pravidiel a bez zľutovania, do ktorého sú zatiahnuté stovky nevinných ľudí... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (918)

H34D 

všetky recenzie používateľa

Nezačínalo to úplně špatně, AvP 2 se totiž s divákem moc nepáře, klidně vydá vetřelcům napospas i obličeje těch sympatičtějších jedinců. Bohužel vše se začíná hroutit s jakýmsi pokusem o velkolepost, postavy jsou špatné, nevýrazně zahrané a téměř každý dialog je utrpení. Když si k tomu připočteme, že to nezachraňují ani akční scény, nad kterými můžeme pouze kývnout hlavou a po skončení filmu klidně zapomenout (příliš tmavé, nevýrazné a možná zbytečně prostříhané), zjistíme, že AvP 2 může tak maximálně konkurovat AvP 1. Kdyby se jen někdo pokusil o srovnání s prvním Alienem, chudák Ridley Scott by se dozajista obracel v hrobě (pakliže by byl mrtvý samozřejmě), protože bratři Strausovi očividně moc režijního talentu nepobrali... "Mummy, are the monsters gone?" Jasně, že ne ty huso blbá, AvP 3 cumming soon! "Těšme se". 4/10 ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Pravda je, že první hodinku je fakt docela težký přetrpět. Když pominu, že postavy sou fakt dementní a scénář je nehorázně zmatenej, tak je dost težký přetrpět retardovanou sestříhanost, kdy člověk ani pořádně neví, co za postavu se to zase objevilo a přitom se chová jako by tam byla od začátku a všichni jí znaj, krom toho děj dost debilně skáče ze scény na scénu úplně bezmyšlenkovitě a pak je to takový neucelený a člověk se do toho pořád nemůže dostat. Nicméně, když se tohle tak nějak překlene a seznámí se více méně s hlavníma postavama, tak pak začne správnej masakr, kdy všechny tři rasy bitkaří mezi sebou a je jim úplně jedno koho dřív sejmou, hlavně že to lítá a všude je krev a sliz. Taky potěší, že režiséři zakomponovali jak hudbu, tak pár scénovejch odkazů na původního predátora. ()

Reklama

imf 

všetky recenzie používateľa

Dvě legendy po lobotomii. Strauseové mají nakoukáno, ale za kamerou se chovají jako fanoušci, nikoliv jako uvážliví režiséři. Film s přepálenou expozicí se tak smrskne na pár neinvenčních vykrádaček, spoustu hloupých dialogů a zástup promarněných šancí. Ve výsledku se může s jedničkou chytit za ruce a snožmo skočit ze skály. Tak aby obě "díla" svorně skončily v propadlišti dějin, kde na ně slušně vychovaný divák nemusí vzpomínat. A ten dovětek naznačující trojku? Brrr... ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane suhlasim s Pomom, mohli z toho urobit kvalitny film so slusnymi dialogmi. Nieco mi tam naozaj chybalo, dialogy boli v niektorych chvilach tak blbe ,,nasa vlada by nas predsa nikdy neoklamala" ze som sa musel smiat a taktiez katastroficka kratka stopaz filmu a niekedy naozaj prilis dlhe, tmave zabery a neprehladne strihy. Skoda premrhanej sance, mohol to byt daleko lepsi film. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

No, napríklad ja by som dal bratom Strausovým ešte šancu, lebo až také hrozné to nebolo, len kameraman videoklipov si asi pomýlil zamestnanie. Heslo - čím neprehľadnejšie, tým lepšie na mňa veľmi nezapôsobilo. Kamera je čiarna, všetko je hrozne nasvietené a v tej tme nevidno nielen, kto je Votrelec, či Predátor, ale koľkokrát nerozoznám príšeru od človeka. A to je už drzosť. Na slušnú akčnú jazdu to však s prehľadom stačí, efekty a príšerky sú pekné, ale navzájom sa vo viacerých scénach vylučujú s predchádzajúcimi filmami. Ale to už je na dlhšie. 55%. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (31)

  • Na "Zlatých malinách" byl film Vetřelci vs Predátor 2 nominován hned dvakrát. Za nejhorší pokračování a za nejhorší rádobyhoror. (messiah)
  • Poprvé, kdy se vetřelec narodí z dítěte. (cariada)
  • Jedná se o první film zahrnující postavu Predátora, kde Predátor zabije ženu, ač neúmyslně. (Chipsonator)

Súvisiace novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (viac)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (viac)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (viac)

Reklama

Reklama