Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tri navzájom sa prepletajúce príbehy ponúkajú drsný pohľad na problémy, číhajúce na mladých ľudí pri vstupe do dospelosti. Jordi je absolvent ekonómie a má veľké kariérne plány. Vďaka rodinným konexiám dostane miesto v brokerskej firme, ale sedieť pri telefóne a vybavovať transakcie podľa pokynov iných ho nebaví. Podarí sa mu prehovoriť chorľavého starého otca, ktorý v spoločnosti investoval svoje peniaze, aby mu dovolil s jeho akciami trochu zariskovať. Jordi sa tak prepadá do splete riskantných finančných transakcií a pred definitívnym vyhorením zachráni jeho investície i povesť smrť starého otca a vypuknutie vojny v Iraku. Dcéra Jordiho šéfa Cristina študuje ekonómiu a venuje sa klasickej hudbe. Jordimu sa na prvý pohľad zapáči. Kvôli pohrebu starého otca jej však musí v deň jej 21. narodenín dať košom. Cristina preto začne oslavovať s kamarátkami. Divoká kombinácia drog, alkoholu a neznámych mladíkov jej uštedrí lekciu, akú na svoje narodeniny nechcela dostať. Jordiho mladší brat P au sa v ten istý večer snaží so svojím kamarátom zabaviť v meste a za každú cenu zbaliť nejaké baby. Po neúspešnom love sa v nedeľné ráno vracajú na predmestie a pokračujú v zabíjaní času. Pau je zamilovaný do svojej susedy Roser a jeho hanblivá láska sa večer zmení na rasové násilie. Povzbudený agresivitou partie kamarátov zaútočí na Roserinho arabského priateľa a jeho prchkosť má tragické následky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

Boulderman 

všetky recenzie používateľa

Podařený snímek, který diváka zavádí do současného života mladých lidí. Všechny příběhy jsou velmi uvěřitelné a všechny skončí pro hlavní hrdiny velice překvapivě, tím méně ovšem pro diváka. Možná už od začátku jsem věděl, jak to dopadne. Přesto jsem nebyl schopný odtrhnout oči od obrazovky a stejně i mě zápletka nakonec překvapila. Mladí lidé jsou odlišní, každý má jiné cíle a každý může očekávat průšvih. Otázkou je, který je nejhorší. Možná, že i můj příběh by mohl být jedním z těch, které jsou ve filmu. Nejsem sice tak tragický, ale, stejně jak to ukazuje film, jsem mladý a můj život je taky plný zvratů. Zkrátka tohle se velice zdařilo, dávám tomu 100%. ()

Suki 

všetky recenzie používateľa

Tri chronologicky usporiadané poviedky v jednom celku, diváka neinformujúc o tom, že hlavný hrdina sa zmenil, svojim spôsobom ukazuje nástrahy života, ktoré však ostávajú nevyriešené. Obsah k filmu veľmi výrečné opisuje čo sa bude diať, iba pridám to, že do dvoch tretín bol film veľmi vydarený, a vedel by som si ho predstaviť ako nový Human Traffic z Barcelony, ak by film pokračoval ďalej, avšak prišla jednoduchá, ničím neprekvapujúca, úplne vybočujúca časť... ()

Reklama

Muso 

všetky recenzie používateľa

Ťažko by ste tento film porovnávali s námetovo podobnými Ińárritovými snímkami, ktoré sú myšlienkovo silnejšie a pestrejšie, ale nedá sa Jordimu Dauderovi uprieť, že jednotlivé príbehy sa prelínajú veľmi prirodzene a celý film má príjemný plynulý spád takže vôbec nenudí. Jediné čo je trochu mínusom, je že pravdepodobne vytušíte vyústenie niektorých poviedok. A ešte jedna zaujímavosť: Dauder bude asi nejaký fanda do mobilov a do jedného konkrétneho zvonenia..kdo uvidí pochopí:) ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama