Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bartleby Gaines (Justin Long), ktorého priatelia volajú jednoducho „B“, má veľký problém – každá univerzita, na ktorú sa prihlásil, ho odmietla! A nebolo ich málo... No a keďže v rovnakých problémoch lietajú i jeho priatelia a keďže sa jeho milujúci, až príliš starostliví rodičia, ktorí ho považujú za dokonalého „šprta“, ohlásili na skorú návštevu, zrodí sa v jeho mierne strelenej hlave „dokonalý plán“: spolu s priateľmi Rory (Maria Thayer), Handsom (Columbus Short) a Glenom (Adam Herschman) si otvoria vlastnú univerzitu! Ďalší kamarát, uletený skalný fanúšik scifi Sherman Shrader (Jonah Hill), im na dokonalé krytie vytvorí oficiálnu webovú stránku (zatiaľ) fiktívnej univerzity s honosným názvom Southharmonský technologický inštitút, a dokonca nahovorí svojho neprehliadnuteľne vyšinutého strýka Bena (Lewis Black), aby sa vydával za dekana! Obrovskú párty pri príležitosti otvorenia nového školského roka usporiadajú v opustenej budove bývalej nemocnice – a univerzita s množstvom naozaj „špeciálnych“ vyučovacích predmetov, systémom skúšania a hodnotenia výkonov „študentov“ je na svete! A stane sa čosi nepredstaviteľné: „B“ a jeho priatelia si totiž uvedomia, že svoju novú prácu zrejme robia naozaj dobre, pretože na ich univerzitu začnú prúdiť doslova húfy stroskotancov z celej krajiny, ktorých všade inde odmietli a ktorí dúfajú, že práve tu sa konečne budú môcť vzdelávať presne v tom, čo ich baví! A to je obrovská výzva... Inštitút a jeho študenti sa však zakrátko, nanešťastie, stanú povestným tŕňom v oku skutočných študentov a skutočných pedagógov zo skutočných (konkurenčných) vzdelávacích inštitúcií – a mnohých iných... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (258)

O´Neill 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že Autoři filmu Lhář, lhář a Božský Bruce bylo to jediné, proč jsem se na tohle šel podívat. Jop, herci nejsou žádná extra třída, dialogy za moc nestojí, a celý film je plný nesmyslů, stejně jako hlavní pointa až to bolí. Ale přesto - není na škodu se nachvílí odhodit od klasického života, a mrknout se na nesmyslný, ale rozhodně skvělý život, ve kterém vše jde podle představ. A proto tomu rád dám čtyři hvědičky. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Vejška možná, možná až moc anarchistické na to, aby to někde mohlo fungovat (i když vystudovat sledování asijských gravure modelek - anatomie, móda, orientalistika, mezinárodní vztahy v jednom - by bylo asi fajn), ale Justin Long je bezva vždycky. Celá zápletka, příběh i pointa jede v zavedených kolejích podobných příběhů (Mládí v trapu, svým způsobem i Sexy party), ukazuje však, že je-li výborně obsazená (nejen Long, ale i ostatní vedlejší role - učitel, zrzka, energií nabitý týpek a hlavně ten tlusťoch), jde to i bez fekálního humoru (který mi však nijak nevadí, naopak, mám ho rád). Akorát ten fotr, ten byl fakt na pěst, to se pak není čemu divit, že se tam na školách střílí. Mít takové rodiče, raději bych se nechal dobrovolně adoptovat nějakým homosexuálním párem. Nečekal jsem od toho moc, nakonec jsem si to hodně užil a bavil se. O něčem snad svědčí i fakt, že jsem si to hned druhý den pustil znovu. ()

Reklama

Ravi 

všetky recenzie používateľa

Klasická americká univerzitní rutina, kterou jsme již milionkrát viděli s mnoha známými klišé jako přez kopírák obtáhnutými dialogy a menšími zápletkami (krásná holka+divný kluk, rodiče přítomni vždy nevhodně, člen sportovního družstva trápící intelektuálního adolescenta, ...). Nový je zde jen námět, ale to je pro diváka chabá vábnička. Doporučuji všem milovníkům prciček, co přišli o vkus a zdravý rozum, dále všem lidem, kterým stačí k zábavě sledovat opici, která se naučila dělat kotrmelce a taky divákům, kterým nevadí tento typ amerických rodinných komedií. Odpad si to nezaslouží, 20% = 1/5 ale ano. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě velmi příjemná komedie o vymyšlené vysoké, do které jsem měl místy chuť taky chodit. Příběh je to docela fajn, i když trochu ujetej a humorných scén je taky docela dost. Justin Long s Jonahem Hillem to navíc držej i v těch horších chvílích. Jako taková komediální jednohubka, od které moc nečekáte to prostě potěší. ()

Mr.Pumpkin 

všetky recenzie používateľa

Bezva vejšku jsem viděl čirou náhodou a musím říct, že jsem k němu zpočátku přistupoval značně skepticky. V průběhu filmu se moje skepse rozplynula a já se poměrně slušně bavil. Jasně, není to žádný převratný film a je značně nereálný, ale nehraje si na nic víc, než nabízí a to je mi sympatické. Pohodička, která panovala na South Harmon Institute of Technology, se přesunula i do našeho obývacího pokoje, kde jsem film povětšinu času s úsměvem na tváři sledoval. 65% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • V dopise od akreditační komise je napsáno „Friday, October 27, 2006“, Bartleby (Justin Long) však v českém dabingu říká „čtvrtek, 26. října“. Když poté o datu mluví se spoluzakladateli, již mluví o pátku. (Pepy)
  • Skateboarder, ktorý skočí do bazéna, je profesionál Chad Fernandez. (rador)
  • Hra, ktorú hrajú v jednej scéne, sa volá "Halo". Sú použité ovládače na PlayStation, pritom hra bola vydaná iba pre XboX. (rador)

Reklama

Reklama