Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Šokující nástěnná malba odhalí, s kým to studenti z Hartleyské střední potají táhnou. Její autorku Amerie kvůli tomu ale všichni zavrhnou. (Netflix)

Recenzie používateľa Radko k tomuto seriálu (2)

Ma-pička (2022) (S01E01) 

Prvá epizóda odhalením "incestnej mapy" (keďže škola je predsa jedná veľká rodina) pomerne podrobne ukáže, kto čo s kým mal. A zároveň pripomenie známu  vec: že stredoškoláci, čo sa sexu týka, nie sú žiadne neviniatka. Mapa je nakreslená na stene starého školského schodiska. Jej autorkami sú dve, od detstva nerozlučné, kamošky. Po odhalení mapy sa však čosi zlomí aj v doteraz pevnom priateľstve. Príjemná, nenáročná epizóda. Má v sebe, popri výživnom slovníku rôzných sex výrazov, nakreslených k legende mapy, zakódované také tie novodobé nepísané morálne školské normy. Medzi ne patrí nielen akceptácia iných sexuálnych preferencií, ale aj ich sebavedomá prezentácia pred celou školou. Poznámka: Tu sa časy zmenili. Neviem si nijako predstaviť, že za čias boľševického, normalizačného školstva by niekto z mojich chlapčenských spolužiakov prišiel do triedy namaľovanými nechtami a náušnicami. Veď preboha, tam bolo na strednej hriechom pretriasaným v riaditeľni nosenie pastelovo žltých šnúrok v teniskách, ako niečoho, čo odvádzalo pozornosť ostatných spolužiakov od vyučovacieho procesu a nevhodne vytrhávalo z oddychu i cez chvíle voľna, ktoré malo byť zamerané na celkovú duševnú i telesnú regeneráciu a nie na obdivovanie západných odevných zvráteností. ()

Renesanční kozy (2022) (S01E02) 

Ako to už tak pri podobných záležitostiach chodí, po strhujúcej prvej časti, ktorej úlohou je strnúť imidžmejkrami/producentami/ výrobcami seriálu požadovaný segment diváctva, nasleduje celkové zvoľnenie deja i tempa. Veď tú úžasnú bombu z prvej časti - sexuálne vzťahovú mapu študentov strednej školy - treba trochu nahriať, predvariť a následne ponúknuť obecenstvu opakovane, ale už primerane zriedene, aby tých príbehových šokov neutrpel chudák divák nejako mnoho. Mnoho sa tu toho naozaj neodohrá. A tak najväčšou bombou je čľup hlavnej hrdinky do bazéna. Okrem toho, po  predstavení študenta homosexuála v prvej časti, ktorý sa ale že outfitovo vôbec za svoj homostatus nehanbí, tu máme v druhej časti bližšie zameranie na dve lesby, ktoré /ach, aké prekvapko!/ si dohodnú rande. Najlepšie kamošky sú stále "nenávratne" rozdelené. Nik presne nevie, že prečo vlastne k rozvratu došlo. Naznačí sa, že za tým je chlap (cherchez la homme - za všetkým hľadaj muža). Ale: ktovieakojetovlastne. Šak uvidíme. ()

Reklama

Reklama