Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (347)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Tonymu Jaa ukradnou slona a odvezou do Sydney. Tony Jaa si tam pro něj dojde a zmlátí půlku obyvatel. A zmlátí je tak neuvěřitelně hustym způsobem, že jsem fakt čuměl s otevřenou hubou. Ale chvála nepatří jen Tonymu, protože např. capoerista Lateef nebo obr Nathan Jones jsou taky megahustý. Scénář je sice úplně debilní, ale koho to sere že? Troufám si i tvrdit, že Prachya Pinkaew je dobrej režisér, jelikož ty nesmysly mezi bitkama kočíruje docela důstojným způsobem. Po shlédnutí mi nezbývá než konstatovat: "Don't stop Tony, I want more!" ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Jo, jo, jo a ještě jednou jo! Fandové bojových umění budou nejspíš slintat, protože toto je nářez. Tolik soubojů v jednom filmu? To už tady dlouho nebylo! Vynikající choreografie spolu s nápaditým scénářem nenechají diváka v klidu. Již úvodní honička se slony, ano se slony:-), dává tušit, že tady nudných chvil moc nebude. A co Tony Jaa? Ten si nic nezadá s Jackieho kaskaderskými kousky a nakládačku dokáže dát i wrestlingovým obrům. Navíc, 48 zlomených končetin svým protivníkům jentak někde neuvidíte:-)...85% ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Tony Jaa rozbijí držky na tisíc způsobů v příběhu na téma: ukradli jste mi slona a vás to bude hodně bolet. Příběh je ještě primitivnější než to zní, ale o ten tady vůbec nejde. Tady jde opravdu jenom o Tonyho a jeho choreografii. A v tomhle ohledu to opravdu funguje velmi dobře a všechny bitky jsou opravdu výborný, hlavně ta s Lateefem a Jonesem. Ong-bak se mi zdál ale ještě o něco lepší ve všech směrech, protože režijně tento film není dvakrát zvládnutej. Svůj účel ale plní. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tak ako aj Superpero pise, aj ja som cumel s otvorenou pusou na perfektne prepracovane bitky, mnohe aj s dlhymi zabermi bez strihu. Samozrejme, ze dej je stupidny, ale ktoremu fanusikovi takychto akcnych filmov na tom zalezi? Tony Jaa a dalsi podali perfektny vykon, co sa tyka bojovych umeni a preto davam 5 hviezdiciek..........28.03.2008 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Keďže sa v žiadnom prípade nejedná o pokračovanie filmu 'Ong-bak', nemôžem povedať, že jednotka bola lepšia, pretože tieto dva filmy majú spoločný len distribútorský názov, no a samozrejme hlavného bijcu Tonyho Jaa. Prvý film, s ktorým tento Thajčan prerazil do sveta bolo akčné veľdielo, ktoré má v mojej akčnej topke nenahraditeľné miesto. Zaskočený primitívnym využitím jeho úspechu z hľadiska distribútorov som sa ale nenechal odradiť a chcel som si užiť druhý Tonyho film. Vychutnávať sa v tomto filme ale dajú len akčné sekvencie a bojové scény, a práve tým sú z môjho hodnotenia venované dve hviezdičky. Objektivitu som teda hodil za hlavu už po prvom súboji a jediné, čo som počas filmu robil bolo, že som si akčnú scénu pretočil aj trikrát za sebou, len preto aby som vydržal pozerať primitívny príbeh dovtedy, kým sa nezačnú borci tĺcť znovu. Scenár totiž musel niekto vytiahnuť z hajzlovej misy. Príbeh je totiž postavený na takpovediac tradičnej zápletke z ázijských akčných filmov (podobne ako 'Ong-bak'). To by bolo všetko v poriadku, keby sa tvorcovia nesnažili byť obrcool a v každom zábere dokazovať divákovi, že toto je asi najdrahší thajský film. Ja som si ale film naozaj užil a s nemalým pocitom viny a s priznaním obrovského guilty pleasure bijem štyri hviezdy. 75%. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (17)

  • Natáčeno dva roky, použito přes 600 filmových pásů. (hot_spot)
  • Tony Jaa pro film vyvinul nový styl Muay Thai: "Muay Kotchasan" je založen na pohybech slona („hodit, dupnout, uchopit, zlomit“). (HellFire)

Súvisiace novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (viac)

Reklama

Reklama