Reklama

Reklama

Devdas

(festivalový názov)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Již popáté zfilmovaná sága o muži jménem Devdas (Shah Rukh Khan), který miloval svou dětskou lásku, Paro (Aishwarya Rai), nemohl si ji však vzít kvůli odporu své rodiny, jemuž se slabošsky nedokázal vzepřít. Poté, co je Paro provdána za jiného, nachází útěchu v alkoholu a náručí kurtizány Chandramukhi (Madhuri Dixit). Snímek je výjimečný zejména po vizuální stránce a detailně propracovanou choreografií. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (37)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Klasicky indicky velkolepé, i když se ve skutečnosti jedná vlastně o dramatickou romanci. Je to také velmi rozmáchlé, protože film má tři hodiny. Herecky je to skvěle obsazené, choreografie je úchvatná a navíc je to i vizuálně krásně kýčovité. Jenže všechno tohle nějak vedlo k tomu, že film je dobrý, ale nakonec ne výjimečný. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ťažko sa mi hľadajú slova ohľadom toho, pri čom som strávil posledné 3 hodiny. Mám z toho všetkého zmiešané pocity - na jednej strane film plný emócií, dramatických okolností a zlomov v deji, a tiež nádherných tancov a piesní, na druhej strane to bolo až príliš zdĺhavé, rozporuplné a v niektorých momentoch dokonale nepochopiteľné (a to teraz nemám namysli triedenie indických kást). Pre mňa osobne je to mierne sklamanie, keďže tento film je tak všeobecne ospevovaným klenotom indickej kinematografie. Každý v tom zamotanom príbehu mi prišiel svojim spôsobom nejako podivný, okrem jednej postavy - kurtizána Chandramukhi, jedine tá mi prišla vo všetkých smeroch úprimná, oddaná a empatická. Ostatní mi normálne už začínali liezť na nervy tým ako sa správali (občas fakt ako malé urážlivé deti) - možno aj preto som si počas sledovania hlavných hrdinov až tak neobľúbil a preto aj ten koniec ma až tak nevzal (aj keď mi toho prišlo trošku ľúto). ()

Reklama

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Indické baroko. Bollywood v celé své kráse, lesku a velkoleposti. Smyslný a smyslový jak jen umí být, na velkém plátně z toho musí přecházet zrak. Ani to však nedokáže zakrýt ne úplně přesvědčivě propracovanou a soudržnou dramatickou linku. Sama lyrika 3 hodiny neutáhne a film se ve své bohatosti trochu topí. A tu hudební citaci z "Bio Ráj" si vážně mohli odpustit. Na druhou stranu, píseň s lampou patří k nejkrásnějším hudebně tanečním číslům, která jsem v indických filmech zatím viděl. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Vo svete plnom nadhernych farieb, hudby a tanca sa odohrava jednoduchy avsak posobivy pribeh o vrucnej laske, ktorej osud do cesty stavia prekazky. Klasicka, mnohokrat videna formulka, avsak pocas tych troch hodin sa toho udeje naozaj vela, charaktery sa vyvijaju ( Shahrukh Khan je naozaj skvely) a bombasticka vyprava dava filmu nedostiznu plastickost a hlbku. Pri tanecnych cislach sa mi zastavoval dych nad ich choreografiou, strihom a vizualnou stylizaciou. Celkovo vizual je skutocna pochutka a pri predstave ako komplikovane to vsetko muselo vznikat sa mi toci hlava. Tri hodiny utiekli ako voda a uz sa tesim na dalsi indicky hudobny film. (8.8/10) ()

danliofer 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku mě film dost iritoval svou stylizovaností. V roli hlavního hrdiny bych si také uměla představit někoho jiného než Shahrukha Khana, který má skoro ve všech filmech, které jsem s ním zatím měla možnost vidět, stále ten samý výraz, jako by hrál ve všech filmech jen sám sebe. Zato herecký koncert představitelky Paro a taktéž představitelky Chandramukhi stál opravdu za podívanou včetně tanečních palácových scén ve "skvostném bordelu" vypracovaných do nejmenšího detailu. Celkově výprava a kamera celého filmu jsou opravdu velmi zdařilé. Horší už je to trochu s nazvučením filmu. Asi nejlepší scénou pro mě je tanec dvou žen milujících stejného muže a jejich vzájemná blízkost navzdory kastovním předsudkům... ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (20)

  • Obyčejně se na film spotřebují dva až tři generátory, ale na tento jich bylo zapotřebí 42, což způsobilo paniku mezi svatebčany v Mumbaji. Na film se spotřebovalo 2500 světel, které obsluhovalo 700 osvětlovačů a nepočítaně dalších pomocníků. Bhansaliho rozpočet naprosto pokořil Zamindar Bhuvan při svých návrzích paláce haveli. (NinadeL)

Reklama

Reklama