Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Ripley je ctižiadostivý mladý muž. Na záhradnej párty sa náhodou zoznámi so starším bohatým mužom a, vycítiac príležitosť, predstiera, že pozná jeho syna, svojho rovesníka. Čoskoro dostane ponuku za 1000 dolárov odcestovať do Talianska a priviesť mladého Dickieho Greenleafa späť domov. V Taliansku sa pripojí k Dickiemu a jeho krásnej priateľke a užíva si s nimi život v prepychu a bez práce. A nezastaví sa pred ničím, aby pre seba získal všetko, čo má Dickie Greenleaf a on nie...Film vznikol podľa slávneho románu Patricie Higsmithovej a bol nominovaný na 5 Oscarov. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (505)

Fr 

všetky recenzie používateľa

Má talent na napodobování téměř kohokoliv, na lhaní a na falšování podpisů..... .Předně zdůrazňuji, že M.Damon je výbornej! Celé je to výborná filmařina! Prostě to jen není typ thrilleru, který bych opěvoval. Nesedí mi tempo, všechno trvá dlouho, aby se napovrch dostala ,,psychárna". A ta zde opravdu funguje. Brrr ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

No... Co k tomu říct? Matt Damon je podle mě perfektní herec a zahraje kohokoli. Jako klaďáka ho zbožňujete, jako záporáka ho nenávidíte, ale ani na jednu verzi nezapomenete. Tom Ripley je v káždém případě jedna z jeho životních rolí. Nejzvláštnější je, že vše začíná tak nevině - půjčením obyčejného školního saka. Od saka se Tom (Damon) dostává ke lžím, od lží k podvodům a od podvodů k něčemu ještě mnohem horšímu... A přitom mohlo být u piána tak dobře. Nejvíc mě ale fascinuje jeho ledový klid. Ať udělá co udělá, ať se děje co se děje, je pořád nad věcí. Kromě Damona jsou i ostatní herci perfektní. Cate Blancett je úžasně vtíravá, Gwyneth je krásně nervozní, Philip Seymour je více než slizký, Jack Davenport je krásný:-D a Jude Law je na odstřel. ()

Reklama

kinej 

všetky recenzie používateľa

Film je zasazený na skvělé místo a do skvělé doby. Filmovým postavám lze jedině závidět dobu, kdy se měli dobře, nestarali se o nic a pařili na jazz. Tato romantická atmosféra je nejsilnější stránkou filmu. Matt Damon zde dokázal, že je mnohem lepší herec než Afleck, ale přesto to nestačí na charismatický výkon Lawa. ()

pivo 

všetky recenzie používateľa

SKvelo natočený film od oscarového režiséra. Matt Damon je vynikajúci. Na začiatku milý, dobrý a pomaličky sledujeme jeho premenu v totálneho hajzla. Aj napriek si však stále zachováva svoje čaro. Jude Law by si zaslúžil za svoj výkon Oscara a nie len nomináciu. Moja najobľúbenejšia Cate Blanchet je milá postava na doplnenie a je mi ľúto, že nehrá viac. Výborná hudba, ktorá skvelo podfarbuje napínavý thriller. Skvelá práca s kamerou a režisérsky kvalitný film. Toto jednoducho musíte vidieť. ()

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Hodně zajímavý thriller s vcelku originálním námětem. Trochu nechápu proč do hlavní role obsadili Matta Damona, který nemá na to aby zahrál roli takového psychopata. Jude Law podal naprosto excelentní výkon a nominaci na Oscara si zasloužil. Paltrow, Hoffman a Blanchett zdařile sekundují. Anthony Minghella byl skvělý režisér, který nenatočil špatný film a velká škoda, že se nás opustil předčasně. Atmosféru opět dokresluje překrásná hudba Gabriela Yareda. I když mám Damona rád, tak do téhle role mi absolutně nezapadl a kvůli němu nedávám pět hvězdiček....... ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (24)

  • Matt Damon dostal roli po svém výkonu ve filmu "Dobrý Will Hunting", kterým nadchnul Anthony Minghellu. Ten chtěl do té doby obsadit Toma Cruise. (don corleone)
  • Ve filmu je to opravdu Damon, kdo zpívá píseň "My Funny Valentine". (don corleone)
  • Matt Damon zhubnul kvůli filmu asi 12 kilo. (don corleone)

Súvisiace novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (viac)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (viac)

Law a Minghella opět spolu

Law a Minghella opět spolu

28.02.2005

Jude Law si s největší pravděpodobností zahraje v BREAKING AND ENTERING, pro Miramax Films. Lawova role se má jmenovat Will a je to londýnský architekt, momentálně se nacházející v osobní i… (viac)

Reklama

Reklama