Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

V srdci Londýna rozpoutá anonymní telefonát boj mezi dvěma vynikajícími detektivy. Mladá policistka na začátku kariéry a vlivný inspektor odhodlaný ochránit svůj odkaz jsou na nože kvůli nápravě dávného justičního omylu. (Apple TV+)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (9)

Trestní rejstřík (2024) 

Uvod do serie je vydareny...... utaty "distress-call" a prepojenie s davnou vrazdou a uzavretym pripadom. V pozadi vyborne zahrana postava Petra Capaldiho, senior - detektiva a vyborneho "psychologa" a "manipulatora". V kontraste s mladsou idealistickou, ale schopnou a zapalenou kolegynou je to celkom fajn.. Kvalita dielov je vsak nekonzistentna a kolise od priemeru po nadpriemer. Necakajte preto ziadnu krimi-pecku. Mna serial udrzal len vdaka postave a herectvu vyssie spomenuteho Capaldi-ho. Kvoli nemu ma zmysel film vidiet. Zaver neurazi, ale ani ten "nevybocuje". ()

Tísňové volání (2024) (E01) 

Velmi zaujimavy a do deja vtahujuci otvarak. A hoci sterotypy so silne angazovanymi zenskymi novacikmi v policii sa na nas vo filmografii hrnu uz roky, nie je to tu az tak otravne.. Epizode vsak rozhodne dominuje vyborny Capaldi, ako policajny veteran starej skoly, ktory zrejme potrebuje "zachovat mlcanie" byvalych partakov, pri vysetrovanom svinstve zo svojej minulosti. Prison-calls su tiez velmi casto pouzivane, a tiez zvacsa kvolli emocionalnemu naboju. Dufam, ze tento serial prinesie originalitu vo viacerych smeroch. Nadpriemer. 65% ()

Dva hovory (2024) (E02) 

Kvalitnejsia a prepracovanejsia epizoda, zvlast po stranke nahliadnutia do "hlav" vysetrovatelky i do generacne starsieho naprotivku. "We are on the SAME side hre". A ja tvrdim.."not so sure" :) Uvod ukazal rozdiel medzi kriminalistom z terenu a radovym "kancelarskym" vysetrovatelom. Aspon tak na mna posobilo to "nakracanie" si do miesta s moznym pachatelom. Inak postraumaticke sa vyrovnavanie, zapal i hnev bol uveritelny. Protireakcia sa dala cakat, kedze sa zdralo, ze stary "pardal" este dokaze "tahat za nitkyk". Neskutocne pobavila "disko-tanciaren" hned vedla zapadnuteho "kostola". :) Napatie pri "pritalskej" vymene informacii dvoch poicajnych oddeleni bolo paradne. A i nasledna zdrvujuca "rana". Zaver opat paradny. Malo to stavu. 80% ()

Kluk v parku (2024) (E03) 

Velmi slusny diel, v ktorom ma rozladila len jedina vec...zato vsak bila do oci a je skoda, ze ju tvorcovia pouzili. Aby som nespoiloval, ak tu niekto cita skor ako cast pozrie.... prihodny telefonat pocas akcie, kamery, ponuknute "vyriesenie", opatovne naskocenie a "vsimnutie" si technikom. Chapem vsak, ze to bolo nutne, aby sa dej posunul zelanym smerom. Avsak nebolo uveritelne. Nadpriemer. ()

Ochrana (2024) (E04) 

"He's done it before...." Opat sme svedkami toho, prakticky skoro az po samotny zaver, kedy si nasa zasadova detektivka nedokaze predstavit, ze moze byt napalena a sabotovana aj x-ty-krat. V zavere to vsak necakane vyeskaluje a my snad uz nebudeme trpiet tym, cim ona doteraz, napriek jej vlastnemu presvedceniu. :) Mierny nadpriemer. Pobavil "bullying" a i od koho prisiel. ()

Držení drog s úmyslem prodeje (2024) (E05) 

Dalsie a dalsie svinske praktiky na "odradenie" dotieravej policajtky. Pobavilo - "I can't afford THIS!" Potom si nemas zit nad pomery. :) Holt, ked ta niekto "drzi za vajcia". Samotny zaver fajn. Akurat je s podivom, ze tak tvrdy a bezskrupulozny chlap ma tak ocividny "soft-spot", ktory nedokaze "vyriesit". To mi uveritelne neprislo. ()

Včelí úl (2024) (E06) 

Dej sa konecne vyrazne posunul a dirty Hegarty-ho zasypava jedna neprijemna udalost a "zehlenie" za druhou. Zaverecnej konfrontacii som vsak napriek zatlaceniu do kuta neuveril uplne. Kedze ma mysel ako hodinky nastavene na "prezitie". Naviac, cakaju nas este dva diely a nemyslim, ze ich vyplnia len honbou za skutocnym vrahom. Kazdopadne temny a atmosfericky diel. Spokojnost. ()

Šedesátdvojky (2024) (E07) 

Napata atmosfera v zavere predoslej epizody sa v tejto rozplynie v pribehu dna, kedy Errola zatkli a cim si vtedy Heggarty prave prechadzal. Kedze uz vieme o jeho presvedcovacich "technikach", prakticky nic vas neprekvapi. Do "pritomnosti" sa to vrati az v poslednej minute, kedy sa udeje nieco zasadne z vo veci telefonatu zo zaciatku serie...KONECNE!  Strata tempa je doslova rusiva. Zaverecny diel bude zrejme inde, ale v tom pripade stacilo len "zhustit" scenar do menej epizod. Slaby priemer. ()

Carla (2024) (E08) 

Zaujimavy zaver, ktory som vsak tak trosku ocakaval, kedze Hegarty je "master-mind". Priemer, ktory malinko pozdvihla az posledne minuty s vysvetlenim ako to bolo s nahranou vypovedou 6-rocneho Errolovho syna na Hegartyho diktafone. ()

Reklama

Reklama