Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor House musí liečiť malého chlapca, ktorého symptómy sú nejasné. Chlapec trpí vidinami a rôznymi nočnými morami týkajúcimi sa mimozemšťanov. Ani rodičia mu nejako neverili a neprikladali tomuto stavu žiadnu vážnosť až do chvíle, keď ho našli krvácajúceho z tráviaceho ústrojenstva skoro ráno na záhrade. Lekári najprv predpokladajú, že chlapcove stavy sú spôsobené poruchou krvného obehu. S týmto cieľom však rad vyšetrení  nič nepreukáže. Chlapcov stav sa zhoršuje a v samotnom Chaseovi vidí mimozemšťana. Vysvetlenie chlapcovho stavu je však v genetike. Pri vývoji plodu došlo k splynutiu iného vajíčka s jeho, tým vznikol genetický problém. House dokáže však stav vyriešiť. House príde na to, že Cuddyová s Wilsonom pred ním zatajili jeho úspech v liečbe paralyzovaného pacienta z predchádzajúceho dielu. Zároveň sa mu opäť vracajú bolestivé stavy v jeho chorej nohe. Vracia sa k Vicodinu a svojej paličke. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (1)

Galéria (13)

Zaujímavosti (6)

  • House (Hugh Laurie) hovorí: „Budeme potrebovať väčší čln.“ Je to odkaz na podobnú hlášku z filmu Čeľuste (1975). (Pat.Ko)
  • Pôvodný názov epizódy Cane and Able odkazuje na biblický príbeh Kaina a Ábela (Genesis 4: 1 až 4:16). Sú to dvaja bratia, z ktorých každý ponúka Bohu obetu. Ábelova obeta je uprednostňovaná, pretože dal to najlepšie z toho, čo mal, a Kain len to, čo mu zostalo. Následne Kain zavraždí Ábela, pravdepodobne zo žiarlivosti. Kain je potom Bohom prekliaty, aby blúdil po zemi. Kain prosí o Božiu pomoc, pretože sa bojí pomsty svojich blížnych. Boh potom na neho kladie Kainovu známku, aby nebol zabitý, pretože „ktokoľvek zabije Kaina, bude na ňom pomsta sedemnásobná“. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama