Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnásťročný študent sa dostaví do nemocnice k Dr. Houseovi. Trpí strašnými nočnými morami a halucináciami, ktoré ho doslova ničia. Rodičia aj on sú presvedčení, že počiatok chlapcovho problému vznikol, keď bol pri lakrosovom zápase udretý do hlavy. Sprvu Dr. House odmieta chlapca vyšetriť, neprikladá rečiam žiadnu váhu. Až neskôr si, doslova náhodou, všimne, že chlapec vykazuje príznaky, ktoré poukazujú na nejaké problémy s mozgom. Na základe týchto príznakov je chlapec hospitalizovaný a House začne skúmať jeho skutočný stav. Takmer zhodou náhod na základe rozboru DNA Dr. House zistí, že obaja rodičia nie sú jeho biologickými rodičmi. To ho privedie k myšlienke, že chlapec by mohol byť nakazený zmutovaným osýpkovým vírusom od svojej biologickej matky. Vírus v jeho mozgu dlhých šestnásť rokov "spal", aby teraz spôsobil skutočný problém. Chlapec sa musí podrobiť zložitej operácii, ktorá sa podarí. Po tejto operácii sa chlapec Dr. Houseovi prizná, že už dávno vedel, že je adoptovaný, ale rodičom nič nepovedal, aj keď sa oni tieto informácie snažili pred ním utajiť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (2)

Galéria (8)

Zaujímavosti (7)

  • Keď si Chase (Jesse Spencer) všimne "pohyb" corpus callosum, zábery nám ukazujú niektoré časti MRI mozgu pacienta. Žiadna z týchto častí v skutočnosti nezachytáva corpus callosum. (Pat.Ko)
  • Na začátku epizody vidíme, že Dan (Scott Mechlowicz) hraje za tým Tartans, ale na konci dílu ho vidíme hrát za tým, který se jmenuje Comets. (pufina)
  • Jeden z lakrosových tímov na začiatku epizódy má farby a maskota z univerzity Carnegie Mellon. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama