Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život amerického inžiniera Kylea LeBlanca (Jean-Claude Van Damme), ktorý sa pred časom aj rodinou presťahoval do Ruska kvôli práci v tamojších oceliarňach, sa zmení na nekončenú tragédiu, keď brutálny zločinec znásilní a zabije jeho milovanú manželku. Tým sa však Kyleovo utrpenie iba začína. keď totiž skorumpovaný súd násilníka oslobodí, Kyle sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a priamo v súdnej sieni muža zastrelí. Nešťastnou náhodou však pritom príde o život i policajný dôstojník. Kylea preto odsúdia za vraždu a pošlú do neslávne známej väznice Kravai, ktorej pevnou rukou vládne generál Chrušov (Lloyd Battista). Ním nastolený krutý režim, ktorý nepozná ani len náznak zľutovania či súcitu, zlomí každého - a prežiť v týchto podmienkach dokážu skutočne len tí najtvrdší... Najdesivejšie sú nepochybne pravidelné zápasy trestancov na život a na smrť, ktoré sú najobľúbenejšou zábavkou nielen samotného riaditeľa, ale i väzenských strážcov. Kyle sa pod týmto tlakom temer zlomí, no našťastie si postupne začne najmä vďaka svojmu spoluväzňovi 451 (Lawrence Taylor) uvedomovať, že nebojuje len o svoj život, ale i o svoju ľudskosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Pro me zklamani, cekal jsem od toho dalsi Van Dammuv film, kterej sice nebude mit zadnej kloudnej pribeh, ale za to tam Van Damme vsem nakope prdel, jenze tady se snazi hrat a stejne tak i film ma mit nejakej poradnej dej, jenze neco podobnyho uz bylo ve vykoupeni z veznice shawshank, pulnocnim expressu nebo v Motylkovi, teda az na ty zapasy a bylo to zpracovany daleko lip a co se tyce tech zapasu, tak ty me zklamaly asi nejvic, nejsou tady zadny kopy nebo nejaky bojovy umeni, tady se proste jenom rvou, asi aby to vypadalo vic jako vezensky prostredi, ale tema soubojema to rozhodne nevylepsili vypadaj spis trapne, to bych jim jeste odpustil u normalnich souboju mezi veznema, ale kdyz to samy dela i zarostlej Van Damme tak to uz ne, to proste nejde a uprime receno me to pekne nasralo. Celkove vzato je to dejem asi jeden z nejlepsich filmu van Damma i když už to bylo v jinych filmech, ale ty souboje jim proste nemuzu odpustit a proto jenom slabší 3* ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

posledna spolupraca Van Damma a Ringo Lama (hned ich prvy spolocny film Maximum Risk bol to najlepsie co spolu predviedli). cakal som ze to bude nieco ako akcny Shawshank, ale namiesto toho som dostal vazne mienenu dramu na ktoru vsak Van Damme, aspon herecky, nema schopnosti. nastastie si to tvorci uvedomili a dockame sa i akcie, ktora potesi, nie je jej vsak vela, ale aspon dava zabudnut na pasaze ktore obcas zavanaju az nechcenou parodiou. posledny film Ringo Lama v Amerike potvrdzujuci nenaplnene ambicie a prislub s ktorym do USA isiel... ()

Reklama

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Netradiční vandammovka, JCVD už tu tolik nevsází na svoji legendární otočku ve vzduchu, ale s dalšíma trestancema si to tu dává pěkně na pěsti. Film jsem viděl těsně po Warriorovi (s Tomem Hardym) a některé bojové scény tu byly velmi podobné, hlavně co se stylů týče, jinak řečeno- tenhle film jsem si dobře načasoval a tak na mě zacílil, jak rána sloupem do Van Dammových koulí :) Nejvíc se mi na In Hell líbila ona temná a stísněná atmosféra, ze který !SPOILER! není zdánlivě úniku. Inu, jenom zdánlivě... :) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Jean-Claude Van Damme mal v tomto období to najlepšie dávno za sebou a jeho filmy už prešli definitívne na video, ale po trochu slabšom Replikantovi skúsil ešte raz spoluprácu so skúseným hong kongským režisérom Ringo Lamom a je z toho nielen ich najlepšia spolupráca, ale aj jeden z Van Dammových najlepších videofilmov. A možno aj preto, že sa nejedná o žiadny bežný akčný film, ale skôr prekvapivo vydarenú väzenskú drámu, ale samozrejme v akčnejšom prevedení. Príbeh pôsobí spočiatku relatívne ohrane, jednoducho sa len zase slušný muž dostane do drsného väzenia, tentoraz kvôli pomste za smrť manželky, kde sleduje bezprávie a postupne sa zmení, ale náhodou je to dejovo až prekvapivo dobre podané a práve zaujímavý a atraktívny scenár je hlavnou prednosťou tohto filmu. Samozrejme sa nejedná o žiadny Shawshank, ale mne sa tu celý ten spôsob, ako hlavný hrdina ovplyvnil väzenský systém veľmi páčil, opäť sa určitým spôsobom neváha obetovať a dokáže inšpirovať aj tých najhorších zločincov a práve všetky scény s tým súvisiace sa mi dosť páčili. A k tomu je tu aj nejaký ten väzenský turnaj, aby tomu dodal akčnejší štýl, čo film nekazí, predsa len bez toho, by bolo mnoho divákov sklamaných, ale myslím, že v tomto prípade by absencia akcie vôbec neškodila, film by sa zaobišiel aj bez nej. Takže aj keď sa tu nájde viacero priemernejších sekvencií, väčšinu času sa mi to dosť páčilo a poteší aj spravodlivý záver. Veľkým plusom sú aj postavy, samotný Van Damme je tu výborný a tentoraz určite nie len v akcii, ale aj to dobre zahral a jeho postava ma bavila, nájde sa tu viacero zaujímavých väzňov na kladnej strane, hlavne nepochopený černoch, ale aj slušní záporáci, obzvlášť mimoriadne nesympatický gangster zneužívajúci mladíkov, pri ktorom som sa skutočne tešil, kedy ho konečne Van Damme dostane. Spokojný som ale aj po akčnej stránke, ako som spomínal, film by fungoval aj bez nej, ale aj tak sa tu nájde viacero veľmi dobrých súbojov, ktoré síce neovplývajú štandardným Van Dammovým lahodným karate, ale sú to poriadne kontaktné a realistické súboje v surovom duchu a to tiež môžem. Takže vždy, keď Van Damme s niekým súperí, tak sa je na čo pozerať. Režijne je ale film skôr sklamaním, predsa len pôsobí lacnejšie, než by mal, ale aspoň to má tú správnu surovú atmosféru ruského väzenia a občas trochu zafungujú aj emócie. Takže aj keď sa už v novom tisícročí Van Dammovi až tak nedarilo, natočil pár filmov, ktoré skutočne stoja za pozornosť a Peklo je jedným z nich. 78% ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Troufnu si rict, ze kazdy druhy clovek z ulice je lepsi herec nez Van Damme, hruza! Nechodit v tom vezeni strazni v ruskych uniformach, nemam jediny duvod si myslet, ze jde o ruske zarizeni. Zadna snaha o alespon trochu podobne kukuce tem slovanskym... Lyricke vsuvky byly taky hooodne zajimave a povedene. Do toho moudra alias Freeman. Scenka "zviratka" Milose, taky genialni. Hvezdicku jen za vezenske prostredi, ktere je vzdy vdecnym tematem. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Eldrick)

Reklama

Reklama