Reklama

Reklama

Žena v stene

(seriál)
  • Česko Žena ve zdi (viac)
Trailer

Epizódy(6)

Keď sa Lorna Bradyová prebudí a objaví vo svojom dome mŕtvolu, netuší, ako sa tam dostala. Spolu s dublinským detektívom Colmanom Akandom sa pustí do spletitého pátrania po odpovediach v malom mestečku plnom dávno pochovaných tajomstiev. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (6)

Žena v stene (2023) 

Zaujimavy serial s vybornou Ruth Wilson, zlocinmi minulosti v odlahlejsom mestecku mimo centra, ked mala "cirkev na rovasi". Ma sice aj svoju krimi-liniu, ale gro je psychologicka, miestami depresivna drama. Urcite nesadne kazdemu, dva diely ma iritovali viac, jeden bol vyborny a zaver uchadzajuci. Urcite nie pre vacsinoveho divaka. ()

Späť do života (2023) (E01) 

Ruth Wilson bola vynikajuca v Luther-ovi a v dalsom podobnom filme, pricom v oboch hrala podobne "vysinuty" charakter ako v tomto seriali. Ma proste taky "kukuc" a mimiku, ze by nas istotne dokazala vyviest z miery. Otvarak v zapadnutom anglickom mestecku s davnym temnym pribehom v "prevychovnej cirkevnej institucii"  nebol az tak ojedinely a obcas mi prislo, ze som uz podobne spracovanie videl. Detektiv z Dublinu, je trosku tutko a Lorna vo svojej "psychopoze" ma uz ko koncu trochu iritovala. ()

Ukáž sa (2023) (E02) 

Druha epizoda je pomerne kvalitnou psychologicko-depresivnou dramou. Zaver s jej priatelkou Clemence, bol slusny WTF moment. Zatial tomu neviem moc prist na chut. Ano, adopcie sa ponukali. ()

Krutý muž (2023) (E04) 

"God never set foot in that place, fahter". Najlepsia cast, kedy su mnohi ucastnici zlocinov minulosti konfrontovani. ()

Láskavosť (2023) (E05) 

Vysetrovatel Colman a traumatizovana zena nachadzaju coraz viacej udajne mrtvych deti, ale i dalsie zmienky o tom, ze ziju. Este ze existuje pekna uctovna knizocka s "dobrovolnymi" prispevka vdacnych farnikov. Za co boli vdacni je nam uz dlhsie zname."The church welcomed us. They wanted to HELP". Jesus. Z tej naivity az tuposti mi odpalilo "dekel". :) V zavere neskutocny vykon jednej zo zucastnenych zien, ktora vysvetluje extremnu krivdu z cias, ked v "klastore" ako 15-rocna porodila. Mimoriadne silny emocionalny moment. "Vskriesenie" v zavere vsak bolo "divne', ale i prekvapive mystery. ()

Malé vzkriesenie (2023) (E06) 

Konfrontacia s "najvyssim predstavenym" a jeho schodiskovy roll-down bol zadostucinujuci. Konecne dostal vyznam vizii a tramy z minulosti mladeho vysetrovatela, ked bol v katakombach. Retrospektivne "cruelty man" nebol tym, co mu mnisky nahovorili. "My daughter is alive. That's ALL I need to know." Zaver bol velmi emotivny a katarzicky. ()

Reklama

Reklama