Reklama

Reklama

Baltimore, 1902. Otec odvedie svojho sedemročného syna Georgea Hermana Rutha do ústavu St. Mary's, ktorý je sirotincom, polepšovňou a zároveň aj školou pre chlapcov. Rodičia nezvládli jeho výchovu, a tak sa rozhodli zbaviť sa syna týmto spôsobom. V škole Rutha vychovávajú katolícki misionári a ostatné deti si ho doberajú pre jeho tučnotu. Brat Mathias Boutlier (James Cromwell), ktorý vedie telesnú výchovu, ho prvýkrát zoznámi s bejzbalom. Počas tréningu odpaľovania Ruth odrazí niekoľko nadhodov od Mathiasa takou úžasnou silou, že všetkých ohromí. O dvanásť rokov neskôr, v roku 1914, je devätnásťročný George Herman Ruth členom bejzbalového tímu St. Mary. Naďalej vyniká ako silný odpaľovač a jeho úžasné schopnosti si všimne Jack Dunn (J.C. Quinn), majiteľ klubu Baltimore Orioles. Keďže Ruth je neplnoletý, Dunn sa rozhodne chlapca adoptovať a postarať sa o jeho profesionálnu zmluvu. V polovici bejzbalovej sezóny 1914 je Rutha predajú do klubu Boston Red Sox. Ako člen Red Sox si Ruth začína získavať širokú pozornosť pre svoje homeruny a stáva sa v Bostone veľmi populárnym. Dostáva prezývku Babe... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (42)

venison 

všetky recenzie používateľa

Příjemný příběh o baseballové legendě Babe Ruthovi.. Klasický americký příběh o hvězdě, která povstala z popela.. Krásně zachycuje tehdejší dobu a popisuje život jednoho velkého divokého srdce.. Řadím k těm vydařenějším biografiím :-) John Goodman odvedl dobrou práci a ani mu to nedalo moc námahy :-) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Životopisný snímok s vynikajúcim Johnom Goodmanom v hlavnej úlohe. Postava hráča baseballu Rutha mu padla ako uliata. Vychutnal som si tiež na oko príjemnú výpravu, ktorá mala za následok slušnú dobovú atmosféru. Inak k tomu Ruthovi... Veľmi zaujímavá postavička, ktorá viedla zaujímavý a plný život, hlavne keď zoberieme do úvahy jeho smutné začiatky. Škoda tej jeho povahy, ale tiež je otázne, koľko za ňu mohol. V každom prípade, aj keď je baseball pre mňa španielska dedina, asi nikdy nepochopím pravidlá, no bavil som sa celý čas. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Xeelee 

všetky recenzie používateľa

Život občas píše divné příběhy. Z nezvladatelného vesnického burana se stal miláček davu, později jeden z nejzatracovanějších lidí Ameriky, ale povahově zůstal pořád stejný. Rodiče ho nenáviděli a v osobním životě to také neměl lehké. Jen asi neměl kouřit tolik doutníků. Možná by se z něj nakonec stal dobrý trenér. To je můj sen. ()

J*A*M*A*L 

všetky recenzie používateľa

Já mám baseball docela rád a tento příběh o asi nezvětší baseballové legendě všech dob nebyl zase tak hrozný.Nečekal jsem však že legenda Babe Ruth byl docela velkej nevychovanec, ožrala a pasťák.John Goodman byl, ale asi jediný kdo mohl tuto roli získat, protože by to asi nikdo lépe nezvládl.Ono se však nedá nic dělat a občas někdy sportovci vyzkouší nějakej herák či podobnou sračku a potom je vše v prdeli.Jenže tohle není o chlastu a podobným, ale o legendě amerických sportovních dějin která se občas ráda nažbrundala nějakého pitíčka.Film nebyl zas taková tragédie, ale že by to byl zázrak tak to taky ne.Asi takovej zlej průměr.70% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Pravdepodobne jedna z najlepších snímok o baseballe. Ono v podstate baseball bol najlepší práve v 30.tych rokoch minulého storočia a práve v tejto dobe sa snímka odohráva. A táto doba je vyobrazená fantasticky. Priam budete tú atmosféru nasávať. Aj keď baseball považujem za jeden z najnudnejších športov, tento snímok nenudí ani na chvíľu, ani dokonca počas samotných zápasov. John Goodman zahral Georgea Hemana Rutha bravúrne, dokonca by sme mohli o tom polemizovať, či to nebol do dnešnej doby jeho najvydarenejší herecký výkon. Soundtrack, respektíve hudba 20.tych a 30.tych rokov min.storočia je naprosto úžasná a len vyšperkuje dobovú atmosféru. Rovnako tak vozový park, kde sa aj v bohatej časti mesta premávali len samé "papierové" autá, pripomínajúce staré koče bez koní. Až mi je ľúto, že som na túto snímku nenatrafil v televízií v mojom detstve, alebo že som si nikdy vo videopožičovni nepožičal VHS. Musíte vidieť. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se v Illinois v USA. (reich)
  • George Herman „Babe“ Ruth Jr., vlastním jménem Georg Hermann Ehrhardt, držel rekord v celkovém počtu odpálených homerunů za kariéru. Jeho počet 714 homerunů překonal až v roce 1974 Hank Aaron. Babe zemřel 16. srpna 1948 New Yorku. (John Dunbar)

Reklama

Reklama