Reklama

Reklama

Znovu vidieť Paríž

  • Česko Znovu Paříž (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jedného jeseného večera sa Mia stala jednou z obetí teroristického útoku na parížske bistro. Ani po troch mesiacoch sa sa nedokáže vrátiť k normálnemu životu a z osudného večera si pamätá len útržky, z ktorých sa snaží poskladať ucelený obraz udalosti. Musí získať späť svoje spomienky, aby mohla začať znovu žiť. (RTVS)

Zaujímavosti (5)

  • Herečka Virginie Efira sa na film pripravila tak, že sa išla poradiť s psychiatrom so špecializáciou na traumu. Vysvetľuje, že pre svoju rolu musela „pochopiť, aká je táto forma disociácie, ktorú môžete mať sami so sebou. Čo je to tá myšlienka, že už naozaj nepatríš do sveta.” (Arsenal83)
  • Za námetom na film je osobná skúsenosť režisérky a scenáristky Alice Winocour. Počas útokov v Bataclane bol v nebezpečenstve je brat. V tom čase s ním komunikovala cez SMS, pričom ju žiadal, aby mu nepísala, „pretože to miesto obsadili teroristi“. Režisérka potom svoj scenár naplnila vlastnými spomienkami na túto noc, ale aj diskusiami, ktoré mala so svojím bratom. Okrem toho sa stretla s psychiatrami a obeťami, aby lepšie prehĺbila scenár. (Arsenal83)
  • Oblečenie postavy Mii (Virginie Efira) - jej motorkárska kombinéza - má symbolizovať akoby brnenie, ochranu. Má to evokovať silného človeka, ktorého hrozné udalosti nezlomili. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

25.02.2023

V pátek 24. února 2023 proběhlo v pařížském koncertním sále Olympia slavnostní předávání prestižních cen francouzské akademie filmových umění a technik, známých pod názvem César. Vítězným snímkem… (viac)

Reklama

Reklama