Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šoféra kamióna Lincolna Hawka (Sylvester Stallone) požiada jeho bývalá manželka Christina (Susan Blakelyová), aby vyzdvihol ich syna Michaela (David Mendenhall) z vojenskej školy. Chce, aby sa obaja lepšie spoznali, pretože ona musí podstúpiť operáciu srdca. Desať rokov sa otec so synom nevideli, matka si želá, aby sa Lincoln vrátil, čo sa chlapcovi vôbec nepozdáva. Michael spočiatku Lincolnovi neverí ani to, že je jeho otcom. Považuje ho za neschopného flákača, privyrábajúceho si takým podozrivým spôsobom, akým je pretláčanie rukou. Len nerád sa s ním vyberie na cestu domov do Kalifornie a čas spoločne strávený v kabíne tiráku ich pomaly zbližuje. Keď Michael premôže v pretláčaní silnejšieho súpera, vzťah medzi otcom a synom je silnejší. Michaelov starý otec Jason Cutler (Robert Loggia) si však neželá, aby vnuk šiel v otcových stopách, a snaží sa ich za každú cenu od seba odlúčiť. Podarí sa mu chlapca od otca odlákať, ale nie na dlho. Michael totiž zistí, že dedo celé roky zadržiaval a skrýval otcove láskyplné listy. Ujde z domu a odcestuje do Las Vegas, kam jeho otec odišiel, aby sa zúčastnil majstrovstiev sveta v pretláčaní. (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

NinonL 

všetky recenzie používateľa

Tvrďák Stallone mi byl vždycky ze všech neporazitelných ranařů nejsympatičtější (asi ty psí oči). Film je samozřejmě kýč a útok na city, ale dokoukala jsem ho docela s úžasem. Protože Slyovi soupeři v páce (zřejmě poslední potomci lidoopů) byli neodolatelní a byla jsem moc zvědavá, kdo koho nakonec zdolá:-). ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

V období svojich veľkých a úspešných filmov, ako pokračovania Ramba natočil Sylvester Stallone pre béčkovú spoločnosť Cannon aj takýto relatívne malý a nevýrazný film, ale ja mám pre Do útoku odjakživa slabosť. Stallone tu síce opäť využíva ten svoj tradičný koncept o jednoduchom mužovi, ktorý si chce splniť svoj sen, ale všetko je proti nemu, no práve v tomto filme mi to sedí asi najviac, možno aj preto, že sa to netvári až tak ambiciózne ako Rocky a zároveň mi to príde aj uveriteľnejšie. Tu nepotrebuje dosiahnuť žiadny titul majstra sveta, ani nič podobné, ale hlavne získať priazeň svojho syna a ak sa podarí, vyhrať súťaž v pretláčaní a tým sa konečne trochu posunúť a nebyť len obyčajným kamionistom. A tak tu si ma Stallone získal okamžite, je to ten správny chlap, ktorý je skromný, ale nikdy sa nevzdá, všetko chce dosiahnuť len svojimi vlastnými silami a tak zatiaľ čo v prvej polovici sa snaží hlavne spriateliť so synom, na čo sa veľmi dobre pozerá a ich spoločné scény sa mi páčili, tak v tej druhej už je to trochu športovejšie. Žiadny iný film sa už pretláčaniu nevenuje a ani ma to nepekvapuje, nie je to práve najatraktívnejší šport, pri ktorom by sa toho dalo moc vymyslieť, ale tu sa mi to páčilo, hlavne tou relatívnou skromnosťou, tu nejde o nič tak veľké. Našťastie to celé podporia aj postavy, ako som spomínal, Stallone je tu výborný, rovnako aj jeho syn a k tomu charizmatický Robert Loggia ako jeho svokor, ktorý tu síce je braný ako záporák, ale tým lepším spôsobom, predsa len je to tiež dobrý muž, ktorý si rovnako ide len za tým svojim. O nejakú akciu tu očakávane moc nejde, ale predsa len tu Stallone rozdá pár úderov, k tomu nejaká tá naháňačka alebo deštrukcia sídla kamiónom a samozrejme to pretláčanie. Režijne tu nemám žiadny problém, osemdesiate roky tu cítiť z každého záberu a to mám veľmi rád. Takže Do útoku je na Stallona relatívne nevýrazný film, z ktorého necítiť žiadne väčšie ambície, ale o to viac si ho cením, mne sa páči a dokonca ho mám radšej, ako plno jeho pravých veľkých akčných filmov. 75% ()

Reklama

jatamansi 

všetky recenzie používateľa

Hudba Giorgio Moroder, takže kvůli němu, navíc ve službě v sobotu jako kulisa, takže takové polohodnocení. Ale zpěv už v úvodu fakt dobrý. Ale Stallone, a to se podílel i na scénáři. Soukup odvedl stabilní výkon, Fakt je, že zpočátku docela civilní, když vyzvedává syna z kadetské školy. „Myslíte, že mi těch deset let nahradíte dvěma, třemi dny?“ Víc mi vadil ten malý spratek, a to je co říct. Ovšem při polidšťování syna je kupodivu lidštějším i Stallone. Byť o sílu jde až na prvním místě! Jinak zápletka nemocná matka, dědeček, otec, syn – nic moc. Fakt je, že Hospodin je můj pastýř nemusím slyšet ani ve filmu, kdyby si to občas při těch pohřbech odpustili, divák si umí domyslet, nemusí se mu všechno servírovat na podnosu. Ale Moroder stále skvělý. Jinak otcovské rady a vše ostatní už klišé, v podstatě je jasné, jak to musí dopadnout. Jenže ještě to museli prodloužit mistrovstvím v páce. A tím už je z toho klasický Stallone, ač to ze začátku slibovalo, že vykročí z vlastního stínu. On si ty svaly prostě nemohl odepřít a je to k uzoufání nudné. Tupé obličeje, chlapácké vytahování, tarzanovské výkřiky, neartikulované skřeky, řev jako od tura. A přiblblé komentáře moderátora. Jo, taky že to tak dopadlo. Ta * za první nadějné minuty a svižnou muziku. ()

themic 

všetky recenzie používateľa

Náhodou docela dobrý snímek. Je to převážně kvůli Stallonovi a přidávám za něj jednu hvězdičku. Průměrný akční film, na který se dobře a příjemně kouká, v žádném případě neurazí. Sly se vydává na mistroství v páce, protože hlavní cenou je vysněný tahač, který chce získat. Sice je hlavní myšlenka vážně hodně slabá, ale tak proč nemůžou bejt dobrý filmy i s jednoduchou a nijak těžce pochopitelnou myšlenkou..? Mě se líbil, hodnotím 3* + 1* za Stalloneho... 70% ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

S příchodem Real Steel se stává z Over the Top klasika. Moc se mi líbí jak s příchodem nějakého novodobého jakoby objevného trháku začně spousta fanoušků vzpomínat " Tohle už jsme někde viděli." Tak přesně takhle, řidič kamionu Linc Hawk byl špatný otec ale snaží se to změnit. PS: Kdo by nechtěl projet se Slyem Ameriku v kamionu, když mu do toho z rádia hrají chytlavé songy. 55% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (16)

  • Natáčelo se během skutečného šampionátu zápasu v páce v Las Vegas, některá reálná utkání byla použita přímo ve filmu. (Foxhound#1)
  • V české verzi dabingu se objeví hlas Pavla Rímského u dvou postav. Namluvil faráře na pohřbu Hawkovy manželky (Susan Blakely) a také Bulla Hurleyho (Rick Zumwalt), šampiona v páce. (Nocturno culto)
  • Stallone za svou roli tehdy dostal dosud rekordní dvanáctimilionový honorář. (hippyman)

Reklama

Reklama