Reklama

Reklama

Alaska Daily

(seriál)
  • USA Alaska Daily
Trailer 2
USA, (2022–2023), 7 h 50 min (Minutáž: 40–47 min)

Tvorcovia:

Tom McCarthy

Hudba:

Peter Nashel

Hrajú:

Hilary Swank, Jeff Perry, Grace Dove, Matt Malloy, Meredith Holzman, Pablo Castelblanco, Craig Frank, Joe Tippett, Irene Bedard, Veena Sood, Randall Batinkoff (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(11)

Alaska Daily je seriál, ktorého scenáristom a režisérom je Tom McCarthy. Hilary Swanková stvárňuje postavu Eileen Fitzgeraldovej, mimoriadne talentovanej a oceňovanej investigatívnej novinárky, ktorá po strate priazne zanechá svoj prestížny život v New Yorku a začne pracovať pre denník mesta Anchorage, aby nastúpila na cestu osobného aj profesionálneho znovuzrodenia. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (12)

Alaska Daily (2022) 

Velmi prijemny serial, ktory nenasilnou, i edukativnou formou poukazuje na mnohe stranky a uhly investigativnej zurnalistiky. Hillary Swank ako vyborna reporterka v miestnom aljasskeho denniku vyrovnavajuc sa s osobnou krivdou spolu s jej domorodou partackou a ludkami z redakcie riesia velmi vypukly a znamy problem s miznucimi povodnymi obyvatelkami tohoto rozsiahleho drsneho statu. Naposledy si spominanami na vynikajuci Wind River (2017) , ktoreho ustredna tema bola rovnaka. Najdete mnoho paralel i v porovnani s dianim u nas na Slovensku. Dezinformacie, korupcia, mocenske hry v pozadi, politicka uderka a dalsie. Urcite odporucam. Prijemny, oddychovy serial. 75% ()

Pilotná epizóda (2022) (E01) 

Vyborny otvarak, ktory si ma hned "zahackol". A to nie len vdaka vybornej Hilary Swank a reportovanom pribehu, ale i vdaka tomu, ako jednoducho a pritomu uveritelne vykreslili miestnu redakciu a jej svojskych redaktorov. Spokojnost. 70% ()

Miesto nášho stretnutia (2022) (E02) 

Odznela zaujimava vypoved doby od jednej zo starsich reporteriek. Preklad: "Internet, socialne media, nazory su dolezitejsie ako fakty...a tie hadky". Casto mam ten isty pocit, staci byt na lubovolnom zhromazdeni, pri vymene nazorov, domovej schodzi, ci nedajboze na fore pod beznym clankom, ci videom seriozneho media. Prijemny a trosku "premyslavy" diel. Suhlasim, aj s ohladom na vyssie spomenute, ze by nam prospelo, namiesto prilis "hlasneho" prejavu, pocuvat. Mierny nadpriemer. Pripad samotny sa posunul pozvolna a na moj vkus az "romanticky jednoducho". :) 65% ()

Nie je to nič osobné (2022) (E03) 

Z troch videnych epizod je tato jednoznacne najlepsia. Taziskovou je prave investigativna novinarcina, a to bol hlavny tahak, preco som to zacal serial sledovat. Nuz, a ked popri tom mozeme nahliadnut i do historie, na uzemie, ci "privonat" kulture inych aljasskych narodov, spokojnost. Zaujal i fakt, ze sefredaktor mal pokec i s "hlavosom-sponzorom" len tak "na skusy", ale zachoval si vlastnu integritu. Posledne roky totiz hodne kriklunov bliaka nazor, ze "tradicne" media su vlastnene Boh-vie-kym, ale uz menej ich trapi, ze to zvacsia zhltnu i s navijakom z medii a "platkov", ktore ani nezdrojuju, ani sa dokonca nepodpisuju pod svoje prispevky, ci su rovno financovany z Ruska. Tot jedna z nastrah socialnych sieti. 85% ()

Víkend (2022) (E04) 

Opat, az na nejaku tu vyhrazku velmi mily a prijemny diel, ktory pokryl jednu z nahod, akou sa i banalna reportaz z beznej udalosti moze odkryt podstatnejsiu a dolezitejsiu spravu, ktora moze chranit bezpecnost obcanov. Pobavil ma detail, ktory scenaristka Liz Tuccillo nezahodila a sice, ze po pade na zem moze byt obcas nutny lekarsky zakrok. :) Blbost, poviete si. Ano, hovorim ja, pokial nevidite v x podobnych kuskoch dokonale nastajlovane / nych hercov po tazsich "karamboloch". :) Nadpriemer, ale v hlavnej investigativnej linii sme sa opat posunuli az v zavere a opat len o "krok". Relax epizodka. 70% Slabsie styri. ()

Netuším, o čom hovoríš, Eileen (2022) (E05) 

Bola linia so stratenou fretkou ozaj nutna pre scenaristku z Disney? Odpoviem si sam. Bola, v zmysle starsich zamestnancob potykajucich sa s osobnymi vaznymi problemami, do ktorej prerastla. Mna vsak skor iritovala. Potesila ma vsak opat "novinarcina" v oboch sledovanych pripadoch. Aktualnom, utoky na miestne zeny a i toho z minulosti - general. Akurat mi niektore sposoby, akym ziskali info, prisli az prilis naivne a skratkovite. I tak nadpriemer. 65% ()

Nemôžeš naceniť život (2022) (E06) 

Vyborne ponate novinarske pribehy a porovnania nerativov pocas prebiehajucich verejne prejednavanych pripadoch s velkym zaberom. Rozhodne som sa stotoznoval takmer so vsetkymi uhlami polhladu a spracovanim. Vyborna cast, bez zbytocnych zlahcovani a skratiek. Najlepsia cast zatial. 85% ()

Nepriateľ ľudu (2023) (E07) 

Velmi slusna epizoda, v ktorej sa vysporaduvaju v pribehu s pomerne "rozumnym", hoci "spracovanym" haterom "standardnych" novinarov. Mimoriadne vsak vitam to, ze poukazuje na to, coho sme svedkami poslednych rokov viac a viac. A sice toho, ako mnohi dezinformatori kvoli like-om a sledovanosti podporuju najnizsie pudy a sieria nenavist medzi zufalymi, nevzdelanymi, ci inak zranenymi ludmi. U nas na Slovensku sa to deje v brutalnej miere deje od niektorych poslancov aj z parlamentnych lavic a nabera to obludne rozmery. Kedze mam obavu, ako sa to moze vyvrbit po parlamentnych volbach v septembri a aky dopad to moze mat na slobodne a nezavisle media u nas, vnimal som temu tejto casti mimoriadne naliehavo. 80% ()

Povedz reportérovi, aby niečo neurobil a zrazu je tu rušno (2023) (E08) 

Opat velmi dobra epizoda. Jednak opat prevazila novinarcina, ale aj pomerne citliva linia po prezivani traumy z hrozneho zazitku mala vypovednu hodnotu. Velmi mi to pripomenulo udalost u nas na Slovensku, ked o zivot prisiel novinar Jan Kuciak. Jeho kolegovia a priatelia z redakcie Aktuality v roznej miere urcite prezivali podobne pocity a zrejme spolu s ich vlastnymi rodinami. To uz zivotom otrasie. K vodcom siekt a ich vplyvu na "farnikov" sa radsej vyjadrovat nejdem...je to hnus. 80% ()

Unáhlený úsudok (2023) (E09) 

Sice nadpriemerny diel, ale vo svojej generickosti a obcas predvidatelnosti ma moc neoslovil. Linia synacka a prachateho tatka trochu okorenila a i linia so senatorom a pretlacanim zakonov, ktora sa aj v realite deju po celom svete, vnasa trochu svetla do fungovania prachatych korupcnikov ovplyvnujucich legislativu. 65% ()

Pravda je pomalá guľka (2023) (E10) 

Opat vydarena cast s investigativnou novinarcinou, tlakmi, vypocuvanim a "sluzbickami". Spokojnost. Rozoberana tema je pre domorode obyvatelstvo dekady urcite velmi palciva. ()

Nerozvážne konanie (2023) (E11) 

Pomerne prijemny, hoci trosku nedotiahnuty zaver, ktory vsak nechava nieco i na divakovi a v zavere ponuka tu romantickejsiu, ale zato klucovu stranku zurnalistiky. Spokojnost. 70% ()

Reklama

Reklama