Reklama

Reklama

Pacient

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizódy(10)

Alan Strauss je terapeut, ktorého drží ako väzňa pacient, ktorý sa ukáže byť sériovým vrahom. Sam má na Alana nezvyčajnú terapeutickú požiadavku: aby utlmil jeho vražedné nutkanie. Ak chce Alan prežiť, musí uvoľniť Samovu narušenú myseľ a zastaviť ho, aby opäť nezabil... ale Sam odmieta diskutovať o kritických témach. Počas svojho väznenia Alan odhalí nielen to, ako hlboko je Samovo nutkanie zakorenené, ale tiež koľko úsilia musí vynaložiť, aby napravil spory vo vlastnej rodine. Čas ubieha a Alan sa zúfalo snaží zastaviť Sama skôr, ako sa stane spoluvinníkom pri jeho vraždách alebo ešte horšie - sám sa stane terčom. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (11)

Pacient (2022) 

Vcelku nenapadny serial, minimalisticky natoceny, malokedy sa odohravajuci mimo miestnosti s ustrednou vybornou hereckou dvojkou. Domhnall Gleeson je v postave autenticky a ta absencia "cloveciny", ale snaha dostat sa "kamsi" je hmatatelna. Uvodne epizody som bol pomerne nadseny, avsak napriek kratkosti epizod sa dej vyrazne neposuval. Pomohlo by "zhustenie". Obcas je to ozaj dost taziva psychologicka drama a predstavy v podvedomi, s ktorymi som sa obcas nestotoznil. Sposob, akym  to vyvrcholi som neocakaval, ale dava logiku. Kazdopadne serial, ktory pravom vyzdvihuje miesto terapie v zivotoch ludi v tazkych zivotnych situaciach. Odporucam. 65% Nadpriemer. ()

Prijatý pacient (2022) (E01) 

Steve Carell je v roli dlhorocneho psychologa a postarsieho osameleho chlapa uveritelny. Par sekundovy sen, ktory mal, bol dost hnusny. :) Mlady "pacient" je vo svojej artikulovanosti a slusnosti obcas az mrazivy. Kratkost epizody potesila. "I met with three different Jewish therapists. I chose you." Parada. 90% ()

Alan sa naučí meditovať (2022) (E02) 

Typek ma inak velmi pekne byvanie... ta borovica s tou hojdackou, prijazdova cesta. :) Zaujimavy rozhovor a prekvapive stretnutie na zaver, ktoreho moznost zrejme typka bud netrapi, alebo na nu nemyslel? 75% ()

Problémy (2022) (E03) 

Ok, ...stretnutie davalo zmysel. Manzelka nasho psychiatra zo spomienok bola zrejme velmi silna zena a pevna vo svojich postojoch. Ta pesnicka pred muzskou zidovskou ortodoxnou obcou....smekam. :) Akurat rozpaky syna vypovedali o jeho hanbe...slaboch. Vstal by som, zatlieskal a vyobjimal ju, svokrovci by asi pochopili....hehe. Takmer cela epizoda bola jedno zvlastne, ale kludne terapeuticke sedenie, ktore paradne v zavere vyustilo, k tomu, k comu tvorcovia smerovali. Uvedomenie si reality svojho zajatia. Za to vyustenie hviezda nahor. 75% ()

Spoločnosť (2022) (E04) 

Konecne sme sa na malu chvilku dostali do prostredia mimo "vazenia", totiz do pracovneho prostredia nasho "pacienta". Vzdy ludi fascinovalo, ako dokazu sociopati, psychopati, ci ini, fungovat medzi ludmi "bez povsimnutia". Trochu sme sa dozvedeli i o vzajomnom postoji psychologovej manzelky - kantorky s jej synom, ortodoxnym zidom. Scena s cukrovinkami pre vnukov od dcery a "hladne pohlady" vnukov od syna bola silna. Inak je nam vsetkym zrejme, ze priputany strielal naslepo, aby odvratil vrazdu a chyta sa stebla, pretoze v tak vypatej situacii clovek akokolvek "odlahcujucu" konverzaciu moze vnimat naopak velmi provokacne, ci otravne. Myslim, ze je to len otazkou casu, kym "hrniec vybuchne", alebo mladas spravi chybu v momentalnom psychickom stave niekde inde, len aby "popustil paru". Slusny diel, vtesnat tolko do tak kratkych epizod. 70% ()

Pastitsio (2022) (E05) 

Cakal som, co sa "zomelie" u byvalky. Na to je vsak typek mimo svojho "amoku" este moc organizovany. :) Vyustenie v zavere sme ocakavali iste mnohi. Kedze nas caka este pat epizod, som zvedavy, ktorym smerom to chcu tvorcovia upriamit. O cosi slabsi diel. ()

Charlie (2022) (E06) 

Zeby prislub zlomu v zavere? Hoci sa kludne moze stat, ze typek, nepredvidane akceptujuci vnuknute myslienky o empatii, sa ukaze s "nalezom" priamo pred svojim "terapeutom". Na to si vsak musime pockat. Prekvapivo ma svoju "zonu uniku" i nas zajatec. Otazne, ci je teraz v dosledku kruteho prezitku, alebo to tak bolo i predtym, co by bol riaden paradox, z dovodu oboru, v ktorom pracuje. Halucinacie o tiesnivej "komore s plynom" mi prisli az prilis nasilu a nie autenticke - hoci to tuna spojili s etnicitou. Mierny nadpriemer. ()

Kaddiš (2022) (E07) 

Napriek cca 28. minutam trvania tejto casti, je tato dost divacky zdlhava a obcas ma nudila. Projektovanie si toho, co sa stane s odkazom, ale hlavne "tazke srdce" na syna a rozhovory v mysli s imaginarnym psychologom ma "nebrali". Zatial najslabsi diel. ()

Ezra (2022) (E08) 

Tentokrat nervozita a i napatie a "jeho uvolnenie" u mladeho vraha v jeho v office-jobe. Zajatec opat riesi svoj vztah so synom. Ked vrah v zavere oznamuje vymenu "lekarov", pride nedobrovolny obyvatel s "filozofickym" zidovskym vtipom. Mohli ubrat jednu-dve casti a naplnit obsahom tie zvysne. Co hodne vypoveda napriek ich kratkosti. Rozhovory s imaginarnym terapeutom terapeuta :)  unavuje. ()

Osvienčim (2022) (E09) 

Prekvapilo ma, ze typek "zozral" ranajky pri "chuvicke". Pacil sa mi i ten rozkol medzi tym, ako bol terapeut nastaveny v hlave a rozhodnostou urobit to pri naskytnutej prilezitosti. To je tak i v beznom zivote. Ten zaver som necakal a zrejme to bude dovod, kedy zrejme skonci...uvidime. Zrejme by som skusil apel na "matku", ak by tuto "finalne" riesenie naopak nepotesilo. :) Konecne napinavejsi diel. Trapne ticho a neprijemne nalada bola tiez vyborne zahrana. ()

Kantorkin manžel (2022) (E10) 

Priznam, ze takyto koniec som mal az niekde v uzadi. :) Kazdopadne urcita katarzia pri citani listu sa dostavila a v sucasnej dobe rozhodne pri mnohych poruchach, disfunkciach, ci ziali ma terapia svoje nesporne miesto. V celku dostojny zaver. ()

Reklama

Reklama