Reklama

Reklama

Ultraviolet

  • Česko Ultraviolet (viac)
Trailer

Koncom 21. storočia vznikol následkom vražednej epidémie, ktorá spôsobila v genofonde tých, čo sa nakazili a predsa prežili, závažné mutácie, akýsi poddruh ľudskej rasy. Všetci nositelia nového genotypu sú čímsi výnimoční – sú v podstate čímsi, čo najviac pripomína bájnych upírov: disponujú obrovskou fyzickou silou a inteligenciu a sú tiež neuveriteľne rýchli. Keďže podľa vlády predstavujú veľké riziko pre „normálnych ľudí“, vytlačili ich na okraj spoločnosti a dali do nútenej karantény, pričom konečným cieľom je ich úplné vyhladenie! Tomu môže zabrániť jediná osoba – taktiež infikovaná bojovníčka Violet (Milla Jovovich). Tá sa napriek pôvodným plánom rozhodne ochraňovať deväťročného chlapca menom Six (Cameron Bright), na ktorého sú vládne vojenské jednotky evidentne mimoriadne fixované. Six je totiž živým kľúčom k likvidácii všetkých infikovaných! Nosí v sebe vírus, ktorého jediným poslaním a zmyslom jeho existencie je eliminovať úplne každého príslušníka Violetinej rasy... Záchrana chlapca sa stane zúfalým bojom s časom, v ktorom Violet musí chrániť nielen jeho, ale i celý svoj druh - a v ktorom jej tiež ide i o pomstu tým, ktorí sú zodpovední nielen za jej osobný hrozný osud, ale i za nemenej bolestivé osudy jej spolubojovníkov! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (435)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

ANO! Dámy a páni, povstaňte a privítajte Violet. Ultraviolet. Žena v rukách ktorej je osud ľudskej rasy, žena ktorá posiela X-Menov hrať piškvorky s logikou, necháva zabudnúť na bulletproof oko supermana a T-1000 sa roztápa od závisti pri pohľade na jej náramky plné nábojov. Tatam je Jacksonove spektrálne megalomanstvo v King Kongovi, ktoré sa proti alibistickému Wimmerovi s prašivými 30 miliónmi na účte, javí ako menší postihnutý bráško. Kurt sa rozhodol, že svoju víziu budúcnosti s mečujúcim polobohom so srdcom matky, jednoducho zhmotní tu a teraz. A basta! Výsledný dojem z vizuálu je logicky taký, že Trávnikár sa s digitálnou sekačkou otáča v hrobe a hlavne v exteriéhoch je rapídny nedostatok cash bez újmy nepozeraeľný. Príbeh točiaci sa okolo vírusu je (na rozdiel od Equilibria) o 100 rokov späť a len zvýrazňuje Milline herecké trápenie, ktoré nepekne graduje hlavne pri scénach kedy treba vyxichtiť nejakú tu emóciu (totálna absencia základných výrazov - smútok, prekvapenie). Navyše kočka z móla stiahnutá sa v dúhovom oblečku síce snaží, ale nebyť klipového strihu, vyzneli jej drevené nohy snáď ešte horšie ako jej drevený výraz. Nemám chuť (srdce) sa v tom ďalej rýpať, bavil som sa. Violet besnila, vojaci padali po stovkách v jednom z najmamonárskejších a najmasovejších sci-fi všetkých čias a mne neostalo len s otvorenou hubou čumieť čoho sú podaktórí režiséri schopní. Exemplárny príklad porekadla: "keď sa chce..." Zdravím Wimmera, ktorého we may not understand. Povinnosť! 90% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $30miliónovTržby USA $18,535,812Tržby Celosvetovo $31,070,211Tržby za predaj DVD v USA $14,137,491 //počet predaných kusov 846,736║ Od Kurta Wimmera po perfektnom Equilibriu neskutočne nezáživný priestrel, kde nič poriadne nefunguje, príbeh prázdna nezmyselná planina, počítačová animácia je čistá hrôza, akcia len kopíruje to čo bolo v Equilibriu dokonalé, aspoň že na tú Millu Jovovich sa dá pozerať, ináč fakt čistá zbytočnosť. /20%/ ()

Reklama

Chrustyn odpad!

všetky recenzie používateľa

Film, který vypadá jako intro na hru z PS1. Po všech směrech příšerně natočený, ještě hůře zahraný a maximálně špatně vypadající akční sci-fi, které se pokusilo svézt na vlně Matrixů, Equilibrium a Resident Evilů. Až uvidíte jak film příšerně vypadá, uvědomte si, že vznikl 6 let po prvním Matrixu, 4 roky po prvním Resident Evilu a 4 roky po Equilibriu. ()

k212 

všetky recenzie používateľa

Nu kontroverzní hlášky o filmech na mě obvykle působí jako magnet... takže jsem sáhla i po tomhle dvd. A zjistila jsem, že i kdyby se to jmenovalo infrared a hlavní hrdinka by se nezabarvovala nelogicky do fialova, ale vyzařovala by neviditelné sálavé vlny, bylo by to jedno. Tehle dílko je totitž totální dějový paskvil, když jsem u toho žargonu, tak mi k tomu pasuje slovo ultra-hovadina. Jenže! Pominu-li všechnu tu nelogičnost dějovou, tu práznotu duchovní a emotivní (Ultraviolet je totiž, i přes tu směšně a násilně napasovanou pseudo-dějovu linii o zhrzeném mateřství, hrozně studený a odtažitý film), zůstává hyper stylizovaná a celkem originální počítačová hra. Ano hra na velkém plátně, kterou za vás hraje režisér, který se mimochem skvěle imituje a vykořisťuje. Equilibrium je cítit snad v každém pátém záběru a desátém dialogu, sice hodně pokřiveně, ale je to tak. A navíc to všechno ani nevypadá jako klasa béčko, nejsou tu žádné laciné kulisy, ale divné grafické prostředí. Nevím, co si o tomhle šílentví Kurta Wimmera mám myslet, ale jednoznačně mě nanadchnulo, každopádně věřím, že své fanoušky si stejně najde. ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

Oblíbené klišé recenzí a diváckých dojmů posledních let "je to jak dívat se na počítačovou hru, kterou paří někdo jinej" platí v tomto případě stoprocentně a líp než u kteréhokoliv jiného filmu. Jedinou výhodou je rychlost, s níž se špatně (co špatně... přímo neuvěřitelně zoufale) renderované helikoptéry jak z Maxe Paynea honí za digitální motorkou Milly Jovovich a jejím přebarveným obličejem. Neskutečný guláš, který by ale každý filmový fanoušek měl povinně prozkoumat - dílo je to doopravdy jedinečné, i v tom ne úplně "ed-woodovském" slova smyslu. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (6)

  • Film bol natočený digitálnou kamerou SONY HDW-F900 s vysokým rozlíšením. (Greenpeacak)
  • Film sa natáčal v rôznych mestách po celej Číne, predovšetkým v Hongkongu a Šanghaji. (Greenpeacak)
  • Trailer k filmu unikol ešte predtým, ako chcel režisér a tak požadoval, aby všetky videá boli odstránené. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (viac)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (viac)

Jakubisko, třes se!

Jakubisko, třes se!

13.05.2007

...říká Julie Delpy, kterou známe především z dvoudílné konverzační romance Před úsvitem a Před soumrakem. Julie už několik let spřádá plány na film o Alžbětě Báthoryové. K němu si sama napsala… (viac)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (viac)

Reklama

Reklama