Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se mladý šlechtic znovu oženil, začíná pro malou Lillianu peklo. Macecha se jí chce zbavit, a tak jedinou možností, jak si zachránit život, je útěk do lesů... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (136)

haWranka 

všetky recenzie používateľa

Potenciál by byl, ale extrémně nevyužitý. Film, který má takové herce jako jsou Sigourney Weaver, Sama Neilla nebo Miroslava Táborského (ano, zdatně sekundoval), by neměl vypadat tak, já nevím, televizně. Ale moc se mi líbil ten nápad s ne/trpaslíky a s poněkud jinou romantickou linií, kterou se evidentně inspirovali tvůrci Sněhurky a lovce. Kdyby se dal tenhle příběh dohromady s triky a atmosférou Sněhurky a lovce, byla bych asi spokojenější. ()

foundation 

všetky recenzie používateľa

Strasne zbabrany neuveritelny potencial ktory tu bol. Bolo by skvele vidiet klasicke rozpravky pretavene do poriadneho horroru. Snehulienka,Popoluska ci Cervena Ciapocka to su vsetky namety z ktorych by dobry reziser a hlavne dobry scenarista mohli urobit vynikajuce,originalne a netradicne horrory. Prvy pokus nevysiel ale to neznamena ze by sa toho nemohol chytit v buducnosti niekto lepsi. Snehulienka v podani Michaela Cohna je takto len dalsim tuctovym podpriemernym filmom. Atmosfera filmu a horrorove sceny az na par vynimiek velmi zla a na to priamociaro nadvazuje aj prepisknuta stopaz ktora bere filmu dalsie percenta. Herci obsadeni celkom slusne. Weaver je jeden z mala kladov, s prehladom ako vzdy. Aj Snehulienka resp Lily bola vyborne obsadena ale co z toho ked to hrala uplne bezducho. Na prekvapenie mi vobec nesedel Sam Neil v roli krala. A tak na zaver myslim ze film sa neda odporucit ani skalnym horrorovym fanusikom pretoze ked tak nad tym rozmyslam tak to vlastne horror ani nie je. Nie je to vlastne nic ine ako jeden velmi nepodareny film s par svetllymi momentami ktore ale celok v ziadom pripade nemozu vytiahnut vyssie ako na 2 ()

Reklama

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Jediné čo na tomto filme stálo za to bola Sigurney Weaver, ktorá si rolu zlej macochy vychutnávala plnými dúškami a niektoré jej čarodejné pokusy o likvidáciu Snehulienky (pardon, v tomto prípade žiadnej Snehulienky, len Liliany Hoffmanovej) boli veľmi pôsobivé. Inak ale nezáživný film s úspornou výpravou a slabou atmosférou. Tvorcovia sa očividne snažili o goticky pochmúrne spracovanie klasickej látky, ale zámer im ani zďaleka nevyšiel podľa predstáv a horrorových prvkov tu nebolo ani čo ba sa za necht vošlo. Scenár nemastný-neslaný, režisérske vychytávky skôr divné ako zaujímavé a strih šialený. Asi sa film musel dodatočne veľmi skracovať, pretože nadväznosť viacerých scén je veľmi pochybná a z mnohých očividných "pušiek na stene" sa až do konca nevystrelí. Čistý podpriemer. 4/10 ()

dawe04 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý nápad se podívat na klasickou pohádku jinýma očima (i když každá pohádka je svým způsobem horor, v každé chce někdo někoho sníst nebo zabít). Úvodní scéna slibovala zajímavou podívanou, která se však pomalu vytrácela kolísavým tempem a nevyrovnaným udržováním atmosféry. Levný look, nedostatečná odvaha ještě trochu přitvrdit a především nuda, i když výkon Sigourney Weaver v roli psychopatické královny stojí za to. ()

L.Hellhor 

všetky recenzie používateľa

Řekl bych, že i lepší 3. Mám rád, když klasická pohádka jde pojmout i z té druhé (a podstatně temnější) stránky. Je pravda, že tento příběh může nabízet mnohem více, než jen skupinu banditů a zvrhlou čarodějnici Sigourney Weaver. Každopádně si myslím, že armosféru to má dobrou. Na horor možná nedostačující, ale na temnou pohádku více než přívětivou. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (6)

  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Keď sa macocha (Sigourney Weaver) teší zo smrti Liliany (Joanna Roth), bradu a krk si zašpiní krvou. V nasledujúcom zábere sa stará o zraneného muža ale tvár má čistú a iné šaty. V ďalšom zábere už má bradu a krk opäť od krvi a pôvodné šaty. (ti88na)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)

Reklama

Reklama