Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policajný komisár Ferro (Maurizio Merli) bol odvolaný z Paríža Interpolom do Talianska. Tam má vyšetrovať sériu vrážd právnikov a finančníkov. (Martin741)

Recenzie (2)

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Massiho 13. poliziotteschi a 5. (z 6) společných spoluprací s Mauriziem Merlim. Po filmu "Il commissario di ferro" se tedy vrací i komisař Paolo Ferro a s ním i typicky tvrdý a neohrožený policajt Maurizio Merli, tentokrát v Milánu, na stopě mafie a záhadných vražd, i když dá do případu vše, nestačí to ani s pozdější laskavou pomocí přátel zvenčí, vraždy stále přibývají. Film má dosti spletitý výkres a nezabývá se jen vyloženě mafií, dobře jsou tu zastoupeny i vedlejší osoby nebo osoby v přímém ohrožení (Raffaele Acampora kterého ztvárnil známý Mario merola) touto hanebnou organizací. Příběh je tedy opravdu silný, je se na co koukat, po filmové stránce jde opravdu o perfektně řemeslně zvládnuté poliziesco, režie je vynikající, najdeme tu mnoho spikleneckých zvratů, různých krádeží, přestřelek (všechny vypadají neuvěřitelně živě), automobilových honiček nebo explozí, prostě vše, co by měl kvalitní film v tomto subžárnu obsahovat. Hudbu k filmu dělal Stelvio Cipriani, známý rovněž z tohoto žánru, a to např. z filmů "What Have They Done To Your Daughters?", "Cani arrabbiati", "Convoy Busters" nebo "Squadra Volante". ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Stelvio Massi /Squadra volante, La poliziotto scomodo, Poliziotto senza Paura/ natocil dalsie perfektne poliziotteschi, tentokrat s Mauriziom Merlim /Kruty Rim, Na Plny Plyn/. Pribeh sa odohrava v Italii, konecne sa Massi oslobodil od zasranej talianskej amerikanofilie - ono je to aj dost jeble, idem si pozriet film Spencera/Hilla a ci chcem, ci nie, dej talianskeho filmu sa odohrava v USA. Neviem cim to je, este som jaxi nepatral po pricinach. Mozno niekedy budem. Kazdopadne ide o vrazdy a ich vysetrovanie, Merlimu vyrazne pomohol Mario Merola /Napoli Serenata Calibro 9/. Poliziotteschi je u mna zaner kde maju byt prestrelky, rvacky a autonahanacky + popripade vybuchy - vsetko to tu je, taxom bol maximalne spokojny. Tempo je masakrozne, dialogy este lepsie, massi bol rezisersky talent, pre mna jedno z najlepsich poliziotteschi. 77 % ()

Reklama

Reklama