Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Štyristo ľudských životov na palube obrieho Boeingu 747 sa ocitlo v rukách nebezpečných teroristov, ktorí sa vyhrážajú zhodením bomby s nervovým plynom na Washington. Jedinou nádejou je zásah elitnej špeciálnej jednotky Austina Travisa (Steven Seagal). Inteligentný vládny analytik David Grant (Kurt Russell) pozná spôsob, ako sa dostať na palubu letiaceho Boeingu, stane sa preto členom zásahového tímu. Dôjde však k havárii a komando zostane bez spojenia s krízovým štábom... Aj keď sa Davidovi podarí získať na palube spojenca v odvážnej letuške Jean (Halle Berry), čas sa nebezpečne kráti. Velenie sa totiž domnieva, že komando zahynulo a prikáže lietadlo zostreliť. Stíhači štartujú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (350)

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Akční klasika. Hvězdně obsazený únos letadla, které má na palubě bombu. Přiznám se, že jsem se nechala nalákat na Stevena Seagala, ale ten se ve filmu objevuje na krátkou chvíli. Všechno mi vynahradil Kurt Russell. David "Hercule Poirot" Suchet mě velmi překvapil. Nějak jsem si nemohla zvyknout, že je hladce oholen a že nehraje kladnou roli. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý napínavý film. Akce je tu na začátku a pak někde na konci. Seagal tu hraje chvíli a pak zemře, nějak to moc dobře nedořešili jak umřel, jen tak z ničeho nic bez žádných emocí. Jinač film je místy nudnej, táhlej, je tu napětí, dobré zpracování. Líbí se mi jak Kurt Russell přistane ke konci s letadlem. Hodnotím 75% = **** ()

Reklama

Marsik 

všetky recenzie používateľa

NOVA HD - Super, úplně jsem zapomněl na tenhle 20 let starý film, který je dobře napínavý. V některých pasážích vám opravdu tuhne krev a jste ve výborném napětí. Jenom ten závěr (přistání) to fakt kazí, ale jinak to byly 2 hodiny u slušného thrilleru. Seagal a jeho pár minut rulezz...vlastně LOL :-) 77% ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Škoda Seagala, jenže kdyby přežil, asi by to nebyl dramatický thriller, ale akční mlýnek na maso :-). Dodnes pro mě nejlepší herecký výkon Halle Berry, snad proto, že tehdy ještě nebyla tak známá a podala civilní výkon, nebyla hlavní rolí (jen druhořadou vedlejší) a nespoléhala se na svý slavný jméno. Devadesátá léta podobným filmům přála a proč ne? Tyhle filmy totiž ještě spoléhají na nějaký příběh, napětí a ne jen na cool počítačové triky, jako současné akční filmy. Z původních 3* zvedám na 4* ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa veľmi dobre spracovaný a napínavý film, s trošku prehnaným scenárom, taká nadpriemerná, dobre sledovateľná akčná prehliadka, perfektné role pre Kurta Russella i Stevena Seagala, obstojná réžia a super za vlasy pritiahnutý koniec. Inak tento film som videl snáď 5x a pokojne si ho pustím zas, veľmi príjemná oddychovka. Americký film Boeing 747 v ohrození nezostáva nič dlžný povesti renomovaného producenta akčných thrillerov Joela Silvera. Nakrútil napínavý príbeh o únose civilného lietadla fanatickými arabskými teroristami a v ohrození Spojených štátov smrtiacim plynom. Snímka neskrývane vychádza z úspešných filmov s podobnou tematikou. Viac ako ponúkajúce sa výpravné efekty, tvorcovia zdôrazňujú podrobný popis jednotlivých akcií a klasicky budovaného napätia; to vyplýva najviac z osvedčenej filmárske formule, podľa ktorej sa v životu nebezpečných situáciách ocitá nepripravený hrdina. Inak spomeniem, že ma šokoval skorý odchod Seagala, pretože som čakal, že aj on všetkých zachráni. Veľmi zaujímavá a netradičná snímka. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (23)

  • Ve chvíli, kdy Kurt Russell ručkuje po laně nad stropem kabiny, kde si prohlížel vnitřek kabiny sondami, a vrací se zpět k vojákovi, má v jednu chvíli hodinky na pravé a pak zas na levé ruce. (Terva)
  • Leguizamo ve své autobiografii také tvrdí, že ho Steven Seagal během natáčení fyzicky napadl, aby tím vystrašil ostatní. (akisha)
  • Neskoršie verzie filmov boli upravené aby spĺňali politickú korektnosť. Samovražedný atentátnik už nedrží počas odpálenia v ruke korán, Nagi Hassan (David Suchet) vo svojich scénach taktiež nedrží v ruke korán, jeho scéna ako sa modlí na kolenách je taktiež preč. Slová "Allah" a "Infidel" (neverník) boli zmenené na "God" (Boh) a "Enemy" (nepriateľ) a tiež pôvod teroristov je nešpecifikovaný, zatiaľ čo v pôvodnej verzii pochádzajú z Alžírska. Paradoxom je, že vlajka na osobnom lietadle teroristu, ktorá patrí buď Iraku alebo Sýrii, zostala zachovaná. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama