Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Totálny chaos vznikne potom, ako sa otvorí brána medzi skutočným a paralelným svetom. Jack je animátor, ktorý práve teraz stvoril komiks, jenž nazval "cool world". Netuší však, že jeden taký svet v paralelnej dimenzii naozaj existuje. A postavičky, ktoré v ňom žijú, by radi nabrali skutočnú podobu. Odpoveď Ralpha Bakshiho na to, kto skutočne obvinil králika Rogera v polohranom filme s množstvom bláznivých príhod? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Podle filmu byla ve stejném roce vytvořena počítačová hra od vývojářů "Twilight". Ve hře se policista Frank snaží udržet rovnováhu mezi kresleným a skutečným světem. (dinamit_1)
  • Producenti filmu si usmysleli, že filmové postavičky by mohly parodovat známá jména z pořadů od Disneyho a Warner Bros. Proto je možné ve filmu vidět např. Geppettiho, Pinnochia nebo Daffy Ducka. (dinamit_1)
  • Postavička Nailse Spidera byla vytvořena podle spidermana z kresleného Bakshiho seriálu Christmas in Tattertown. Charlie Adler namluvil obě postavy. (dinamit_1)
  • Film zkritizovali Roger Ebert z Chicago ze Sun - Times nebo kritik z Deseret News Chris Hicks. Naopak John Grant z The Encyclopedia of Fantasy napsal, Senzační svět" je jeden z nejvýznamnějších úspěchů fantasy kinematografie. (dinamit_1)

Reklama

Reklama