Reklama

Reklama

Escape from Jupiter

(seriál)
  • Japonsko 木星脱出作戦
Sci-Fi / Dráma / Rodinný
Austrália / Japonsko, 1994, 6 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Seriál sleduje osudy malé skupiny vědců a jejich dětí, kterým se podaří uniknout z Jupiterova měsíce Io po zničení tamní základny vulkanickými erupcemi a jejich snahu vrátit se zpět na Zemi. (cyphercz)

Recenzie používateľa majo25 k tomuto seriálu (10)

Escape from Jupiter (1994) 

Austrálčania vedeli vždy točiť zaujímavé a celkom aj kvalitné rodinné seriály. V spojitosti so sci-fi žánrom to nebolo príliš odlišné. Tento však zapadá iba niekde k jemnému nadpriemeru, pretože sa snaží byť pre deti či odrastenú mládež príliš kúlový a tým pádom aj rýchlejšie starne. Hlavnými protagonistami sú deti a odrastené decká, dospelí sú skôr do počtu, väčšinou sú to buď mrzúti, alebo rodičia a rôzni vedci, ktorí deťom a ich zábavným potrebám nerozumejú. Viacmenej ide o decké lapajstvá v snahe o dobrodružno či zábavu, ktoré sa zaujímavejším či dramatickejším témam relatívne "dobre" vyhýbajú. Občas drobné katastrofy či straty detí. Decká často hláškujú, hlavne ten najmenší z nich, robia problémy a prakticky nikdy nie sú potrestané. Nič, čo by sa viac vrylo do pamäte, alebo bolo aspoň nadštandartne sympatické, skôr naopak. Čo sa týka efektov - pretože sa nachádzame vo vesmíre, či spočiatku na kolónii na Jupiterovom mesiaci alebo potom na hviezdnej lodi - nie sú vyslovene zlé, také typické CGI 90. rokov, ale vyskytujú sa iba občas, pritom vybavenie lode a prístroje (napr. detský robot) ako keby bolo ešte z 20. storočia, možno s výnimkou holografických hier. V sumáre kvality seriálov napr. Dievčaťa z budúcnosti alebo Čarovného zrkadla nedosahuje. ()

In the Nick of Time (1994) (E04) 

Tie katastrofy a rôzne uväznenia v nebezpečných priestoroch sa začínajú až príliš opakovať. ()

Temporary Relief (1994) (E06) 

O niečo zaujímavejšia epizóda, ktorá sa zaoberá strojom vytvárajúcim alternatívnu realitu. Deti tak majú príležitosť "utiecť" pred realitou, a to doslova. ()

Stake Out (1994) (E07) 

Detektívna časť o zlodejovi čokolády. Áno, príbeh je fakt ako vystrihnutý z nejakého seriálu pre deti do 8 rokov. ()

Fitness Test (1994) (E08) 

Preteky kto z koho, ktoré končia očakávane a klišovito fair play vzájomnou výpomocou. ()

Asteroids (1994) (E09) 

Menšie problémy s asteroidami alebo ako si nerobiť srandu z mladších súrodencov. ()

Christmas (1994) (E10) 

Ako už názov nepovedá, nebude sa diať nič iné, len prípravy na Vianoce. Dosť detinské aj na tento seriálový formát. Komickejší záver to čiastočne napráva. ()

Decoy (1994) (E11) 

Konečne nejaký náznak vzrúšenia, keď sa na scéne objavuje zatúlaný obranný satelit Zeme. Za pomoci koho iného než partičky detí sa problém vyrieši, ani netreba dodávať. Každopádne, jedna z tých lepších epizód. ()

Misfire (1994) (E12) 

Plusom epizódy je, že už to nie je o dobrodružných peripetijách výrastkov, aj keď tie sa nevyhnú niektorým hláškam, ale pomerne vážna dráma so zamedzení katastrofy. ()

Rescue (1994) (E13) 

Zavŕšenie drámy o nájdení Zeme a záchrane posádky skupinky výrastkov. Záver na pláži so psom menom Daffy je na ukončenie seriálu trochu málo. ()

Reklama

Reklama