Reklama

Reklama

Deti zo Síria

(seriál)
  • Česko Děti ze Síria (viac)
všetky plagáty
Rodinný / Sci-Fi / Mysteriózny
Nový Zéland, 1984, 2 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Gretchen se zajímá o astronomii a mechaniku, a proto není divu, že její pozornosti neunikne zvláštní měděná korouhvička umístěná na střeše strýčkovy farmy. Společně s kamarády Ronnym a Bevisem přijdou na to, že korouhvička je klíčem k tajemství, které k nám přišlo před mnoha tisíci let ze vzdálené hvězdy Sirius. (mibara)

(viac)

Recenzie používateľa majo25 k tomuto seriálu (7)

Deti zo Síria (1984) 

Seriál si z detstva nepamätám, preto môžem k nemu pristupovať objektívne, bez nostalgického skreslenia. Seriál stavia predovšetkým na tradične výbornej práci novozélanských či austrálskych filmárov rodinného formátu, ktorí to jednoducho s deťmi a hlavne pre deti a mládež vedeli a v mnohom si z nich európska kinematografia mohla brať príklad. Takéto seriály sa u nás netočili a preto boli a stále sú pre našinca veľmi zaujímavé. Dobrodružnosť, záhady, priateľstvo a poznanie sú univerzálne parametre a tento seriál v nich nič nemení. Televízne spracovanie je síce jednoduché a limitované, či už finančne, alebo prostredím, ale doháňa to už v spomínaných iných veciach a tiež sympatickosťou postáv. Záhada sa odhaľuje na rodinný žáner a takto krátky seriál až nečane pomaly. Aj keď v porovnaní s iným novozélandským seriálom - Pod horou - nemá až takú atmosféru a mysterióznosť. Je to viac sci-fi doplnené o mytologický prvok domorodých Maorov. Len škoda akéhosi záverečného nedotiahnutia alebo plného nenaplnenia počiatočného potenciálu. ()

The Brass Daisy (1984) (E01) 

Klasický otvárací diel, ktorý predovšetkým predstavuje postavy a situáciu, ale objaví sa aj trocha mysterióznosti. ()

Power Stop (1984) (E02) 

Aj druhá epizóda sa nesie v predstavovacom duchu a aj keď mysterióznosť sa o čosi dvihla, stále nerozbalil seriál karty naplno. Škoda, že bolo do hlavnej role obsadené dievča a nie chlapec, bolo by to vierohodnojšie. ()

Swamp Light (1984) (E03) 

Atmosféra rastie a hoci sa o tajomne toho opäť veľa nedozvieme, seriál naberá na grádoch. Poteší aj dramatický záver. ()

Alien Summons (1984) (E04) 

Štvrtá epizóda sa nesie v pokojnešom duchu, až na záver menej atmosferickom, ale zato sa viac dozvedáme o tajomstve podivných predmetov, ktoré pomaličky vyjavujú svoju podstatu. ()

Kolob (1984) (E05) 

Tajomný predmet odhaľuje nielen svoju podstatu, ale aj svoju silu. Menej dotiahnuté, ale o to zaujímavejšie. ()

Alien Contact (1984) (E06) 

Velkolepé finále sa nekoná. Stretnutie s emzákmi s veľkými očami mení čiastočne celkový seriálový fíling, ale fantáziu a snahu zaujať tvorcom vyčítať nemožno. Len škoda nie celkom dotiahnutého záveru seriálu, kde postačí hodenie tajomného predmetu späť do bažiny a na všetko zabudnúť. ()

Reklama

Reklama